REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ion Dumitrache: Făgădău nu poate fi candidatul PSD la primăria Constanța, chiar dacă revine în partid. Video

Ion Dumitrache: Făgădău nu poate fi candidatul PSD la primăria Constanța, chiar dacă revine în partid. Video

Mirela PASCAL 23 decembrie 2023 | 00:00 5559

Ion Dumitrache, liderul Organizației Municipale a PSD Constanța, a acordat un interviu ziarului Replica, în cadrul căruia a abordat subiecte de maxim interes. Cu această ocazie, Dumitrache a spulberat și zvonurile care circulă în ultima perioadă, potrivit cărora Decebal Făgădău ar candida din partea PSD. Politicianul spune că fostul primar e binevenit în partid, însă nu va candida la primărie. Totodată, Dumitrache a anunțat că, în câteva luni, urmează să aibă loc alegeri la organizația municipală și va candida pentru a-și păstra poziția de lider.

Ion Dumitrache: Fagadau nu poate fi candidatul PSD la primaria Constanta, chiar daca revine in partid. VideoIon Dumitrache, liderul Organizației Municipale a PSD Constanța, Mirela Pascal

În debutul interviului, Ion Dumitrache a făcut un scurt bilanț al activității Organizației Municipale Constanța, de la preluarea mandatului până în prezent. 6000 de membri sunt, la ora actuală, în Organizația Municipală, și mai multe sedii de partid au fost deschise în tot municipiul. ”Eu sunt omul faptelor. În tot ce am făcut de-a lungul vieții, m-au caracterizat faptele. Am făcut o promisiune când am venit în rândul organizației municipale, că am să fac o organizație funcțională, și am reușit. La ora actuală, avem 6100 de membri și 4 sedii funcționale”, a spus Ion Dumitrache.

Dumitrache n-ar candida pentru o funcție la nivel central, dar vrea să-și mențină poziția de lider al Organizației Municipale

Ion Dumitrache este președinte interimar, urmând ca, în câteva luni, să aibă loc și alegerile la Organizația Municipală. Va candida pentru a-și păstra poziția de lider, însă nu va fi singurul candidat. ”În consiliul politic de joi, 21 decembrie, de la București, s-a hotărât că pe zona de sud-est, pe nord și așa mai departe să se facă alegeri și întâlniri cu organizații, dar nu pe orașe sau pe organizații județene, ci pe zone. Constanța este pe undeva prin februarie, atunci când va avea loc o întâlnire la Constanța, la care va participa președintele Marcel Ciolacu și secretarul general. Voi candida pentru a continua mandatul, mai sunt și alți candidați”.

Ion Dumitrache: Fagadau nu poate fi candidatul PSD la primaria Constanta, chiar daca revine in partid. VideoIon Dumitrache

Întrebat dacă are în plan să candideze pentru o funcție la nivel central sau, de ce nu, pentru Parlamentul European, Dumitrache a declarat că ”deocamdată, n-am intenții în domeniul politic, decât să câștigăm orașul și primăria Constanței, dar și votul politic. Dacă câștigi doar primarul și nu ai o majoritate simplă și stai la mâna altor partide nu poți să faci un program serios în oraș, deci trebuie să ai minim majoritate simplă”

N-a avut discuții cu Făgădău... dar dacă va reveni în partid, nu va fi candidat

Și, pentru că s-a tot vehiculat în ultima perioadă că Decebal Făgădău ar vrea să candideze la Primăria Constanța, din nou, alături de PSD, l-am întrebat pe Dumitrache dacă a avut discuții în acest sens cu fostul primar. ”Nu, n-am avut nici o discuție cu domnul Decebal Făgădău din data imediat după alegeri, când m-a sunat și m-a rugat să mă întâlnesc cu el. M-am întâlnit, și m-a întrebat de ce a pierdut alegerile, i-am zis că nu mai era printre noi, colegii, dar nici printre alegători. De aceea a pierdut alegerile. E bine venit în PSD orice fost membru, eu primesc cu brațele deschise pe oricine. Nu va fi candidat. Nu pot să-i refuz venirea, dar pentru a fi candidat trebuie să o ia de jos, trebuie să aibă o vechime de partid, sunt niște criterii, să fie agreat de echipă... Echipa a muncit 3 ani, vedeți rezultatele, nu pot să-i impun echipei, chiar dacă mi-ar plăcea la nebunie de el, să-l punem candidat”, a lămurit Ion Dumitrache.

Ion Dumitrache: Fagadau nu poate fi candidatul PSD la primaria Constanta, chiar daca revine in partid. VideoDecebal Făgădău

Proiectul Șoselei de Coastă ar putea reînvia

Dacă PSD va câștiga, din nou, Primăria Constanța, ce va urma?! Sunt proiecte demarate de fostele administrații locale care nu au pus realizate...cum ar fi proiectul Șoselei de Coastă. ”Eu am susținut proiectele importante ale lui Mazăre. A fost Șoseaua de Coastă, mai era un proiect fenomenal pe Siutghiol de amenajare a unui orășel de distracții, se alocase o suprafață de teren... A fost oprit de Barbu care era Ministru Mediului, la acea vreme. Șoseaua de coastă era oprită la pachet cu alte proiecte, ca așa zisa Republică Mazăre să nu se dezvolte. Dacă ar câștiga PSD primăria s-ar putea reînființa aceste proiecte”, a spus Dumitrache.

Dumitrache a mai precizat faptul că nu este mulțumit de activitatea unor consilieri locali municipali PSD, despre care spune că nu se vor mai afla pe liste, în mandatul următor. ”Dacă nu ai chemare pentru a fi consilier, de ce să te chinui? Te duci în altă parte, că sunt atâtea poziții”.

Dumitrache exclude o alianță cu PNL

Legat de o eventuală alianță între PNL-PSD, Dumitrache a exclus această idee. ”Nici în glumă nu poate să ia cineva o asemenea supoziție. PSD, la fel și PNL, sunt partide mari care au proprii candidați”. În încheiere, Dumitrache ne-a descris și tabloul politic, de la nivel local, după alegerile din 2024. ”PSD-ul va fi pe primul loc și la municipiu și la județ”, a conchis Dumitrache.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:



 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272