REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
3.4° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Învățătoare umilită de un părinte: „Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!“

Învățătoare umilită de un părinte: „Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!“

A.F. 25 mai 2023 | 23:41 3262

O învățătoare a povestit cum a fost umilită de mama unui elev, când s-a plâns pe un grup de Facebook de profesori și părinți, că nu poate trăi cu 3.000 de lei pe lună.

invatatoare umilita de un parinte: „Mars, fa, la ore, ca si asa nu faceti nimic toata ziua!“

Sindicatele din învățământ au anunțat pentru joi un protest în fața Guvernului, în contextul grevei generale declanșată luni. Zero rezultate în urma a trei zile de negocieri între sindicatele profesorilor și Guvern.

În timp ce reprezentanții sindicaliștilor spun că profesorilor „le-a ajuns cuțitul la os“ și reprezentanții Guvernului fac apel la responsabilitate și încearcă să folosească părinții și elevii, drept argument pentru revenirea la ore. Între timp, tensiunile dintre părinți și profesori cresc.

O învățătoara a postat pe un grup de Facebook cum a fost umilită de mama unui elev, deoarece s-a plâns că nu-i ajunge salariul. Ea consideră că de vină pentru furia unor părinți este Dana Budeanu care a criticat public greva.

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceți? Sper că sunteți bine! Eu nu sunt bine. O să vă povestesc și dumneavoastră cauza nefericirii mele. Azi dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3.000 de lei pe lună, mai ales că din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu? Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor. Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională și, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3.000 de lei”, a relatat profesoara.

„Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!"

„Doamna Budeanu, vă spun sincer, am plâns. Am plâns, doamna Budeanu, pentru că doamna nu mă cunoaște, nu știe ce rezultate am obținut cu elevii mei de-a lungul timpului, nu știe câți elevi cu CES am în clasă, nu știe câți elevi am întors din abandon școlar, nu știe câte ore de recuperare am făcut fără să mă plătească nimeni, nu știe în câte seri m-a prins miezul nopții pregătind lecții pentru a doua zi”, povestește femeia.

Învățătoarea a explicat faptul că a plâns deoarece părinții ei nu și-au permis să o trimită la studii în străinătate și pentru că, deși și-am dorit foarte mult să aibă un doctorat, nu și-a  permis. Și nici nu își permite să își trimită copiii la școli private ori la studii în țări străine.

„Am plâns, doamna Budeanu, pentru că nu mi-am imaginat vreodată că, după 3 ani de facultate, 2 ani de master, titularizarea, definitivatul și gradul II obținute cu media peste 9, îmi va spune o mamă „marș" ca la câini”, a povestit învățătoarea.

Profesoara îi reproșează Danei Budeanu că a instigat, la televiziuni, la ură la adresa profesorilor: „Dar a folosit acest cuvânt, pentru că și dumneavoastră ați ieșit public pe post și v-ați permis să spuneți profesorilor: „marș!". Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi și, cum doamna Budeanu se laudă cu studiile dumneaei în străinătate, înseamnă că doamna Budeanu este o intelectuală și toată lumea își poate permite să se adreseze profesorilor ca unor câini”, a spus femeia.

Învățătoarea a concluzionat că a primit o lecție din acest incident nefericit, anume că educația nu se poate face cu zâmbet în România, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e frumos că ați fost jignita. Dar nici eu nu sunt de acord cu greva la sfârșitul anului școlar. Adică a fost timp un an întreg să tot faceți-cadrele didactice- grevă și ați ales intenționat sfârșitul anului școlar. Adică până acum nu ați avut "cuțitul la os ". Mulți r*mâni sunt nedreptățiți și sunt legați de "mâini și de picioare " . Eu nu sunt cadru didactic, nici nu lucrez în domeniu. Sunt casnică pentru că nu am de ales. Aici unde locuiesc mi se încalcă în mod voit dreptul la muncă și multe altele și chiar nu pot să fac nimic. Pentru că legi sunt în privința asta, dar datorită situației nu pot să fac chiar nimic. Mulți r*mâni sunt necăjiți, nu doar dumneavoastră.
1
0
Pentru patru-cinci ore pe zi, aveți salariu prea mare. Plus vacanțe de peste 3 luni vara, iarna și primăvara, iar atunci când sunteți în activitate, mergeți la școală, semnați condica și plecați acasă. Pentru că nu vă faceți datoria la clasă, copiii sunt slab pregătiți, iar părinții trebuie să suporte costul meditațiilor. Rușine!
3
3
nu a fost umilita, asta-i adevarul. sa se duca la patron, putoarea, sa muncasca pe rupte pt. 1500 lei pe luna. auzi, jigoddia, nu-i ajung 3000 lei pe luna. huooooooooooooooooooo
0
8
3000 lei este intr-adevăr prea puțin pentru un profesor. La fel și cum un medic rezident ia 4000 lei după 6 ani de facultate si lucrând cu viața omului (au salarii mari medicii?!?!). Un vânzător la lidl ia 2500 lei(cu tot respectul pentru meserie!), iar un formator de noi generații-învățător/profesor primește 500 lei in plus. Dar cum spunea si cineva mai jos, părinții nu trebuie sa va certați cu profesorii sau invers, “inamicul” comun este de fapt guvernul care este extrem de partial, oferind salarii si beneficii unor categorii gen deputați, procurori, judecători, unii militari de ies cu pensii speciale la 50 ani, si batjocorește profesorii, poliția si medicii rezidenți.
7
1
Câte ore pe zi prestează la scoala madam invatatoare? Cate vacante plătite? Aud? A.... 3-4 ore pe zi și vreo 5 luni libere pe an!
4
8
ei madam invatatoare trebuie sa te descurci ca asa este viata dar oare un om care amuncit si a cotizat ptr un trai mai bun la batranete se poate descurca cu 1000 de lei pe luna ???? asa ca nu esti singura care nu te poti descurca
3
9
dupa fenta. Au ajuns parintii sa se certe cu profesorii in loc ca guvernul sa se certe cu profesorii. Cat despre paruntii care nu respecta profesorii se stiu care sunt. Sunt aceiasi oameni care nu respecta nimic. Nici reguli nici legi nici persoane. Sunt cei bolnavi care nu se fac bine cu nimic pentru ca in copilarie au refuzat educatia. Exista ceva care ii pune la locul lor. Bataia! Si lipsa modestiei poate fi tratata. Dezumflarea rotilor autovehiculelor nu e infractiune. Au si unii profi partile lor negative dar o mare parte a problemelor scolare o poarta parintii proveniti din fostii elevi mediocrii sau actualii imbogatiti din infractiuni sau activitati care nu necesita educatie gen videochat pacanele. Statul s a lasat slabit de unii cetateni iar asta dauneaza inclusiv cetatenilor care l au slabit. Redati puterea si respectul armatei politiei educatiei si medicinei si lucrurile se vor reaseza. Luati exemplul statelor puternice.
12
1
Cine ești tu fa latura draku da Budeanu sau budinca că nu am auzit da tine?Mars fa la coteț și tu și cu toți părinții.La coteț cotetaro.
12
2
Ce caută o lătură umana ca Budeanu în fața oamenilor la televizor. Pe centură este locul ei
16
2
Sunt de acord ca profesorii sa primeasca mai multi bani la salariu, dar oare ar renunta la fondul clasei? E tare dulce acel fond pt profesori. Am vazut profesori care isi schimbau laptopul o data pe an, prin fondul clasei.
5
14
si mama viitorului analfabet ies numai kkti in parlamentul rromaniei !!! Mwie tutuLor cu kkt !!!
8
3
nu stiu ce studii inalte are budeanu dar dupa prostiile pe care le spune e o idiota; nu inteleg de ce o femeie educata cum pare a fi dna invatatoare le da atentie si se lasa impresionata de oameni atat de p***t crescuti ca budeanu si mama copilului
19
2
Cine pwlm e dana budeanu ? Stati doamna linistita, ca plodu mamei ce v-a jignit, cu vocabular de centurista e puscariasul sau salahorul de maine. Din asa parinti n-o iesii vreun geniu, asta-i cert.
25
2
Sunt niste javre care nu invata nimic pe elevi, ei au pretentia sa vina elevii invatati si cu temele facute la scoala, si ei sa manance si sa mearga la cafele ma f**u i in gura. Taiate salariile ca sa isi mai faca rate dupa
9
24

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362