REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ÎNGRIJORĂTOR: tinerii, stresaţi şi DEPENDENŢI DE ALCOOL!

ÎNGRIJORĂTOR: tinerii, stresaţi şi DEPENDENŢI DE ALCOOL!

Replica API 10 martie 2020 | 00:00 1312

Tinerii ţării noastre investesc de 17 ori mai mult în alcool decât în cultură, conform unor statistici recente, iar locuitorii oraşului nostru nu sunt o excepţie. În lipsa alternativelor în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber, tot mai stresaţi şi mai depresivi, cu un status socio-economic precar, generaţia nouă se refugiază, tot mai des, în alcool.

Conform ultimelor statistici, un tânăr din categoria de vârstă 18-24 cheltuie aproape 70 de lei pe alcool, iar pe cărţi...nu mai mult de 4 lei, lunar.

Am întrebat, la întâmplare, câteva grupuri de tineri constănţeni care sunt băuturile alcoolice pe care le aleg.. Aceştia au povestit, pentru Replica, că preferă calitatea în locul cantităţii, şi aleg băuturi spirtoase rafinate, cu preţuri care, uneori, le depăşesc bugetul.

Un medic de familie constănţean a declarat, pentru Replica, că tinerii care consumă alcool de la vârste fragede se supun, de bunăvoie, unei palete largi de afecţiuni de cardiace, neurologice, endocrine dar şi psihiatrice, alcoolul dând dependenţă şi supunând organismul unui stre suplimentar, inutil.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, după fumat şi hipertensiune arterială, alcoolul este al 3-lea factor de risc pentu boală şi moarte prematură, în cadrul populaţiei generale a Uniunii Europene, însă pentru adolescenţii şi tinerii cu vârste cuprinse între 10 şi 24 de ani, alcoolul este principalul factor de risc, fiind responsabil pentru 7 % din anii de viaţă trăiţi cu incapacitate sau pierduţi prin deces prematur.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tariceanu a contribuit si el in 2007 cu HG 349 si le a mai facut un cadou "chinezarie " ce-i drept dar decat deloc mai bine cu etnobotanicele sa se completeze lista cu otravuri!
0
1
Cei maturi de azi erau tot tineri betivani pe vremuri. Consumul de bautura este la fel,doar ca tinerii de azi se intoxica cu mizerie intelectuala,nu mai citesc decat mesaje idioate pe feisbuci,nu mai cauta sa investeasca in propria minte. Tinerii si mai putin tinerii romani sunt la fel de betivani si goi in suflete din lipsa de vointa in a face ceva bun, doar ca tinerii tin mai mult la bautura,au inca ficatul OK.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212