rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Instanța a OPRIT tâmpenia administrativă care i-a permis Cambelei Prod să construiască blocuri pe Lăpușneanu!

Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Între timp, se judecă cererea de anulare a actului adminsitrativ care a stat la baza începerii lucrărilor pe spațiul verde, după tăierea a zeci de arburi, în martie anul trecut. Judecătorii verifică valabilitatea autorizației de construire, iar ca urmare a expirării valabilității, să dispună desființarea lucrărilor efectuate nelegal.

De ani buni, locuitorii blocului S6 de pe bulevardul Alexadru Lăpușneanu din municipiul Constanța s-au luptat să salveze spațiul verde din fața imobilului în care locuiesc. O parte din teren a fost retrocedat încă din 2009, ulterior investitorii au obținut și restul terenului, iar de prin 2015 au început demersurile pentru ridicarea a două blocuri. Oamenii nu au stat cu mâinile în sân, au atacat în instanță autorizația de construire, inițial au obținut câștig de cauză, adică suspendarea proiectului. Au pierdut, însă, la Apel, Curtea desființând hotărârea Tribunalului, dând câștig de cauză societății Cambela Prod. Drept pentru care, reprezentanții societății s-au pus pe treabă, la începutul anului trecut. Locuitorii din zonă au organizat și un protest, după ce constructorul a început să elibereze spațiul verde și au tăiat arbuștii de pe acesta. Imediat după asta, Asociația Constanța Altfel a deschis o acțiune în instanță, solicitând, din nou, suspendarea autorizației de construire.

În mai, instanța de fond i-a dat câștig de cauză, dispunând suspendarea executării actului administrativ-autorizaţie de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa până la pronunţarea instanţei de fond. Evident, Cambela Prod nu a lăsat lucrurile așa și a formulat apel, acesta fiind înregistrat în luna septembrie a anului trecut. De data aceasta, Curtea de Apel nu i-a mai dat o hotărâre favorabilă. Magistrații i-au respins apelul, decizia fiind definitivă.

Autorizația de construire nu mai era valabilă?!

În paralel, se judecă și speța privind anularea autorizației. Asociația Constanța Altfel a cerut magistraților să constate că documentul nu mai era valabil la data începerii lucrărilor. Prin cererea depusă la data de 06.08.2019 , înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, a solicitat în contradictoriu cu societatea Cambela Prod , să constate că autorizația de construire nr. 986/17.07.2017 eliberată de Primarul Municipiului Constanța în beneficiul societății a ieșit din perioada de valabilitate la data de 01.02.2019 și să dispună desființarea lucrărilor de construire edificate, executate în baza AC nr. 986/17.07.201 7 cu începere de la data de 07.03.2019.

Judecătoria a declinat, la sfârșitul lunii trecute, competența Tribnunalului Constanța.

Menționăm că proprietarul terenului este SC Cambela Prod, care a obținut în 2017 certificatul de urbnism 986/17.07.2017 pentru construirea unui imobil P+4, pentru locuințe colective. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni. Cambela Prod este aceeași societate care trântește un bloc și în zona Abator, tot pe spațiul verde. Inițial, proiectul a fost pentru 8 etaje însă, recent, a obținut de la Pimăria Constanța certificatul de urbanism pentru supraetajarea cu 2 etaje. Și locuitorii din această zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

M.P.

sâmbătă, 15 februarie 202016971
Comentarii

03ardelean(20 feb 11:59)
Machidonii tac malc,sunt marea neagra a acestui oras.Peste tot in administratie si justitie dai de ei,doar ca sunt analfabeti functionali,pusi pe spaguit si lenesi.Daca ii faci prosti,nu e destul,ca nu explici nimic,in realitate sunt mafia corupta a orasului si judetului.Vedeti care sunt stapanii hotelurilor,restaurantelor,saloanelor de nunti,patiseriilor,etc.Mamaia e un jeg machidonesc plin de chiciuri si improvizatii,tolerati de cei care controleaza,ca sunt toti machidoni,evazionisti si care habar nu au sa faca turism.
56Constantean(17 feb 12:32)
Asa e, Cta a avut in ultimii 30 de ani doar primari si angajati machidoni, niciun roman. Romanii sunt virgine fara de pacat. Terminati cu tampeniile. La conducerea judetului si orasului sunt romanii 100%, nu machidonii. Blocuri fac toti, ei fiind cam ultimii care au prins smecheria asta, inventata de romanii. Nu va convine, iesiti la vot in numar mai mare de 30%. Poate sa astepte cafeaua inca 10 minute. La Techirghiol, tot machidonii fac si desfac, sau romanii? Sau o sa ziceti ca turcii fac acolo. Romanii sunt inocenti, saracii, nu stiu ce e coruptia. Nu fac ei asa ceva
512Primaria Teki distruge un parc(16 feb 12:19)
Ca sa mai construiasca inca un sanatoriu! Foarte frumos, sa faca inca zece sanatorii, dar de ce pe spatiul verde?!! Ca era un parc de "doar" 5000mp nu justifica distrugerea copacilor! In anul 2020 trebuie sa sustinem dezvoltarea a cat mai multe oaze verzi in orase, iar de construit sa construim responsabil
217CRIMA IMPOTRIVA NATURII(16 feb 12:02)
SOS In Techirghiol s-au taiat la ras in PARCUL OITUZ pini de peste 100 de ani. Parcul a fost distrus. Rusine PNL
113pt imbecilul de Hail(16 feb 11:38)
Mazare este roman neaos de al vostru, idiotule. el, romanul, a distrus orasul, nu machidonii.
111Pt. Hail Hitler ala(16 feb 10:20)
Cand ai cacat in loc de creier incep viermii sa gandeasca pentru tine.
715Teofil(16 feb 10:19)
am spus-o si o mai spun, coruptia , aceasta cangrena a societatii civile din Dobrogea, inventata de aceasta minoritate hulpava dupa bani si opulenta, vorbesc aici de aromani, au facut din Dobrogea , Sicilia Romaniei. Nu se va termina cu coruptia in Dobrogea, pana nu vor fi anchetati si incatusati, toti acesti Makedoni corupti pana in maduva oaselor, sa dovedeasca fiecare in parte provenienta banilor vezi numai cazul Zelca Costica care in '90 avea o amarata de Dacie , luata la mana a doua
622Hail Hitler(16 feb 08:27)
Am inceput sa ma regasesc din ce in cel mai mult in ideologia nazista si pot sa spun ca asa ar trebui sa faceti si voi. in primul rand asemanarea dintre evrei si machedoni e foarte mare : afaceri doar intre ei, au patruns pe pozitii cheie din justitie, administratie locala. si problema e ca fura si tot fura mai ceva ca evreii. Oare el a gresit cand i-a izgonit. Cum zicea un erou de-al nostru , a stat 13 ani la carcera pentru libertate , dar din pacate nu asta era libertatea imaginata de el, sincer sa fiu cred ca si el incepe sa il inteleaga pe Ceausescu :mai bine egali si supusi
211Fagadau(16 feb 04:05)
Fagadau dai autorizatii peste tot motivu nu osa te mai aleaga lumea
211Emi(15 feb 23:50)
Fagadau... sa iti dau la muie tie si tutror mafiotilor deacolo. Morim ... fgm sper sa ajungi la parnaie ..sa il lingi in anus iar pe mazarica.
110Iulia(15 feb 21:53)
Cine era primar in 2017 ? Atat...
218F bine(15 feb 21:10)
Acum sa vedem daca in tribunal este coruptie daca cambela castiga clar a dat spaga
937Da.(15 feb 16:35)
Votam Chitac Vergil!
531Ce sa verifice ma baiatule(15 feb 14:10)
Ca au toate autorizatiile luate pe spaga de la alti, cipani, il dai in judecata si te judeca slugile lui deliorga. Cipanii si tiganii trebuiesc deposedati de toate bunurile si deportati peste Nistru.
432ciupani(15 feb 13:00)
imputiti!!!!!!!!!!
2026Chitac(15 feb 11:20)
Va fi primar pentru ca merita!
136Sa verifice(15 feb 10:30)
Sa il verifice si pe primar cum a dat o astfel de autorizatie precum si pe putorile lui cu fuste scurte care primesc apartamente pentru a favoriza actele. Sa plece verificarea de la sefii mici din primari pana la primar.
546Bani negri(15 feb 10:15)
Toate firmele astea care construiesc aiurea si pe spatii verzi,firme de genul Cambela spala bani negri obtinuti din afaceri dubioase.Numai in Romania pesedista e posibil asa ceva.Pe de alta parte PSD are si el nevoie de un ban de paraindarat care ajunge la 20% dupa cum stim.Mazare si Fagadau doi nemerici au vandut tot.Fagadau ,pregateste-ti bagajul ,mai ai cateva luni! Mama ta de nemernic ! Scoateti PSD in afara legii !
539Petre Tutea(15 feb 09:33)
Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare.
454CETATEAN(15 feb 09:23)
Un succes benefic nu numai pentru cetatenii din zona ci si pentru intreg orasul Constanta. Dar uitativa la justitie: una da castig de cauza, alta anuleaza si asa mai departe. Acestia sunt judecatori ? Acestia sunt cei care vor pensii speciale ca stau cu fundul pe scaun si vor pensionare la 45 de ani ? Nu vi se pare ca cineva ne ia e prosti ? La sapa daca nu va convine ce faceti. Si asa judecati nu pe dreptate ci dupa cum vreti voi.
925Tomis nordean(15 feb 08:56)
In sfarsit unul care stie cu ce se mananca! ca in rest numai agitatori userei care tipa ca primarul e de vina. Tipa, agita, desi retrocedarile se fac prin instante, ei dau vina pe primar. Nu dai autorizatie de constructie, te da dezvoltatorul in judecata, instanta cipaneasca e de partea lui si castiga. ce sa i mai faci? sa vedem cipanii lui ioan stelian si caragheorghe cum o sa lucreze!
265Constantean(15 feb 08:42)
Haideti sa spunem lucrurilor pe nume: makedonii din primarie le-au dat terenurile si aprobarile marilor, inteligentilor si subtililor makedoni "dezvoltatori", iar makedonii care formeaza o parte din instante, au facut posibil ca urbea noastra sa arate asa cum arata. Nu avem nimic impotriva onorabililor concetateni cipani, noi doar constatam ca in tara noastra, nu prea avem nimic de spus. O fi bine, oare?
342Giocatore(15 feb 08:38)
Cine ia facut pe astia milionari in euro? Lipsa de opinie a voastra, care ce nu afecta personal nu va interesa. Ati intors capul cand ati vazut o ilegalitate. Ati acceptat tacit toate faradelegile facute de autoritati. Cei care au primit spagile si atentiile de astfel de specimene. Voi sunteti de vina. Lipsa de opinie , naste astfel de spete. Pacat ca nu suntem o natie de tigani, ca aia sunt macar uniti.
040techir(15 feb 07:49)
si la techirghiol primarul a dat autorizatie de constructie pe spatiul verde ..au taiat toti copacii ...sa se sesizeze garda de mediu...
055Pt Constanta(15 feb 07:29)
Acesti 'dezvoltatori imobiliari' nu fac altceva decat sa profite de coruptia crasa din administratia locala.Ii vad mai vinovati pe cei care permit aceasta debandada generalizata.Constanta este clar pe o directie gresita in ceea ce priveste planul urbanistic...si nu numai
529alex(15 feb 07:14)
Dar la mastodontul construit in fata blocului s5, asociatia constanta altfel nu s-a implicat deloc, cu toate ca era vb de mai mult spatiu verde, mai multi stejari seculari, oare de ce???
247Secretarade stat Sarma(15 feb 01:15)
In spatele firmei e secretara de Sirma, de la Tulcea. O panarama cu covrigarie
mai mult...Replica
23 feb 00:00ReplicaCoduri ROȘII și PORTOCALII de vreme rea în țară! Iată cum va fi la Constanța

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de cod portocaliu de vreme rea, în intervalul 23 februarie, ora 22:00...1248

23 feb 11:16ReplicaACȚIUNE în FORȚĂ în gara din Constanța: Bărbat luat pe sus de polițiști VIDEO!2380
23 feb 16:36ReplicaHoria Constantinescu și-a dat DEMISIA din PSD!1351
23 feb 00:00ReplicaBOMBA TOXICĂ TICĂIE la Constanța! URMĂRILE pot fi DEZASTRUOASE!

Problema deșeurilor tratate chimic cu substanțe periculoase este una foarte mare, mai ales în contextul în care nave...1672

22 feb 19:47ReplicaSimona Halep, CAMPIOANĂ la Dubai!2384
22 feb 19:37ReplicaALERTĂ - 355 de români sunt în carantină în Italia: Comunitatea în care trăiesc a fost lovită de coronavirus125412
22 feb 00:00ReplicaFamilia fostului prefect Albu ar fi încercat să ofere bani rudelor victimei

Fostul prefect Ioan Albu, implicat în accidentul de la Ciocârlia, în urma căruia a murit un bărbat, a fost propus...3583

22 feb 15:35ReplicaFC Farul Constanța-Concordia Chiajna 3-11021
22 feb 14:57ReplicaGheorghe Frigioi a OBOSIT: m-am RETRAS din toate funcţiile politice2334
22 feb 15:25ReplicaHoria Constantinescu: Demisia din PSD este de bun simţ!

Candidatura lui Horia Constantinescu, de la CJPC Constanţa, nu a fost o noutate pentru nimeni. Deşi, toţi se...3075

22 feb 10:55ReplicaTRAGEDIE la Valu lui Traian! O familie întreagă, INTOXICATĂ cu GAZ11463
22 feb 13:28ReplicaALERTĂ! Incendiu în zona Trocadero, după ce a EXPLODAT o butelie1944
Vremea
4.9°4.9° - 7.1° duminică, 23 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 62%
Vânt: 3.93 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 feb 12:35SportTyson Fury este noul campion mondial WBC la categoria supergrea, după ce l-a învins prin K.O. pe Deontay Wilder

Tyson Fury l-a învins pe Deontay Wilder şi a devenit noul campion mondial WBC la categoria supergrea. Arbitrul a...415

23 feb 00:00SportLevante - Real Madrid 1-0

Real Madrid se împiedică pe terenul lui Levante, echipă care pierduse 5 din ultimele 6 întâlniri. Revenit ca...337

23 feb 00:00SportSimona Halep a câştigat dramatic turneul de la Dubai (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe...578

23 feb 00:00SportChelsea, victorie importantă în fața lui Tottenham, scor 2-1

Aflate în lupta pentru Top 4, rivalele Chelsea și Tottenham s-au duelat în etapa a 27-a din Premier League. Echipa...281

Local
22 feb 00:00LocalCondamnați pentru furt și trafic de droguri, depistați de politiști

Polițiștii constănțeni au depistat joi, 20 februarie a.c. doi bărbați pe numele cărora au fost emise mandate de...450

22 feb 14:26LocalUn hoț a atentat la telefonul unui copil

Polițiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați la data de 20 februarie a.c., de către un bărbat, prin apel 112,...572

22 feb 14:25LocalA FURAT peste 700 de lei dintr-un magazin!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dăeni, la data de 20 februarie a.c., au fost sesizați cu privire la...506

22 feb 00:00LocalConstănțeni, unde ieșiți în weekend?

Publicul constănțean este invitat vineri, 21 februarie, de la ora 19:00, la comedia „Ghici cine te sună?!”, o...482

22 feb 00:00LocalContinuă campanie de adopție a câinilor fără stăpân

Tot mai mulți constănțeni aleg un animal de companie din rândul cățeilor abandonați care ajung la adăpostul...440

22 feb 00:00LocalȚigări descoperite la bordul unei nave sosită în Portul Midia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Midia sub...511

22 feb 00:05LocalIonescu de la Hârșova închide gura celor care-l critică

În ultima perioadă, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, a fost atacat din toate părțile. Este și normal, având...551

22 feb 00:00LocalEvenimente în weekend la Constanța. Jandarmii asigură ordinea și liniștea publică

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa...409

22 feb 00:00LocalRADET citește contoarele!

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 24.02.2020 – 29.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor...445

22 feb 00:04LocalLăsatul Secului de Carne pentru Postul Mare

Duminică, 23 februarie, Biserica Ortodoxă va fi în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau a Lăsatului sec de...892

Politică
22 feb 00:00PoliticăHoria Țuțuianu, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța

Horia Țuțuianu candidează pentru încă un mandat la CJ. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Felix Stroe, la...519

22 feb 00:00PoliticăPMP a anunțat candidații la primăriile din județul Constanța!

Partidul PMP, filiala Constanța, a organizat o conferință de presă la Pavilionul Expozițional, în prezența lui...720

22 feb 21:20PoliticăIorguș a REVENIT în forță, se pregătește de alegeri: S-a creat o dictatură la Mangalia. VIDEO

PSD Mangalia susține o conferință de presă, prilej cu care a fost anunțat candidatul la primărie, în persoana lui...647

22 feb 00:00PoliticăPro România și-a desemnat candidații la trei primării din județul Constanța

Pro România a organizat o conferință de presă pentru a anunța candidații la mai multe primării din Constanța....544

22 feb 00:00PoliticăOvidiu Cupșa: Domnul Chițac s-a lansat în politică și și-a făcut notorietatea cu PNL

Ovidiu Cupșa rămâne veșnic al PNL-ului și se pregătește să intre în cursa pentru Primăria Constanța. Este...442

22 feb 00:00PoliticăFlorin Roman (PNL): Putem discuta de alegeri anticipate în prima parte a verii acestui an

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, s-a arătat convins, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...397

22 feb 00:00PoliticăMarcel Vela, despre relaţia cu Raed Arafat: În MAI, contradicţiile duc la progres

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a venit vineri cu precizări legate de relaţia sa cu şeful...397

22 feb 00:00PoliticăMureşan (PE): De la 1 ianuarie 2021, acordarea fondurilor europene pentru România va fi condiţionată de independenţa Justiţiei

Criteriile care corelează acordarea fondurilor europene cu independenţa Justiţiei şi cu funcţionarea statului de...367

22 feb 00:00PoliticăVela, la bilanţul DSU: Am obţinut de la Guvern o majorare la 0,32% din PIB pentru unităţile din MAI

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de...381

22 feb 00:00PoliticăVosganian: Nu participăm la şedinţa de luni - nu boicotăm, suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că...412

Monden
22 feb 00:00MondenAlexandra Ungureanu, aspru criticată de Raluca Bădulescu. „O consider, fără nici o supărare, un «alien» ciudat”

Alexandra Ungureanu a fost dur criticată de Raluca Bădulescu, în cadrul emisiunii Bravo, ai stil! Celebrities, de la...464

22 feb 00:00MondenÎnregistrarea apelului telefonic făcut de Andreea Antonescu la 112! Ce le-a spus cântăreața operatorilor

Andreea Antonescu a intrat în atenția poliției ieșene în urma unui apel fals la 112, prin intermediul căruia...482

22 feb 00:00MondenRose Adhiambo, mulatra lui Radu Măzăre, s-a înscris la „Gospodar fără pereche”

Între fetele înscrise în cursa pentru inimile celor 8 gospodari de la Pro Tv se numără și Rose Adhiambo. Mulatra...725

22 feb 00:00MondenAndreea Bălan și George Burcea, divorț inevitabil? Ce spune nașul Temișan despre problemele finilor

Săptămâna aceasta, știrile despre divorțul dintre Andreea Bălan și George Burcea au ținut prima pagină a...563

22 feb 00:00MondenLili Sandu a publicat primele imagini cu burtica de gravidă! Silviu Țolu, mesaj romantic pentru viitoarea mămică

Lili Sandu trăiește în prezent una dintre cele mai frumoase perioade din viața sa, după ce a aflat că va deveni...415

22 feb 00:00MondenCarmen Grebenișan a făcut atac de panică la Asia Express. Proba care i-a pus viața în pericol. „Nu mai țin minte nimic”

Carmen Grebenișan, partenera Alinei Ceușan la Asia Express, a trecut prin momente grele în timpul cursei. Blonda a...402

22 feb 00:00MondenNicole Kidman, probleme din cauza anorexiei? Cât de schimbată e actriţa

Nicole Kidman, în vârstă de 52 de ani, a apărut total schimbată pe platourile de filmare de la ultima producţie...429

22 feb 00:00MondenAndy Garcia este de nerecunoscut! Cum arată la 63 de ani actorul care îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi

Andy Garcia, considerat un sex simbol în Hollywood-ul anilor `80-`90, a făcut furori în filme precum Naşul, Pantera...529

22 feb 00:00MondenAlanis Morissette anunţă un turneu european şi lansarea noului său album

Cunoscuta cântăreaţă Alanis Morissette a anunţat vineri cele 13 date de concert ale noului său turneu mondial...348

22 feb 00:00MondenTrupa sud-coreeană BTS a lansat noul album ''Map of the Soul: 7''

Trupa sud-coreeană BTS a lansat vineri noul său album de studio "Map of the Soul:7", care a suscitat o amplă...373

Mapamond
22 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Se încearcă 'separarea' Ucrainei de Rusia pentru a elimina un concurent global

Cooperarea ruso-ucraineană irită numeroase ţări, deoarece le creează un concurent global, consideră preşedintele...389

22 feb 00:00MapamondAtacurile de la Hanau relansează dezbaterea despre armele de foc şi radicalizare

Recentele atacuri din oraşul Hanau au relansat dezbaterea din Germania despre necesitatea înăspririi legislaţiei...343

22 feb 00:00MapamondNATO şi Moscova salută acordul între SUA şi talibani

NATO a salutat vineri anunţul referitor la încheierea unui acord între SUA şi talibani, secretarul general al...346

22 feb 17:25MapamondPompeo anunţă că SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii la 29 februarie

SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii, condiţionat de o perioadă de reducere a violenţelor în...354

22 feb 00:00MapamondParlamentul Portugaliei adoptă legi permisive privind eutanasia

Parlamentul Portugaliei a adoptat joi mai multe legi care deschid calea către dezincriminarea eutanasiei, informează...348

22 feb 00:00MapamondJulian Assange ar putea solicita azil în Franţa, anunţă avocatul său francez

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, aflat în detenţie în Marea Britanie şi a cărui extrădare a fost cerută de...347

22 feb 00:00MapamondUE condamnă atacul cibernetic comis asupra Georgiei în 2019; Rusia neagă orice implicare

Uniunea Europeană a condamnat vineri atacul cibernetic care a avut loc în octombrie 2019 asupra Georgiei şi s-a...355

22 feb 00:00MapamondSUA: Un deţinut condamnat la moarte a fost executat pe scaunul electric, în statul Tennessee

Un deţinut condamnat în urmă cu peste trei decenii pentru înjunghierea mortală a unui alt deţinut a fost executat...427

22 feb 00:00MapamondUn bărbat a fost înjunghiat într-o moschee din Londra

Poliţia londoneză a anunţat joi arestarea unui suspect după ce un muezin a fost rănit prin înjunghiere într-o...362

22 feb 00:00MapamondCoronavirus - Un cetăţean italian, testat pozitiv în regiunea Lombardia

Un cetăţean italian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, conform unui comunicat emis vineri dimineaţă de...408

Sănătate
22 feb 16:42SănătateKinetoterapia: ce este și când este necesară

Kinetoterapia, cunoscută și drept kinetologie medicală sau chineziterapie, este atât o formă de terapie, cât și o...384

22 feb 00:00SănătateCum poți estompa petele apărute deasupra buzelor

Sarcina sau îndepărtarea părului facial inestetic cu ceară pot duce, în timp, la sensibilizarea pielii și astfel...363

22 feb 16:37SănătateCafeaua ajută la pierderea kilogramelor în plus?

Noile cercetări arată că doar 4 cești de cafea pe zi te pot ajuta să scapi de surplusul de grăsime. Dacă...384

22 feb 00:00SănătateCe să mănânci dacă ai rinită alergică

Rinita alergică sau febra fânului este denumirea umbrelă pentru un grup de simptome care afectează buna funcționare...379

22 feb 00:00SănătateDiferența între viață și 'neviață'

O durere lombară obișnuită poate ascunde o enigmă a existenței. Asta pentru că nu există boli, cât există...363

22 feb 16:21SănătateRaed Arafat, declarații ALARMANTE privind privatizarea sistemului de sănătate: O vizită la UPU ar putea costa 10.000 de lei!

Previziunile sumbre privind privatizarea sistemului de sănătate sunt confirate de fondatorul SMURD, Raed Arafat....413

22 feb 16:18SănătatePrimăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă secție din România, pentru tratarea marilor arși

Urmare a unui parteneriat între Primăria Sectorului 4 și Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar – Arseni”, noua...355

22 feb 16:15SănătateIzolarea nu este o soluție: Epidemia de coronavirus explodează în închisorile din China

Închisorile din China sunt lovite de epidemia de coronavirus. Cel puţin cinci sute de cazuri de infectare cu noul...409

22 feb 16:12SănătateSTUDIU! Privatizarea sistemului de sănătate va ADUCE HAOS: Românii nu vor să își facă asigurare privată de sănătate

Privatizarea sistemului de sănătate va duce la haos. Conform unui studiu, mai mult de jumătate din români nu au şi...807

22 feb 16:11SănătatePână și Rusia dă stimulente financiare părinților care aduc pe lume copii: 7.330 de dolari la prima naștere și aproape 10.000 de dolari la a doua

Rusia încearcă să oprească declinul ratei naşterilor prin ajutoare financiare consistente pentru cei care devin...531