REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ionuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Ionuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Replica API 10 noiembrie 2021 | 00:12 6971

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru locuitorii urbei de la malul mării, legate de lucrările desfășurate pe raza orașului, de situația de la Spitalul de Boli Infecțioase, de pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, dar și despre situația pe plan politic la nivel național.

Luminițe festive la Constanța, ca… niciodată

”Într-adevăr avem și se va deschide cât mai curând licitația și se va semna contractul pentru iluminatul festiv din municipiul Constanța și da, vă pot spune în mod clar că orașul Constanța va fi iluminat festiv foarte, foarte bine și în foarte multe locuri în care nu au mai fost până acum iluminate. Constanța va arăta într-un mod foarte frumos”, a spus Ionuț Rusu.

Orășelul Copiilor, subiect delicat

”Cât despre orășelul copiilor, subiectul este un pic mai delicat. Noi aveam planuri foarte generoase pentru toți copiii din Constanța. Nu voiam să facem doar un sigur orășel al copiilor, ci voiam să facem un orășel mare, unul central, și mai multe mini-orășele în mai multe cartiere din Constanța dar, în contextul pandemic nu vom putea să facem acest lucru. Asta va depinde doar de noi și de cât va crește rata de vaccinare în Constanța și am văzut că constănțenii se vaccinează într-un ritm alert și într-un număr din ce în ce mai mare. Nu pot decât să îi felicit că au înțeles că grija față de ei și față de cei la care țin este extraordinar de mare. Vom face o singură locație pe care să o facem cât mai răsfirată, să ne încadrăm în normele care trebuie respectate. Trebuie să ne asigurăm că totul va fi perfect. Securitatea cetățenilor primează în momentul de față. Va exista o locație, cred că în parcul de la Primărie, acum vă spun doar la nivelul la care cred pentru că trebuie să ne asigurăm că soluția pe care o vom implementa va fi cea mai sigură. Veți vedea un alt orășel decât ați văzut până acum. Iluminatul va fi altceva decât ați văzut până acum și veți vedea că nu glumim când spunem acest lucru”, a spus Rusu.

Revelionul: Nu cred că vom avea concert

”Cu Revelionul este o problemă și mai complicată. Lumea va trebui să fie într-o singură locație și nu suntem convinși că distanțarea va fi cea conform legii și atunci vă spun sincer că nu știu dacă va exista Revelion. Vor exista câteva evenimente conexe Revelionului dar un concert cu foarte mulți oameni nu cred că va exista. Trebuie să urmărim toate procedurile legale. Vom face câteva lucruri care va marca trecerea dintre ani, dar un concert, în sine, nu cred că va exista. Vor fi focuri de artificii în mai multe locații. Vom încerca să nu strângem foarte mulți oameni în același loc. Noi ne pregătim de absolut orice scenariu dar nu trebuie să uităm că securitatea cetățenilor este cea care primează, viața oamenilor primează”, a relatat viceprimarul Ionuț Rusu.

Cum stă Constanța la capitolul vaccinare

”Vreau să mulțumesc Direcției Generale de Asistență Socială care funcționează într-un mod impecabil, mulțumesc celor de la DSP cu care avem o colaborare mai mult decât excelentă și rezultatele se văd la Centrul de Vaccinare de la Pavilionul Expozițional. Personalul de acolo își face treaba foarte bine. Cu toate instituțiile implicate în acest proces colaborarea este excelentă. Vaccinarea nu este obligatorie dar după ce am văzut și cealaltă parte, a pacientului, vaccinarea este singura armă reală care ne protejează în mare măsură în lupta cu acest inamic nevăzut și care are foarte multe arme împotriva noastră”, a spus Ionuț Rusu.

Situația Spitalului de Boli Infecțioase

”Eram împreună cu domnul primar și amândoi am fost din secunda numărul doi la fața locului. E un eveniment care ne-a marcat profund. Ce am trăit acolo și cum am acționat sunt lucruri absolut normale pentru mine, așa cum știți, eu sunt fost navigator și știu ce înseamnă exercițiile. Exercițiile salvează viețile omenești. Nu am făcut decât ce am simțit. Dacă am putut să dau o mână de ajutor am făcut-o. Era o stare de război. În momentul în care s-au încheiat cercetările la fața locului și imediat cum am putut să intrăm înăuntrul spitalului și să facem o analiză a ceea ce avem de făcut, vă spun sincer că noi, în Primărie, ne-am pus într-o mișcare extraordinară pentru a redeschide spitalul dar acest lucru nu se mai poate face pe genunchi. Toate organele de control, toate instituțiile care avizează activitatea medicală în spital au făcut controale astfel încât avizarea să fie făcută într-un mod corect și legal. Tot ceea a fost până acum în spital nu va mai fi. Acum se face o transformare radicală la 180 de grade. Din nefericire nu vor mai fi atât de multe paturi, câte au fost și până acum pentru că va fi făcut un spital modular, în curtea spitalului. Avem discuții foarte avansate în momentul de față. Și în spitalul modular vor fi minim 80 de paturi. În mod cert anul acesta, în luna decembrie, o parte din Spitalul Municipal va fi redeschis. Domnul primar a dat termene specifice iar tot aparatul de sub dânsul cu termene și întâlniri. Nu este zi în care să nu fie cel puțin două întâlniri. Este un grup care lucrează om la om pe teren. Personalul de la Spitalul de Infecțioase este unul de înalt profesionalism, înaltă calitate umană și tot ceea ce ei au făcut este la cel mai înalt nivel de profesionalism și act de calitate. Acest grup compact, unit, trebuie să se întoarcă înapoi pentru a salva viețile oamenilor. O vor face, din fericire, pentru noi toți în cele mai bune condiții de siguranță. Spitalul Modular, cu cel puțin 80 de paturi, va fi edificat într-un timp rezonabil, scurt. Să construiești un spital nou nouț de la 0 este un exercițiu foarte complex, nu nerealizabil. Este o poveste aparte și, în sfârșit, în Constanța, în România, se va construi un spital”, potrivit lui Rusu.

Atacuri vin pentru că, datorită liderilor, în Primărie se muncește

”Atacurile vin pentru că în Primăria Constanța, în sfârșit datorită liderilor, se muncește și se fac lucruri. Una e să stai, în fotoliu și să vezi ce se întâmplă acolo și să le lași să meargă din inerție. Domnul Primar și cu mine dar și consilierii PNL nu au venit ca să stea și pentru asta au pretenții ca cei din aparatul Primăriei să facă același lucru. Lucrurile sunt în mișcare. Da, orașul Constanța este un șantier dar ce vedeți acum e doar începutul. În 2022, Constanța va fi un mare șantier. Toată lumea este supărată din cauza deranjului. Eu cred că nu este cineva în Constanța care să nu fie deranjat. Eu până ajung la Primărie fac 30 de minute de la mine de acasă pentru că peste tot este un șantier. Au perfectă dreptate să fie supărați. După 20-30 de ani în care toată lumea a promis, răbdarea constănțenilor s-a terminat. Da, noi ne cerem scuze pentru deranjul creat dar nu mai cerem decât un an, un an și jumătate de răbdare ca aceste lucrări să se termine. Aceste lucrări se fac pentru noi, constănțenii. Da, aceste lucruri ne deranjează pentru că nimănui nu îi plac spărturile, să aibă praf pe stradă, noroi, că nu ai loc de parcare că a fost un proiect scris prost, să aibă sensuri unice. Dacă vrem să îi mulțumim pe toți nu o să ne iasă și o sfârșim prin a-i nemulțumi pe toți. O parte dintre constănțeni va fi așa întotdeauna. Toate aceste lucrări vor schimba viața în Constanța. Va fi un oraș civilizat, un oraș frumos, un oraș în care se respiră, un oraș sigur. Nu este un lucru ușor. Toate aceste lucruri deranjează pe care le facem. Noi, cei de la PNL ne-am asumat că vom deranja foarte mulți. După 30 de ani nu mai crede nimeni un politician care spune că vrea să facă treabă. Constănțenii au perfectă dreptate, au dreptul să se îndoiască dar când ne-au votat au avut încredere în noi pentru că suntem aici. Dacă am început să mișcăm lucrurile, lumea spune că este mai rău ca înainte. Nu este așa. Ceea ce vedem acum că se întâmplă este prima parte, cea mai dureroasă pentru toată lumea, aceea de construcție. Asta este doar o etapă. Sunt convins că se va uita toată această perioadă care enervează pe toată lumea”, potrivit lui Ionuț Rusu.

Orașul de la minus zero

”Lucrurile s-au urnit. Noi vedem realitatea și avem niște grafice pe care le urmărim permanent. Fiecare responsabil de proiect are un calendar, un orar al lucrărilor, al realității din teren. În Primăria Constanța se întâmplă lucruri care nu s-au întâmplat niciodată. Toată lumea este la masă când vorbim de proiecte mari și atunci nu mai există că nu știe stânga de ce face dreapta. Acesta este primul exercițiu implementat în Primărie. Toată lumea să fie conștientă de realitatea din teren și să vorbească. Știți că cei din Primărie nu vorbeau unii cu alții. Lipsa de comunicare din Primărie duce la realitatea pe care am luat-o când am venit în Constanța. Exercițiul comunicării este foarte ușor. Exista la un moment dat și o mare neîncredere între oameni. Noi nu facem lucruri doar în oraș. Noi lucrăm foarte serios și la partea umană din Primăria Constanța care ușor, ușor începe să lucreze unul cu altul. Rezultatele vor fi altele. Rezultatul echipei din Primăria Constanța se va reflecta în calitatea vieții din Constanța. Noi avem un singur client, bunăstarea constănțeanului. Noi deservim constănțenii și atunci trebuie să dăm tot ce e mai bun din noi. Empatizez cu tot ceea ce se întâmplă în Constanța. Nu mă gândesc la altceva decât la bunăstarea tuturor”, a spus Ionuț Rusu.

Negocieri PNL – PSD

”Noi luăm deciziile împreună. La noi, la liberali toată lumea spune ce are de spus și apoi se votează. Negocierile din Biroul Politic Național sunt la alt nivel. Noi așteptăm rezultatele pe care liderii noștri ni le vor comunica și noi vom acționa ca atare. Până când nu se definitivează ce se întâmplă la București stăm în expectativă și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Singurul nostru țel este ca orice decizie o vor lua, va fi pentru bunăstarea constănțenilor”, potrivit viceprimarului Ionuț Rusu.

Mai multe, puteți afla urmărind materialul VIDEO de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367