REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Inspectorii ANPC pot filma, în continuare, controalele la agenții economici

Inspectorii ANPC pot filma, în continuare, controalele la agenții economici

Ana Maria LIPAN 1 iulie 2023 | 00:00 2896

Vestea că inspectorii ANPC nu vor mai putea fotografia ororile descoperite în multe restaurate de pe litoral i-a bucurat pe mulți operatori obișnuiți să se joace cu sănătatea consumatorilor. Numai că s-au bucurat prea repede. Horia Constantinescu, președintele ANPC, a lămurit neînțelegerile, confirmând că se vor retrage doar bodycam-urile, iar inspectorii vor continua să filmeze și pozeze neregulile întâlnite. 

Inspectorii ANPC pot filma, in continuare, controalele la agentii economici

Bucurie mare în rândul operatorilor, după ce a apărut un zvon conform căruia inspectorii ANPC nu vor mai putea face fotografii sau clipuri video în timpul controalelor. Mulți operatori s-au bucurat că ororile scoase la iveală de controale nu vor mai fi făcute publice.

Inspectorii ANPC pot filma, in continuare, controalele la agentii economici Horia Constantinescu

Fericirea acestora a fost însă de scurtă durată, întreaga veste dovedindu-se a fi doar o confuzie. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a făcut precizări cu privire la noutate, punând capăt confuziei. Inspectorii nu vor mai filma cu bodycam, însă vor continua să fotografieze și filmeze neregulile constatate. 

Inspectorii ANPC pot filma, in continuare, controalele la agentii economici

Imaginile vor continua să fie transmise mai departe, astfel încât turiștii să fie informați cu privire la condițiile localurilor pe care le aleg și produsele pe care le consumă. Reamintim că recent a început Comandamentul Litoral 2023, ocazie cu care conducerea ANPC a susținut o conferință de presă. În cadrul acesteia s-a subliniat că operatorii economici nu vor fi menajați nici anul acesta. 

„Fiecare dintre comisari va avea un rucsac ce conţine inclusiv o tabletă de ultimă generaţie, tabletă care, la rândul ei, păstrează fişe de control, comune întregii ţări. Încercăm în felul acesta să fim permanent alături de colegi pentru ca apar dese modificări legislative şi este mult mai uşor să le putem transmite direct şi să aibă la îndemână, în felul acesta, altfel decât a păstra maculatura. Au acces prin intermediul tabletei la actele normative în vigoare şi la aplicaţiile specifice cercetării din această perspectivă, au termometre de ultimă generaţie ce pot verifica inclusiv gradul de umiditate dintr-un anumit spaţiu pentru că multe dintre alimente trebuie păstrate la loc uscat şi răcoros. Vor fi verificate locațiile de pe plajă, cele de pe faleză. Vom acorda o atenție sporită inclusiv magazinelor alimentare pentru că există o hotărâre de Guvern care interzice aceste tipuri de activități în stațiunile turistice, în sensul că nu se poate vinde carne, cartofi, iaurt și oricare dintre alimentele neprocesate dedicate cumva gătirii eventual în balconul camerei de hotel, așa cum s-a întâmplat de foarte multe ori”, a declarat Horia Constantinescu.

Ce conține kit-ul unui comisar ANPC?!

Inspectorii ANPC pot filma, in continuare, controalele la agentii economici

Pentru ca munca să le fie ușurată, comisarii vor dispune de câte un rucsac cu diverse instrumente. Vorbim despre o tabletă ce păstrează fișe de control, comune întregii țări, un telemetru ce va fi folosit pentru măsurarea suprafeței de plajă destinată cearceafurilor, un telefon mobil, o stație de emisie, dar și multe alte instrumente ce ar urma să le ușureze desfășurarea activității pe litoral. Bodycam-urile au fost totuși retrase din kit. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Controalele se fac fara șpagă ...știți voi ..fazele cu restaurantele :SPARTAN (CITY PARK MALL );KFC ; SI NU ULTIMUL.. VESTITUL MCDONALD'S. FARA SA ANUNȚAȚI DIRECTORII DE RESTAURANTE PENTRU VIZITE..PREGATESTE CASCAVALUL SI GATA CONTROLUL .. OAMENII ORICUM CONSUMA IN NOAPTEA MINȚII,HABAR NU AU DE REGULI DE SIGURANȚĂ ALIMENTARA. DAR MACAR SA VA FACETI TREABA CU SPAGA SAU FARA
0
0
Vorbeste in numele tau,nu al constantenilor...
3
2
Horia face o treaba excelenta la OPC. Il admir pentru curaj.
3
3
am uitat sa spun ,de aceiasi vanzatoare
2
0
Dle Horia va rog faceti controale si la comunele din jud.cta ,se vinde painea ,mezeluri ,etc la un loc cu detergenti ,e posibil asa ceva !??
2
0
dar cand primesc spaga de la agentii economici, filmeaza?
5
0
Sa fie facut totul filmat si facut public pentru ca asta este treaba inspectorilor ANPC sa vegheze la respectarea legi de catre prestatori de servicii dasta sunt platiti de stat,celor care nu le convine ca sunt filmati cand sunt prinsi cu nereguli sa ishi inchida afacerea si sa se apuce de altceva.
4
1
Da , îl voi vota pe D-nl Horia la primărie!
4
4
În cazul în care Domnul Horia va dori să candideze la funcția de Primar , cu siguranță că îl voi vota , așa cum de altfel o vor face majoritatea constănțenilor .
5
5
Un golan care isi campanie electorala.
11
8
Felicitări Domnule Horia și multă putere de muncă în continuare , vă vrem viitor Primar al Municipiului Constanța , aveți susținerea majorității cetățenilor , sunteți o forță !
6
14

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468