REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Iohannis respinge a treia oară numirea Olguței Vasilescu la Dezvoltare: „Nu are pregătirea necesară”

Iohannis respinge a treia oară numirea Olguței Vasilescu la Dezvoltare: „Nu are pregătirea necesară”

Replica API 8 februarie 2019 | 01:41 427

Klaus Iohannis a înștiințat-o, joi dimineață, pe Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare, că a respins și a treia propunere de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării. Motivul? Nu are experiența necesară, a făcut declarații controversate și a avut presiuni asupra justiției. Aseară, premierul a anunțat că va primi un răspuns rapid de la șeful statului în acest sens. Președintele urmează să anunțe decizia sa și în privința propunerii lui Mircea Drăghici la portofoliul transporturilor.

Klaus Iohannis afirmă în scrisoarea adersată premierului Dăncilă că „analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentația transmisă, constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”.

Șeful statului mai argumentează că, în funcțiile avute până acum - de primar și parlamentar - Olguța Vasilescu nu a căpătat experința necesară pentru a fi numită la Dezvoltare.

„În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, i-a transmis șeful statului.

De asemenea, președintele mai spune că Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii”.

digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
5
0
Violenta cu care vine coruptia de stat e multiplicata de milioane de ori. Victima e intreaga societate, care moare in spitale si pe drumurile proaste, care are scoli proaste si careia i se fura viitorul, sansele si resursele. Toate casele coruptilor de neam prost care se intind pe multe strazi sunt din banii furati de la noi toti. La fel arta in care investesc, masinile de lux, proprietatile in strainatate si conturile in paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toti.
16
0
Pentru "Barbu": D-ul Iohanis a fost ales, a fost votat de 7 mil. de romani. Da! Olguta centurista, cu gura mare....etc., a fost numita de penalul si dictatorul Dragnea. Se potrivesc la minciuni si hotii, sunt din acelasi aluat. Decizia corecta a d-ului presedinte, daa. Olguta da cu subsemnatul la DNA, are conturile blocate, are "cartonase galbene si rosii" la greu.... si ea stie si DE CE.
17
2
Sa demonstreze Iohannis ca el sau alti de dinaintea lui au avut pregatirea necesara pentru a ocupa functia de presedinte. loazele alea din guvernul Ciolos au avut cu siguranta pregatire,de alea nu a cracnit nimic tovarasul Iohannis. Omul cand deschide gura,scoate doar duhneala .
3
17
nemernicilor , daca ajungeti la guvernare veti gasi datorii imense , asta ca sa vedeti ce inseamna sa sabotati guvernul . Sunteti criminali , actionati impotriva poporului , dar veti fi alungati cu sabii , nu veti avea bani decat pt datorii . Cand guvernul psd-alde-udmr a vrut binele romanilor , voi v-ati opus , jigodiilor .
1
16
Iohanis nu are studiile si pregatirea necesara pentru a fi presedintele Romaniei.Nu detine o asemenea diploma.Un presedinte fals.
3
13
E pe dracu, dar Veorica avea pregatirea necesara? Multa, multa m.... la toti.
11
1
O, ce frumos!!!!! Multa muie psd-ului si conducatorului iubit!!!
19
6
O vaca galagioasa
18
5
Foarte bine a procedat d-ul presedinte, ca a respins-o pe aceasta mahalagioaica: vorbeste mult si prost, a facut praf cele doua legi. A dezamagit pensionbarii cu vrajeala ei de olteanca parvenita si mincinoasa. Ce a facut cu legea pensiilor !? Vrajeala ieftina, daa.... Nu este profesionista. Vrea la DEZVOLTARE ?! Sa CE ?! Nu au furat destul ?! Nuu.....
22
5
...rabdare , nu mai au mult si se duc unde a intarcat mutu iapa....muita cu lamaita....
17
3
ce vreti ? o profa cu institut pedagogic de 3 ani si mahalagioaica sa fie prezenta la UE ? sa i faca si pe aia care conduc europa nazisti ? hai sa terminam cu mediocritatea si populismul . fara profesionisti , tara va fi aservita total ca pe vremea fanariotilor
22
2
nici buna crestere,maniere,etica limbaj gestica,sunt de pe la tara,sa ne mai lase acesti deghizati care mai de care,comunistul in european,bolsevicul indoctrinat care se vrea cu dreapta sau yoghinul cu informatie de acasa in progresist,alt nimeni si ala care dupa ce ca era adus pe filiera si pus pe filiera acum are si pretentii de Cotroceni,atunci cand faci salariul minim pe economie in toate camerele parlamentare plus interzicerea prin lege a traseismului politic,plus tragerea la raspundere prin lege si demisie evident a neindeplinirii oricarei promisiuni electorale neindeplinite la termen
17
0
ce rahat cu ochi, tu ca fost primar poti sa fii presedinte de tara iar ea, tot ca fost primar, nu poate fi ministru. inteleapta cugetare
5
27

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212