REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ÎNŞELĂCIUNILE cu deratizare, colindători sau descântecul bujiteriilor pot intra în scenă la Constanţa!

ÎNŞELĂCIUNILE cu deratizare, colindători sau descântecul bujiteriilor pot intra în scenă la Constanţa!

Replica API 29 noiembrie 2017 | 00:00 330

Mare atenție! Se deschide sezonul infracțiunilor!

Mare atenție! Se deschide sezonul infracțiunilor!

Mare atenție, constănțeni! Perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă este una prielnică pentru infractori. Aceștia deja își pun la cale planul de atac și nu omit nici o ocazie. Prin urmare, polițiștii constănțeni vă sfătuiesc să fiți foarte atenți și să nu ezitați să sunați la 112 atunci când întâmpinați probleme sau vi se pare ceva suspect. Și, foarte important de reținut, nu lăsați persoane străine în locuințe și nici nu intrați în vorbă cu ele pentru a le da anumite detalii despre viața personală.

Chiar dacă mai multe grupări infracționale au fost destructurate la malul mării, iar înșelăciunile prin metoda numită generic ”Accidentul” s-au rărit, nu putem spune că suntem în afara oricărui pericol. Pentru că infractori în libertate încă există și nu stau pe gânduri atunci când vine vorba să se alegă cu bani nemunciți. Astfel, este foarte important să fiți foarte precauți, inclusiv când sunteți pe stradă sau la cumpărături.

Aveți grijă de bunurile voastre și nu umblați cu ele la vedere, prin locuri slab luminate. Și aici ne referim la tâlhării sau la furturi din magazine, care sunt destul de frecvente. Totodată, nu trebuie să vă lăsați bunuri la vedere în autoturisme. Chiar în noaptea de luni spre marți hoții au dat atacul în Năvodari, localnicii vorbind că ar fi vreo 55 de mașini sparte. În acest caz, polițiștii au declanșat cercetările.

Menționăm și faptul că tot mai mulți indivizi rău intenționați vor încerca să pozeze în angajați ai Primăriei, ai unui serviciu de Deratizare etc, chiar vor susține că vor să vă ofere produse gratuite sau poate cer un simplu pahar cu apă. Însă, ei nu vor decât să intre în case, mai ale peste persoane vârstnice, pentru a fura. Mare atenție și la colindători! Nu puține au fost cazurile când au furat tot ce le-au picat în mână și asta în timp ce proprietarul căuta să le dea ceva pentru ”cântare”.

Totodată, trebuie să dați dovadă de mare atenție și în ceea ce privește planurile pentru petrecerea sărbătorilor. Asigurați-vă locuințele, rugați vecinii să vă verifice periodic casa și, mai ales, să șteargă praful de pe clanța ușii de la intrare. Pentru că, da, au fost cazuri la malul mării când hoții au verificat acest aspect. Tot din sfera înșelăciunilor, amintim și metoda ”descântării bijuteriilor”, escrocii mizând, în această perioadă, pe dorința oamenilor de a avea parte de liniște. Un exemplu recent a avut loc în Ialomița, nu la noi în județ, însă nu trebuie ignorat pericolul. Fapta a fost sesizată Poliţiei Municipiului Fetești, luni, 27 noiembrie a.c., victima relatând anchetatorilor că în timp ce se afla în curtea locuinței sale, a fost chemată la poartă de o persoană necunoscută, care a spus că îi poate descânta bijuteriile.

Persoana bănuită a cerut părţii vătămate să scoată toate bijuteriile pe care le purta pentru a le pune într-un șervețel pe care îl ținea în mână pentru a face descântul. Persoana necunoscută a restituit apoi șervețelul și a plecat cu un autoturism negru. La scurt timp, victima a desfăcut șervețelul și a constatat lipsa bijuteriilor sale din aur. Semnalmentele bănuitei sunt: vârsta 40 – 45 de ani, 1,65 – 1,70 m înălțime, corpolență atletică, ten închis, purta pe cap un batic cu motive florale. În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune” şi se continuă cercetările în vederea identificării persoanei bănuite.

”Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere. În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă”, au transmis oamenii legii. De menționat este faptul că și la Constanța au fost înregistrate astfel de cazuri, chiar dacă nu în ultima perioadă. O altă metodă legată de bijuterii se referă la indivizi care se arată interesați să le cumpere. Spre exemplu, o femeie, în timp ce se deplasa pe strada Ştefan cel Mare, a fost acostată de către două persoane necunoscute, un bărbat şi o femeie, care i-au solicitat în scopul cumpărării, lănţişorul pe care-l purta la gât de 3 grame, cerceii şi o brăţară, toate din aur.

Ulterior, aceştia s-au răzgândit înapoindu-i bijuteriile. Mai târziu, partea vătămată a observat că cei doi au înlocuit bijuteriile cu altele din material galben şi, la mai bine de 3 ore de la eveniment, a decis să anunţe Poliţia, care a demarat cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penală a acestora. Din păcate, toate cele relatate mai sus nu sunt glume și există posibilitatea să fie puse în practică de către infractori în această perioadă. Aveți mare grijă!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In completare,daca va dati seama ca aveti de a face cu indivizii astia,incercati sa mobilizati cat mai multi oameni si sa-i luati la bataie rau de tot,fara a le pune viata in pericol dar fara griji daca le rupeti ceva degete,membre...
0
0
Pai daca avea ten inchis inseamna ca era tigan. Sau rom.
2
1
cu "biblia"p.s.d-programul de hotie pe fatza.semne bune anul are.
2
0
L ati uitat pe IPS cu moastele, icoanele, bisericelele si minastiricile cu soBORul..
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614