REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Înghesuială nejustificată la Serviciul de Pașapoarte din Constanța! Video

Înghesuială nejustificată la Serviciul de Pașapoarte din Constanța! Video

Replica API 8 martie 2022 | 09:19 5375

Invazia Rusiei asupra Ucrainei și drama refugiaților ucrainieni le dă motive de îngrijorare și constănțenilor care au luat cu asalt sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța. Trebuie menționat că programarea pentru depunerea documentației sau pentru eliberarea pașaportului de face exclusive online. Site-ul epasapoarte.ro funcționează cu dificultate, iar primele programări disponibile pentru Constanța sunt abia la începutul lunii aprilie. Conform reprezentanților Instituției Prefecturii Constanța, numărul solicitărilor nu depășește capacitate de procesare a acestora, cu alta cuvine, sistemul nu este suprasolicitat. Trebuie menționat că programul de funcționare a fost prelungit în primă fază, până la ora 18:30, iar de vineri, 4 martie a.c., 3 dintre cel 7 ghișee funcționează până la ora 20:00, pentru depunerea documentelor. Mai mult decât atât, autoritățile locale consideră că principalul motiv pentru care constănțenii vor să obțină un pașaport se datorează relaxării condițiilor de călătorie.

Situația în care se află Ucraina, dar și drama prin care trec refugiații ucraineni, le dă motive de îngrijorare și constănțenilor. Mulți dintre ei vor să fie pregătiți în cazul în care vor fi nevoiți să se confrunte cu aceeași situație. Astfel, oamenii au luat cu asalt Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța. Trebuie menționat că programarea pentru depunerea documentației sau pentru eliberarea pașaportului de face exclusive online.

Site-ul epasapoarte.ro funcționează cu dificultate, iar primele programări disponibile pentru Constanța sunt abia la începutul lunii aprilie.

Cu toate astea, autoritățile locale motivează creșterea numărului de solicitări sunt diverse, de la relaxarea condițiilor de călătorie, până la motive simple, logice, precum cele de reînnoire a actului, având în vedere acel număr ridicat de pașapoarte care s-au eliberat la începutul anului 2019, în rândul minorilor sub 12 ani.

Iată ce spune reprezentanții Instituției Prefecturii Constanța

,,În luna februarie 2022, Serviciul de Pașapoarte a înregistrat peste 4.600 de solicitări, ceea ce reprezintă o dublare față de aceeași lună a anului trecut, dar, foarte important de subliniat, cu aproximativ 1.000 de cereri mai puține decât în februarie 2019, adică din perioada pre-pandemică.

Cetățenii trebuie să știe faptul că numărul solicitărilor nu depășește capacitatea de procesare a acestora, așadar, nu putem spune că sistemul este suprasolicitat. Mai ales că programul de funcționare a fost prelungit, în primă fază, până la ora 18:30, iar de vineri, 4 martie a.c., 3 dintre cel 7 ghișee funcționează până la ora 20:00, pentru depunerea documentelor. Timpul mediu pe care un constănțean îl petrece la ghișeu este de 7-10 minute, ceea ce considerăm că este un interval mai mult decât decent.

Motivele pentru care constănțenii vor să obțină un pașaport sunt diverse, de la relaxarea condițiilor de călătorie, până la motive simple, logice, precum cele de reînnoire a actului, având în vedere acel număr ridicat de pașapoarte care s-au eliberat la începutul anului 2019, în rândul minorilor sub 12 ani.”, au transmis reprezentanții Instituției Prefecturii Constanța.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
sa se uscheasca la prima bombita data de putin in ro.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407