REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

IORGUŞ ŞI OBORUL DE ANIMALE. Noutăţile din DOSARUL PENAL al fostului primar!

IORGUŞ ŞI OBORUL DE ANIMALE. Noutăţile din DOSARUL PENAL al fostului primar!

Replica API 7 februarie 2018 | 00:00 712

Ce a cerut fostul edil al Mangaliei

Ce a cerut fostul edil al Mangaliei

Zanfir Iorguş

Tribunalul Constanţa a dispus o nouă amânare a cauzei, în dosarul care îl vizează pe Zanfir Iorguş, fostul primar al Mangaliei, şi pe Liviu Paul Botaş, fost viceprimar, cercetaţi de DNA, în dosarul privind „Piaţa de animale”. Dacă la termenul trecut, din luna ianuarie, au fost depuse mai multe înscrisuri şi o expertiză solicitată anterior, de data aceasta, luni, 5 februarie, s-a cerut termen pentru desemnarea unui alt expert.

„Am cerut înlocuirea expertului, de fapt, a unuia dintre experţi, întrucât s-a mutat cu domiciliul în alt judeţ şi nu a putut veni. Pentru asta am cerut un alt termen, pentru luna martie, iar până atunci trebuie să găsim un expert care să-l înlocuiască pe celălalt”, ne-qa declarat Zanfir Iorguş.

De remarcat că, potrivit acestuia, aşa cum ne-a declarat încă de data trecută, totul se învârte în jurul unei platforme din beton despre care se spune că Primăria, pe vremea când era primar, ar fi cheltuit bani mulţi pentru înfiinţarea ei, dar care nu ar mai fost făcută niciodată. Doar că, în realitate, platforma respectivă există de 11 ani, însă, potrivit lui Iorguş, actualul primar, Cristian Radu, nu a văzut-o, motiv pentru care a sesizat DNA-ul.

Aşa cum au artătat şi procurorii, "În perioada decembrie 2006 – octombrie.2007, inculpatul Iorguș Zanfir, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale.

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Inculpatul Botaș Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă.

Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local al mun. Mangalia cu suma de 490.011,12 lei".

Potrivit lui Zanfir Iorguş, expertiza depusă la dosar are rolul de a demonstra faptul că lucrările au fost executate încă de atunci, iar platforma din beton este prezentă fizic, nu numai în acte.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si gasca lui de acoliti
3
0
Mai bine lasati scandalul si apucati-va de treaba ca am papat de mult banii aia si am nevoie de altii. Doar am dat in campanie si la PNL ca eram presedinte. Hai , la treaba .
0
0
Cu pixul meu te joci pe la gurita ta?
1
2
F bine zice Amalia. Din cauza hotiei unui fost primar si incompetentei actualului, sufera prostii orasului care i-au votat....ce sa zic? Felicitari?
3
2
Gunoi esti tu, cu toate ca jignesc si gunoiul daca il compar cu tine. Jeg de om ce esti. Comentezi ca sa te afli in traba ca musca in cacat....
4
5
cucoran se pare ca i-a vandut sobolanului iorgu platforma de beton a fostei baze de receptie cereale,turnata inca de pe vremea lui ghita dej,aia, ca alta nu exista in zona,dintre astia doi care-i hotul si care-i prostul,in acest caz se pare ca sunt doi hoti moldoveni
5
2
Bai nene, spun si io o vorba, sa plece moldovenii din Mangalia in pi... da mamii lor!
10
2
Daca exita sa-i faca o fotografie si sa o prezinte mangaliotilor. Poate a taiat si pamblica si noi nu stim.A cui este firma Euro Coram ?
10
2
Lasa ca a facut actualul primar mai mult de o gramada.....vai de pl voastra de mangaliHOTI....va meritati pe deplin soarta, gunoaielor
19
6
Asta a vandut ca si mazare orasul la metru in timp ce lumea dansa la spectacole lui el vindea orasul am ramas din asta cu multe datorii de nu ne mai revenim cateva generatii este greu sa fii mangaliot cand totul este in paragina de la terenul de sport,cinema gradina de vara casa de cultura muzeu zone istorice statiuni este pe butuci tot primari mafioti
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218