REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

INVESTIȚII de peste UN MILION DE EURO în AMBULATORIUL SPITALULUI HÂRȘOVA

INVESTIȚII de peste UN MILION DE EURO în AMBULATORIUL SPITALULUI HÂRȘOVA

Replica API 11 iunie 2019 | 00:00 412

Spitalul Orășenesc Hârșova și-a mărit echipa medicală, ba mai mult, urmează să beneficieze de echipamente moderne în ambulantoriu, la toate cabinetele medicale! Valoarea investiției se ridică la aproximativ 1,2 milioane, iar banii sunt din fonduri europene.

„Un succes care încununează munca echipei din cadrul Primăriei Hârșova” – astfel a descris primarul Viorel Ionescu admiterea spre finanțare a cererii privind obținerea de fonduri europene pentru proiectul de dotare a ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova. „Este vorba despre un proiect de dotare a ambulatoriului spitalului cu echipamente moderne, în valoare de 1,2 milioane de euro”, a adăugat primarul.

Pentru demararea procedurilor, în ședința Consiliului Local Hârșova, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Dotarea infrastructurii Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova” și a cheltuielilor legate de proiect”. „Proiectul propune dotarea cabinetelor de specialitate din cadrul ambulatoriului cu aparatură medicală de înaltă performanță în scopul creșterii calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților, aferente următoarelor secții/specializări: neurologie, oftalmologie, ORL, pediatrie, obstetrică-ginecologie, cardiologie, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie, medicină internă și urologie. Valoarea totală estimată a proiectului este în cuantum de 5.922.587,76 lei (inclusiv TVA)”, se arată în documentația proiectului. Cofinanțarea UAT-ului Hârșova este de 2%, respectiv de 118.451,75 lei.

Un alt proiect privind „revitalizarea” structurilor medicale din Hârșova constă în construirea unui bloc pentru medicii care vor veni să lucreze în acest oraș. Potrivit primarului, lucrările la acest imobil sunt în grafic, așteptându-se ca în decembrie a.c. să fie deja la interioare. „Blocul este gândit pentru a stimula mutarea medicilor în localitate. Le vom oferi medicilor locuințe, în ideea că poate, cine știe, cei care vor termina rezidențiatul vor prinde rădăcini la Hârșova.

Eu recomand tuturor să vină la Hârșova. Sunt născut, crescut aici, sunt primul primar născut și crescut în Hârșova și vreau să redevină orașul copilăriei mele”, a afirmat primarul Viorel Ionescu.

F.B.

Citește și: NOUTĂŢI la Spitalul Hârşova: bloc pentru medici şi dotări moderne!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212