REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Instanța a OPRIT tâmpenia administrativă care i-a permis Cambelei Prod să construiască blocuri pe Lăpușneanu!

Instanța a OPRIT tâmpenia administrativă care i-a permis Cambelei Prod să construiască blocuri pe Lăpușneanu!

Replica API 15 februarie 2020 | 00:00 1113

Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Între timp, se judecă cererea de anulare a actului adminsitrativ care a stat la baza începerii lucrărilor pe spațiul verde, după tăierea a zeci de arburi, în martie anul trecut. Judecătorii verifică valabilitatea autorizației de construire, iar ca urmare a expirării valabilității, să dispună desființarea lucrărilor efectuate nelegal.

De ani buni, locuitorii blocului S6 de pe bulevardul Alexadru Lăpușneanu din municipiul Constanța s-au luptat să salveze spațiul verde din fața imobilului în care locuiesc. O parte din teren a fost retrocedat încă din 2009, ulterior investitorii au obținut și restul terenului, iar de prin 2015 au început demersurile pentru ridicarea a două blocuri. Oamenii nu au stat cu mâinile în sân, au atacat în instanță autorizația de construire, inițial au obținut câștig de cauză, adică suspendarea proiectului. Au pierdut, însă, la Apel, Curtea desființând hotărârea Tribunalului, dând câștig de cauză societății Cambela Prod. Drept pentru care, reprezentanții societății s-au pus pe treabă, la începutul anului trecut. Locuitorii din zonă au organizat și un protest, după ce constructorul a început să elibereze spațiul verde și au tăiat arbuștii de pe acesta. Imediat după asta, Asociația Constanța Altfel a deschis o acțiune în instanță, solicitând, din nou, suspendarea autorizației de construire.

În mai, instanța de fond i-a dat câștig de cauză, dispunând suspendarea executării actului administrativ-autorizaţie de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa până la pronunţarea instanţei de fond. Evident, Cambela Prod nu a lăsat lucrurile așa și a formulat apel, acesta fiind înregistrat în luna septembrie a anului trecut. De data aceasta, Curtea de Apel nu i-a mai dat o hotărâre favorabilă. Magistrații i-au respins apelul, decizia fiind definitivă.

Autorizația de construire nu mai era valabilă?!

În paralel, se judecă și speța privind anularea autorizației. Asociația Constanța Altfel a cerut magistraților să constate că documentul nu mai era valabil la data începerii lucrărilor. Prin cererea depusă la data de 06.08.2019 , înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, a solicitat în contradictoriu cu societatea Cambela Prod , să constate că autorizația de construire nr. 986/17.07.2017 eliberată de Primarul Municipiului Constanța în beneficiul societății a ieșit din perioada de valabilitate la data de 01.02.2019 și să dispună desființarea lucrărilor de construire edificate, executate în baza AC nr. 986/17.07.201 7 cu începere de la data de 07.03.2019.

Judecătoria a declinat, la sfârșitul lunii trecute, competența Tribnunalului Constanța.

Menționăm că proprietarul terenului este SC Cambela Prod, care a obținut în 2017 certificatul de urbnism 986/17.07.2017 pentru construirea unui imobil P+4, pentru locuințe colective. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni. Cambela Prod este aceeași societate care trântește un bloc și în zona Abator, tot pe spațiul verde. Inițial, proiectul a fost pentru 8 etaje însă, recent, a obținut de la Pimăria Constanța certificatul de urbanism pentru supraetajarea cu 2 etaje. Și locuitorii din această zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Machidonii tac malc,sunt marea neagra a acestui oras.Peste tot in administratie si justitie dai de ei,doar ca sunt analfabeti functionali,pusi pe spaguit si lenesi.Daca ii faci prosti,nu e destul,ca nu explici nimic,in realitate sunt mafia corupta a orasului si judetului.Vedeti care sunt stapanii hotelurilor,restaurantelor,saloanelor de nunti,patiseriilor,etc.Mamaia e un jeg machidonesc plin de chiciuri si improvizatii,tolerati de cei care controleaza,ca sunt toti machidoni,evazionisti si care habar nu au sa faca turism.
5
0
Asa e, Cta a avut in ultimii 30 de ani doar primari si angajati machidoni, niciun roman. Romanii sunt virgine fara de pacat. Terminati cu tampeniile. La conducerea judetului si orasului sunt romanii 100%, nu machidonii. Blocuri fac toti, ei fiind cam ultimii care au prins smecheria asta, inventata de romanii. Nu va convine, iesiti la vot in numar mai mare de 30%. Poate sa astepte cafeaua inca 10 minute. La Techirghiol, tot machidonii fac si desfac, sau romanii? Sau o sa ziceti ca turcii fac acolo. Romanii sunt inocenti, saracii, nu stiu ce e coruptia. Nu fac ei asa ceva
8
7
Ca sa mai construiasca inca un sanatoriu! Foarte frumos, sa faca inca zece sanatorii, dar de ce pe spatiul verde?!! Ca era un parc de "doar" 5000mp nu justifica distrugerea copacilor! In anul 2020 trebuie sa sustinem dezvoltarea a cat mai multe oaze verzi in orase, iar de construit sa construim responsabil
12
5
SOS In Techirghiol s-au taiat la ras in PARCUL OITUZ pini de peste 100 de ani. Parcul a fost distrus. Rusine PNL
17
2
Mazare este roman neaos de al vostru, idiotule. el, romanul, a distrus orasul, nu machidonii.
4
14
Cand ai cacat in loc de creier incep viermii sa gandeasca pentru tine.
1
12
Am inceput sa ma regasesc din ce in cel mai mult in ideologia nazista si pot sa spun ca asa ar trebui sa faceti si voi. in primul rand asemanarea dintre evrei si machedoni e foarte mare : afaceri doar intre ei, au patruns pe pozitii cheie din justitie, administratie locala. si problema e ca fura si tot fura mai ceva ca evreii. Oare el a gresit cand i-a izgonit. Cum zicea un erou de-al nostru , a stat 13 ani la carcera pentru libertate , dar din pacate nu asta era libertatea imaginata de el, sincer sa fiu cred ca si el incepe sa il inteleaga pe Ceausescu :mai bine egali si supusi
23
6
Fagadau dai autorizatii peste tot motivu nu osa te mai aleaga lumea
12
2
Fagadau... sa iti dau la muie tie si tutror mafiotilor deacolo. Morim ... fgm sper sa ajungi la parnaie ..sa il lingi in anus iar pe mazarica.
12
2
Cine era primar in 2017 ? Atat...
11
1
Acum sa vedem daca in tribunal este coruptie daca cambela castiga clar a dat spaga
18
2
Votam Chitac Vergil!
37
10
Ca au toate autorizatiile luate pe spaga de la alti, cipani, il dai in judecata si te judeca slugile lui deliorga. Cipanii si tiganii trebuiesc deposedati de toate bunurile si deportati peste Nistru.
32
5
imputiti!!!!!!!!!!
34
4
Va fi primar pentru ca merita!
26
21
Sa il verifice si pe primar cum a dat o astfel de autorizatie precum si pe putorile lui cu fuste scurte care primesc apartamente pentru a favoriza actele. Sa plece verificarea de la sefii mici din primari pana la primar.
37
1
Toate firmele astea care construiesc aiurea si pe spatii verzi,firme de genul Cambela spala bani negri obtinuti din afaceri dubioase.Numai in Romania pesedista e posibil asa ceva.Pe de alta parte PSD are si el nevoie de un ban de paraindarat care ajunge la 20% dupa cum stim.Mazare si Fagadau doi nemerici au vandut tot.Fagadau ,pregateste-ti bagajul ,mai ai cateva luni! Mama ta de nemernic ! Scoateti PSD in afara legii !
48
5
Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare.
39
5
Un succes benefic nu numai pentru cetatenii din zona ci si pentru intreg orasul Constanta. Dar uitativa la justitie: una da castig de cauza, alta anuleaza si asa mai departe. Acestia sunt judecatori ? Acestia sunt cei care vor pensii speciale ca stau cu fundul pe scaun si vor pensionare la 45 de ani ? Nu vi se pare ca cineva ne ia e prosti ? La sapa daca nu va convine ce faceti. Si asa judecati nu pe dreptate ci dupa cum vreti voi.
55
4
In sfarsit unul care stie cu ce se mananca! ca in rest numai agitatori userei care tipa ca primarul e de vina. Tipa, agita, desi retrocedarile se fac prin instante, ei dau vina pe primar. Nu dai autorizatie de constructie, te da dezvoltatorul in judecata, instanta cipaneasca e de partea lui si castiga. ce sa i mai faci? sa vedem cipanii lui ioan stelian si caragheorghe cum o sa lucreze!
26
9
Cine ia facut pe astia milionari in euro? Lipsa de opinie a voastra, care ce nu afecta personal nu va interesa. Ati intors capul cand ati vazut o ilegalitate. Ati acceptat tacit toate faradelegile facute de autoritati. Cei care au primit spagile si atentiile de astfel de specimene. Voi sunteti de vina. Lipsa de opinie , naste astfel de spete. Pacat ca nu suntem o natie de tigani, ca aia sunt macar uniti.
43
3
si la techirghiol primarul a dat autorizatie de constructie pe spatiul verde ..au taiat toti copacii ...sa se sesizeze garda de mediu...
41
0
Acesti 'dezvoltatori imobiliari' nu fac altceva decat sa profite de coruptia crasa din administratia locala.Ii vad mai vinovati pe cei care permit aceasta debandada generalizata.Constanta este clar pe o directie gresita in ceea ce priveste planul urbanistic...si nu numai
56
0
Dar la mastodontul construit in fata blocului s5, asociatia constanta altfel nu s-a implicat deloc, cu toate ca era vb de mai mult spatiu verde, mai multi stejari seculari, oare de ce???
31
5
In spatele firmei e secretara de Sirma, de la Tulcea. O panarama cu covrigarie
48
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102