rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Instanța a OPRIT tâmpenia administrativă care i-a permis Cambelei Prod să construiască blocuri pe Lăpușneanu!

Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Între timp, se judecă cererea de anulare a actului adminsitrativ care a stat la baza începerii lucrărilor pe spațiul verde, după tăierea a zeci de arburi, în martie anul trecut. Judecătorii verifică valabilitatea autorizației de construire, iar ca urmare a expirării valabilității, să dispună desființarea lucrărilor efectuate nelegal.

De ani buni, locuitorii blocului S6 de pe bulevardul Alexadru Lăpușneanu din municipiul Constanța s-au luptat să salveze spațiul verde din fața imobilului în care locuiesc. O parte din teren a fost retrocedat încă din 2009, ulterior investitorii au obținut și restul terenului, iar de prin 2015 au început demersurile pentru ridicarea a două blocuri. Oamenii nu au stat cu mâinile în sân, au atacat în instanță autorizația de construire, inițial au obținut câștig de cauză, adică suspendarea proiectului. Au pierdut, însă, la Apel, Curtea desființând hotărârea Tribunalului, dând câștig de cauză societății Cambela Prod. Drept pentru care, reprezentanții societății s-au pus pe treabă, la începutul anului trecut. Locuitorii din zonă au organizat și un protest, după ce constructorul a început să elibereze spațiul verde și au tăiat arbuștii de pe acesta. Imediat după asta, Asociația Constanța Altfel a deschis o acțiune în instanță, solicitând, din nou, suspendarea autorizației de construire.

În mai, instanța de fond i-a dat câștig de cauză, dispunând suspendarea executării actului administrativ-autorizaţie de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa până la pronunţarea instanţei de fond. Evident, Cambela Prod nu a lăsat lucrurile așa și a formulat apel, acesta fiind înregistrat în luna septembrie a anului trecut. De data aceasta, Curtea de Apel nu i-a mai dat o hotărâre favorabilă. Magistrații i-au respins apelul, decizia fiind definitivă.

Autorizația de construire nu mai era valabilă?!

În paralel, se judecă și speța privind anularea autorizației. Asociația Constanța Altfel a cerut magistraților să constate că documentul nu mai era valabil la data începerii lucrărilor. Prin cererea depusă la data de 06.08.2019 , înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, a solicitat în contradictoriu cu societatea Cambela Prod , să constate că autorizația de construire nr. 986/17.07.2017 eliberată de Primarul Municipiului Constanța în beneficiul societății a ieșit din perioada de valabilitate la data de 01.02.2019 și să dispună desființarea lucrărilor de construire edificate, executate în baza AC nr. 986/17.07.201 7 cu începere de la data de 07.03.2019.

Judecătoria a declinat, la sfârșitul lunii trecute, competența Tribnunalului Constanța.

Menționăm că proprietarul terenului este SC Cambela Prod, care a obținut în 2017 certificatul de urbnism 986/17.07.2017 pentru construirea unui imobil P+4, pentru locuințe colective. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni. Cambela Prod este aceeași societate care trântește un bloc și în zona Abator, tot pe spațiul verde. Inițial, proiectul a fost pentru 8 etaje însă, recent, a obținut de la Pimăria Constanța certificatul de urbanism pentru supraetajarea cu 2 etaje. Și locuitorii din această zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

M.P.

sâmbătă, 15 februarie 202010
Comentarii

05ardelean(20 feb 11:59)
Machidonii tac malc,sunt marea neagra a acestui oras.Peste tot in administratie si justitie dai de ei,doar ca sunt analfabeti functionali,pusi pe spaguit si lenesi.Daca ii faci prosti,nu e destul,ca nu explici nimic,in realitate sunt mafia corupta a orasului si judetului.Vedeti care sunt stapanii hotelurilor,restaurantelor,saloanelor de nunti,patiseriilor,etc.Mamaia e un jeg machidonesc plin de chiciuri si improvizatii,tolerati de cei care controleaza,ca sunt toti machidoni,evazionisti si care habar nu au sa faca turism.
78Constantean(17 feb 12:32)
Asa e, Cta a avut in ultimii 30 de ani doar primari si angajati machidoni, niciun roman. Romanii sunt virgine fara de pacat. Terminati cu tampeniile. La conducerea judetului si orasului sunt romanii 100%, nu machidonii. Blocuri fac toti, ei fiind cam ultimii care au prins smecheria asta, inventata de romanii. Nu va convine, iesiti la vot in numar mai mare de 30%. Poate sa astepte cafeaua inca 10 minute. La Techirghiol, tot machidonii fac si desfac, sau romanii? Sau o sa ziceti ca turcii fac acolo. Romanii sunt inocenti, saracii, nu stiu ce e coruptia. Nu fac ei asa ceva
512Primaria Teki distruge un parc(16 feb 12:19)
Ca sa mai construiasca inca un sanatoriu! Foarte frumos, sa faca inca zece sanatorii, dar de ce pe spatiul verde?!! Ca era un parc de "doar" 5000mp nu justifica distrugerea copacilor! In anul 2020 trebuie sa sustinem dezvoltarea a cat mai multe oaze verzi in orase, iar de construit sa construim responsabil
217CRIMA IMPOTRIVA NATURII(16 feb 12:02)
SOS In Techirghiol s-au taiat la ras in PARCUL OITUZ pini de peste 100 de ani. Parcul a fost distrus. Rusine PNL
144pt imbecilul de Hail(16 feb 11:38)
Mazare este roman neaos de al vostru, idiotule. el, romanul, a distrus orasul, nu machidonii.
121Pt. Hail Hitler ala(16 feb 10:20)
Cand ai cacat in loc de creier incep viermii sa gandeasca pentru tine.
716Teofil(16 feb 10:19)
am spus-o si o mai spun, coruptia , aceasta cangrena a societatii civile din Dobrogea, inventata de aceasta minoritate hulpava dupa bani si opulenta, vorbesc aici de aromani, au facut din Dobrogea , Sicilia Romaniei. Nu se va termina cu coruptia in Dobrogea, pana nu vor fi anchetati si incatusati, toti acesti Makedoni corupti pana in maduva oaselor, sa dovedeasca fiecare in parte provenienta banilor vezi numai cazul Zelca Costica care in '90 avea o amarata de Dacie , luata la mana a doua
623Hail Hitler(16 feb 08:27)
Am inceput sa ma regasesc din ce in cel mai mult in ideologia nazista si pot sa spun ca asa ar trebui sa faceti si voi. in primul rand asemanarea dintre evrei si machedoni e foarte mare : afaceri doar intre ei, au patruns pe pozitii cheie din justitie, administratie locala. si problema e ca fura si tot fura mai ceva ca evreii. Oare el a gresit cand i-a izgonit. Cum zicea un erou de-al nostru , a stat 13 ani la carcera pentru libertate , dar din pacate nu asta era libertatea imaginata de el, sincer sa fiu cred ca si el incepe sa il inteleaga pe Ceausescu :mai bine egali si supusi
212Fagadau(16 feb 04:05)
Fagadau dai autorizatii peste tot motivu nu osa te mai aleaga lumea
212Emi(15 feb 23:50)
Fagadau... sa iti dau la muie tie si tutror mafiotilor deacolo. Morim ... fgm sper sa ajungi la parnaie ..sa il lingi in anus iar pe mazarica.
111Iulia(15 feb 21:53)
Cine era primar in 2017 ? Atat...
218F bine(15 feb 21:10)
Acum sa vedem daca in tribunal este coruptie daca cambela castiga clar a dat spaga
1037Da.(15 feb 16:35)
Votam Chitac Vergil!
532Ce sa verifice ma baiatule(15 feb 14:10)
Ca au toate autorizatiile luate pe spaga de la alti, cipani, il dai in judecata si te judeca slugile lui deliorga. Cipanii si tiganii trebuiesc deposedati de toate bunurile si deportati peste Nistru.
433ciupani(15 feb 13:00)
imputiti!!!!!!!!!!
2126Chitac(15 feb 11:20)
Va fi primar pentru ca merita!
137Sa verifice(15 feb 10:30)
Sa il verifice si pe primar cum a dat o astfel de autorizatie precum si pe putorile lui cu fuste scurte care primesc apartamente pentru a favoriza actele. Sa plece verificarea de la sefii mici din primari pana la primar.
547Bani negri(15 feb 10:15)
Toate firmele astea care construiesc aiurea si pe spatii verzi,firme de genul Cambela spala bani negri obtinuti din afaceri dubioase.Numai in Romania pesedista e posibil asa ceva.Pe de alta parte PSD are si el nevoie de un ban de paraindarat care ajunge la 20% dupa cum stim.Mazare si Fagadau doi nemerici au vandut tot.Fagadau ,pregateste-ti bagajul ,mai ai cateva luni! Mama ta de nemernic ! Scoateti PSD in afara legii !
539Petre Tutea(15 feb 09:33)
Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare.
455CETATEAN(15 feb 09:23)
Un succes benefic nu numai pentru cetatenii din zona ci si pentru intreg orasul Constanta. Dar uitativa la justitie: una da castig de cauza, alta anuleaza si asa mai departe. Acestia sunt judecatori ? Acestia sunt cei care vor pensii speciale ca stau cu fundul pe scaun si vor pensionare la 45 de ani ? Nu vi se pare ca cineva ne ia e prosti ? La sapa daca nu va convine ce faceti. Si asa judecati nu pe dreptate ci dupa cum vreti voi.
926Tomis nordean(15 feb 08:56)
In sfarsit unul care stie cu ce se mananca! ca in rest numai agitatori userei care tipa ca primarul e de vina. Tipa, agita, desi retrocedarile se fac prin instante, ei dau vina pe primar. Nu dai autorizatie de constructie, te da dezvoltatorul in judecata, instanta cipaneasca e de partea lui si castiga. ce sa i mai faci? sa vedem cipanii lui ioan stelian si caragheorghe cum o sa lucreze!
266Constantean(15 feb 08:42)
Haideti sa spunem lucrurilor pe nume: makedonii din primarie le-au dat terenurile si aprobarile marilor, inteligentilor si subtililor makedoni "dezvoltatori", iar makedonii care formeaza o parte din instante, au facut posibil ca urbea noastra sa arate asa cum arata. Nu avem nimic impotriva onorabililor concetateni cipani, noi doar constatam ca in tara noastra, nu prea avem nimic de spus. O fi bine, oare?
343Giocatore(15 feb 08:38)
Cine ia facut pe astia milionari in euro? Lipsa de opinie a voastra, care ce nu afecta personal nu va interesa. Ati intors capul cand ati vazut o ilegalitate. Ati acceptat tacit toate faradelegile facute de autoritati. Cei care au primit spagile si atentiile de astfel de specimene. Voi sunteti de vina. Lipsa de opinie , naste astfel de spete. Pacat ca nu suntem o natie de tigani, ca aia sunt macar uniti.
041techir(15 feb 07:49)
si la techirghiol primarul a dat autorizatie de constructie pe spatiul verde ..au taiat toti copacii ...sa se sesizeze garda de mediu...
056Pt Constanta(15 feb 07:29)
Acesti 'dezvoltatori imobiliari' nu fac altceva decat sa profite de coruptia crasa din administratia locala.Ii vad mai vinovati pe cei care permit aceasta debandada generalizata.Constanta este clar pe o directie gresita in ceea ce priveste planul urbanistic...si nu numai
531alex(15 feb 07:14)
Dar la mastodontul construit in fata blocului s5, asociatia constanta altfel nu s-a implicat deloc, cu toate ca era vb de mai mult spatiu verde, mai multi stejari seculari, oare de ce???
348Secretarade stat Sarma(15 feb 01:15)
In spatele firmei e secretara de Sirma, de la Tulcea. O panarama cu covrigarie
mai mult...Replica
28 sep 02:15ReplicaRezultate PARȚIALE: Vergil CHIȚAC a CÂȘTIGAT Primăria CONSTANȚA!

Răsturnare de situație la municipiul Constanța! După numărătoarea voturilor din 70 de secții, Vergi Chitac se...5545

28 sep 00:20ReplicaBogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa: Suntem OPTIMIŞTI, dar REZERVAŢI! Video1280
28 sep 00:16ReplicaVergil Chițac, primele declarații după Exit-Poll3295
28 sep 00:02ReplicaVIDEO! Cum explică STROE EȘECUL PSD!

Stroe Felix compara eșecul lui Făgădău cu cel al Barcelonei: Dar Barcelona tot Barcelona rămâne. „Ne aflăm la...7030

28 sep 00:04ReplicaFĂGĂDĂU ISTORIE! VERGIL CHIȚAC și STELIAN ION, UMĂR LA UMĂR10421
28 sep 02:40ReplicaEI SUNT noii PRIMARI din JUDEŢUL CONSTANŢA5267
28 sep 00:00ReplicaVIDEO EXCLUSIV! DAȚI AFARĂ ABUZIV din secțiile de VOTARE, la CONSTANȚA!

Alegerile locale din data de 27 septembrie au fost pline de evenimente neplăcute, de la geamuri sparte ale mașinilor...671

28 sep 01:08ReplicaIată care a fost PREZENȚA la VOT, pe ore, la CONSTANȚA!8515
28 sep 00:09ReplicaALEGERI la CONSTANȚA: 8 DOSARE PENALE și AMENZI de peste 13.000 de lei! Video1032
28 sep 00:23ReplicaSurpriză la București: NICUȘOR DAN a câștigat PRIMĂRIA

Situaţia la alegerile locale din Bucureşti, la închiderea urnelor, arată o victorie clară a Alianţei PNL-USRPLUS...925

28 sep 00:00ReplicaSpitalul militar de pe stadionul Portul PRIMEȘTE pacienți cu COVID-19540
27 sep 00:23ReplicaNicușor Dan, primul mesaj pentru bucureșteni în calitate de primar631
Vremea
15.2°15.2° - 19.6° luni, 28 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 5.02 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 sep 00:00SportLeicester City a învins Manchester City, scor 5-2, în Premier League

Formaţia Manchester City a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 5-2, de echipa Leicester City, în...190

28 sep 00:00SportSurpriză în Liga I - Poli Iași demolează FCSB

Formaţia FCSB a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-2, de echipa Poli Iaşi, în etapa a cincea a...265

28 sep 00:00SportAC Milan a învins Genoa, scor 2-0. Napoli, victorie cu Genoa, scor 6-0, în Serie A

Formaţia Napoli a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa Genoa, în etapa a doua a...191

28 sep 00:00SportCFR Cluj - Chindia Târgovişte, scor 0-0, în Liga I

Formaţia CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania...167

Local
28 sep 00:55LocalSpitalul Năvodari: 165 de pacienți tratați în prima săptămână

165 pacienți au beneficiat până acum de serviciile medicale ale Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari....289

28 sep 00:55LocalConsilier municipal PSD, surprins în fața secției de vot din Henri Coandă. VIDEO

Consilier local municipal în funcție și candidat PSD pentru un nou mandat a fost surprins în fața secției de vot...778

28 sep 00:56LocalFraudă electorală şi la BABADAG

835

28 sep 00:55LocalPOLIȚIA LOCALĂ a primit dispoziție să nu părăsească sediul PSD

Imediat după aflarea rezultatelor parțiale de la alegerile locale, poliția locală a primit dispoziții să nu...1720

28 sep 00:58LocalVIDEO! SCANDAL la COSTINEȘTI: Oamenii sunt revoltați că nu au apucat să voteze

Aproximativ 200 de persoane așteaptă să voteze la Schitu, în comuna Costinești. În contextul în care duminică...594

28 sep 00:58LocalMai multe persoane amendate la coada de la o secție de votare din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați că duminică, în jurul orei 19.00, cu privire la faptul că, în...567

28 sep 01:06LocalEXPLOZIE de CAZURI COVID la CONSTANȚA! 1438 de cazuri la nivelul țării, 535 de persoane la ATI

Până astăzi, 27 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 122.673 de cazuri de persoane infectate cu...1727

28 sep 00:56LocalAlegător din județul Constanța, AMENDAT după ce a FOTOGRAFIAT buletinul de VOT

Duminică, în jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Comana au fost sesizați cu privire la...503

28 sep 00:56LocalUn autoturism a luat foc în Săcele

337

Politică
28 sep 22:14PoliticăMircea Dobre a votat pentru schimbare. VIDEO

Mircea Dobre, candidat la Primăria Constanţa din partea Pro România, a votat duminică la secţia 139 din Palazu...467

28 sep 22:14PoliticăRaluca Turcan: 'Sunt comunități care au fost ținute în sărăcie ca să poată fi manipulate mai ușor'

Vicepremierul Raluca Turcan a votat, duminică, în Sibiu, și a declarat că în România există diferențe uriașe...333

28 sep 22:13PoliticăVIDEO! Corina Martin, la vot: 'Am votat pentru generația tânără'

660

28 sep 23:46PoliticăStelian Ion a votat alături de soţie. VIDEO

Stelian Ion, candidat la Primăria Constanţa din partea USR Plus, şi-a exprimat şi el votul, duminică, 27...949

28 sep 22:15PoliticăKlaus Iohannis a votat: E foarte important să ne uităm bine la candidați

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după ce a votat la alegeri locale, că îi îndeamnă pe alegători...329

28 sep 22:14PoliticăANTONIADIS şi ŢUŢUIANU au votat la aceeaşi secţie VIDEO

Horia Țuțuianu, președintele CJC, a venit să-şi exercite dreptul electoral, alături de soția sa, la Școală...569

28 sep 22:13PoliticăCălin Popescu Tăriceanu: Am votat pentru ca două mari partide să nu mai împartă puterea între ele

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost la vot. Din postura de candidat la Primăria Capitalei, acesta a declarat...368

28 sep 22:12PoliticăLudovic Orban, la ieșire de la vot: Am votat pentru creșterea nivelului de trai

Premierul Ludovic Orban a ieșit de la urne, acolo unde a așteptat câteva minute, timp în care a fost dojenit de un...351

28 sep 22:12PoliticăHoria Constantinescu și-a exercitat dreptul la vot VIDEO

696

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1851

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2781

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1704

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...4229

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2706

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3626

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5488

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3676

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2914

Monden
28 sep 16:39MondenIubirile lui Charlize Theron. De ce actriţa preferă acum singurătatea

Actriţa de 44 de ani pare că s-a resemnat în privinţa bărbaţilor, găsindu-şi împlinirea afectivă alături de...212

28 sep 00:00MondenPrinţul Harry a arătat tensionat şi inconfortabil alături de Meghan

Şi, mai mult decât atât, de felul în care relaţionează şi se înţeleg Prinţul Harry şi Meghan Markle. Zilele...202

28 sep 00:00MondenAlanis Morissette, mămica rock’n’roll „Am depresie post-partum de vreo zece ani“

155

Mapamond
28 sep 00:00MapamondCoronavirus: Barurile şi cafenelele din Bruxelles se închid la ora 23:00 începând de luni

Barurile şi cafenelele din Bruxelles se vor închide la ora 23:00 începând de luni ca parte a noilor măsuri...155

28 sep 00:00MapamondCoronavirus: Germania înregistrează 1.411 contagieri în 24 de ore, fără să fie raportate toate cazurile

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.411 noi contagieri cu coronavirus - departe de cele 2.507 de cazuri...156

28 sep 00:00MapamondCoronavirus: India a ajuns la 5,9 milioane de cazuri şi la aproape 100.000 de morţi de COVID-19

147

28 sep 00:00MapamondChina: 16 persoane au murit într-un accident minier în sud-vestul ţării

Şaisprezece mineri au murit, duminică, într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei din cauza unei scurgeri de gaz,...159

28 sep 00:00MapamondFranţa - coronavirus: Numărul de cazuri noi de infectare, în scădere uşoară. Rata de pozitivare, în creştere

Franţa a raportat sâmbătă 14.412 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în scădere uşoară faţă de zilele de...156

28 sep 00:00MapamondPoliţia canadiană l-a arestat pe un individ care a minţit în legătură cu implicarea sa în activităţi jihadiste

152

Sănătate
28 sep 00:00SănătateVitamine pentru Copii: Când administrăm suplimente de vitamine?

Vitaminele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea fizică și cognitivă armonioasă a copiilor. Acestea provin...166

28 sep 00:00SănătateFactorii care cresc riscul de diabet

Diabetul de tip 1 nu poate fi prevenit. Diabetul de tip 2 apare atât din motive ce țin de moștenirea genetică, cât...163

28 sep 00:00SănătateBacteriile intestinale conlucrează pentru a depăși carențele dietetice

152

28 sep 00:00SănătateStudiu: Antihipertensivele ajută la prelungirea vieții bolnavilor

Administrarea medicamentelor antihipertensive i-a ajutat chiar și pe cei mai fragili pacienți vârstnici să...156

28 sep 00:00SănătateCe sporturi reduc riscul de obezitate la adolescenți?

Un nou studiu arată că anumite sporturi reduc riscul de supraponderalitate și obezitate în rândul adolescentilor...160

28 sep 00:00SănătateSemnal de alarmă: copiii încep de timpuriu să consume în mod regulat băuturi cu zahăr

Noile statistici ale specialiștilor arată că în ciuda mesajelor de limitare a consumului de băuturi carbogazoase...152

28 sep 00:00SănătateStudiu: Yoga, o posibilă soluție pentru anxietate?

Yoga are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea simptomelor tulburării anxioase, o afecțiune care...154

28 sep 00:00SănătateCum menții sănătatea ficatului

Un ficat sănătos înseamnă o viață normală. Ficatul poate fi afectat chiar și dacă nu ai vicii, precum consumul...149

28 sep 00:00SănătateBenzile de testare a glicemiei: ce sunt și cum se folosesc

159

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT