REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

VIDEO! ÎPS Teodosie a SFIDAT toate regulile în noaptea de Revelion

VIDEO! ÎPS Teodosie a SFIDAT toate regulile în noaptea de Revelion

Replica API 1 ianuarie 2021 | 19:57 4683

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopală, că mulţumeşte autorităţilor care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioşii şi la miezul nopţii.

Organizând slujba după ora 23:00, el a încălcat restricţiile impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa, faptul că după ora 23 există şi interdicţie de circulaţie, precum şi recomandările Patriarhiei.. El a mai afirmat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul având în vedere câţi oameni s-au aflat în biserică. La Te Deum în Catedrală au fost prezenţi zeci de credincioşi, cei mai mulţi purtând mască de protecţie, dar fără a respecta şi distanţarea socială.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat joi seara, începând cu ora 23.15, slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. La ceremonie au fost prezente câteva zeci de persoane. Cele mai multe dintre acestea purtau mască, dar nu au respectat întotdeauna distanţarea fizică. La un moment dat, câţiva credincioşi s-au apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, care i-a binecuvântat.

La finalul ceremoniei religioase, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mulţumit autorităţilor care i-ar fi îngăduit această rugăciune de la miezul nopţii.

“Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică.

“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la conștiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20, iar după ora 23 există interdicţii de circulaţie la nivel naţional.

Conform anunţului Patriarhiei, slujba de binecuvântare a Noului An urma să fie oficiată joi imediat după slujba Vecerniei, tocmai pentru a respecta restricţiile de circulaţie.

„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, este mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Arhiepiscopul Tomisului a încălcat cu mai multe ocazii măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba asta care ai scris articolul vietii, bine ca nu a sfidat pe mata sa suggga putzza de fata cu tactu te draq de bulangiu
0
0
Avem dreptul la credinta, avem dreptul sa fim inapoiati ca aia cu turban din afganistan, ortodoxia este talibanismul crestinismului, ortodocsii sun romanii, bulgarii sarbii rusii tari care de care mai dezvoltate
2
3
sa le dau la mwoe demolatorilor
1
2
Taci dracului ziarist impotent Cumpana. L-ai lins de curand pe Chitac in cur de ti-ai umplut cocul de cacat. Jartea smintita. Stie lumea ca numai limba mai e de tine? IMPOTENTULE
2
4
Se vede eficienta vaccinului rusesc. Omul e imun pana acum si poate sa isi continue misiunea: sfidarea continua a legilor tarii. KGB-ul il antreneaza ptr postul de patriarh, executa orice ordin fara teama, nu ca Daniel.
7
2
Slava lui Dumnezeu ca exista preoti care mai cred in El si nu in noua religie covidiana.
2
8
Nimic nu este intamplator! Acest asa zis preot, cu dosar la Secu', i se permite prea multe! Daca era un om simplu, era arestat, bagat la zdup , facut dosar penal si condamnat. Asta face ce vrea...
6
3
Choar ai oua kinder
3
3
Politia nu o sa faca nimic niciodata cu acest dubios al Dobrogei. Mitropolia il tine discret in brate, iar el face numai ce vrea.
13
7
un nesimtit.
16
8
Un nenorocit de popa Rusine!
15
9
Un homosexual
14
9
care sa-l infunde pe diavol ??? Sa-mi linga cacatul necuratul si cu toti cei care-i ling curul ala jegos !!! Muie cu cacat si autoritatilor care-l protejeaza pe infractor !!!
15
11
Mai bolovanule, eu vorbesc despre a doua parte din 2020, de ce crezi ca au inchis scolile, restaurantele si te-au bagat in carantina in decembrie? Mai bine iei si tu ceva droguri, poate iti activeaza neuronii
11
4
Deja nu mai cred stirile. El sfideaza cu acceptul tacit al autoritatilor.
13
5
De la referendum
1
3
Piei satana, PREACORDITUL TEODOSIE..
20
9
Nu beti aghiasma mare. Cica de Boboteaza in peturile cu apa sfintita se baga ser de vaccin anticovid. Treaba voastra, v-am zis
10
8
Bai cretinule, cand a inceput toata mascarada asta in martie intai s-a inchis tot plus s-a interzis libera circulatie si dupa a urmat masca nu cum zici tu ca e invers drogatule
6
7
Incetati cu fake-news-ul! Ce prevederi legale a incalcat IPS Teodosie? Slujbele se pot tine legal in biserici, la orice ora. Cei care slujesc sau canta in cadrul slujbelor nu sunt obligati sa poarte masca. Iar cei care participa la slujbe isi asuma acea decizie. Pace tuturor!
11
26
Pentru toti cacatii care spun ca se incalca drepturile omului, vi s-a cerut sa purtati un cacat de masca si sa pastrati o distanta sociala...cum nu le-ati respectat a fost nevoie sa se inchida institutii si inclusiv pe voi in casa. Daca tu om redus la cap il imbolnavesti pe altul, ca esti babuin si nu vrei sa respecti nimic intr-o societate, cel din urma nu are si el drepturi? De ce trebuie sa fie imbolnavit de tine, sa isi riste viata? Si pentru el se aplica tot drepturile omului. Se vede lipsa de educatie si cultura, mai puneti mana pe o carte, ca inca putin si va intoarceti in pesteri.
22
14
Biserica a 6 a putere intr un stat de drept ...latraii de serviciu ca de obicei habar nu au ce scot pe gura
7
18
Acum ips trebuie sa oficieze obligat fortat sufleteste de catre toti enoriasii care-lpupa in.....,toate slujbele de inmormantare fara masca pentru bonlavi decedati de covid impreuna cu toti din biserica si promit ca vin la toate sluj bele oficiate de dansul pana la paste....Doamne ajuata! Amin! ISUS ESTE NUMAI UNUL....
7
10
Asta a speriat si Covid-ul,de-aia nu se lipeste de el!
18
4
E greu tare cu Teodosie ... stie hodorogu ceva de bate pl de autoritati ...
18
6
V-a dat sloboz
7
13
nu crezi ca securistul asta are acces la mai multe informatii decat avem noi? si cum cred ca are, de ce a decis sa nu poarte masca drept exemplu?virusul exista ca sa putem vorbi de vaccin?
5
15
Cred ca maimutoiul asta este vaccinat de mult la ce relatii are daca nu i este frica de virus la varsta lui
16
13
urmeaza cuvantul lui Dumnezeu,pt vremurile ce vor veni. Oamenii au libertatea sa-si aleaga drumul,alaturi sau fara Dumnezeu.E usor sa jignesti si sa critici,era usor pt el sa poarte masca si sa inchida bisericile,avea o mie de argumente,ce nu au inteles multi este semnificatia gestului sau-chemarea la credinta pt vremurile f dificile ce vor veni,iar covidul e doar inceputul .Acum 2000 de ani multimea a ales sa fie pedepsit ISUS,si nu hotul,..nu s-a schimbat nimic,oamenii n-au invatat nimic...si e tare trist
17
15
Sa iti trage .... Georgica ala care iti dai foc sa tr afirmi. Esti o fetita ...... de Teodosie
9
7
Danutule ca asa te numesti cinste mamei tale ca porti acest nume si esti nascut la o zi mare ,adica inceputul postului Sfintei N ascatoare de Dumnezeu ,preotii ne vor salva , ei sunt trimisii lui Dumnezeu pe pamant
11
18
S-i multumim lui Nastase ca l-a adus aici...
19
10
subventii de la Primarie , pentru sustinerea bisericilor din oras ....sa-i dati mueeeeee......
25
12
pana nu-l aresteaza pe spagarul asta imputit nu scapam!
29
17
ESTI NUMIT "OMUL ANULUI 2020" PENTRU POPORUL ROMAN.AI AVUT SI AI SANGE IN INSTALATIE AI FUTUT IN GURA PE JOHANNIS,ORBAN,ARAFAT,VELA SI GASCA LUI DE BORFASI.IAR ARAFAT ESTE NUMIT " FATALAUL ANULUI 2020" UN SCLAV CARE SUGE PULA SI EXECUTA ORDINELE UNOR ZDRENTE CARE CONDUC COLONIA ROMANIA
17
40
Toti antihristii care ati postat aici porcarii, inclusiv gazetarul, sa nu va mirati cand va loveste....ca va vine sigur....
18
33
ce an e acum ? 2008 ?
7
7
Uite de-aia nu mai primesc nici un popa in curte cat timp il au ca sef pe ordinarul asta
31
15
vine mogaldanul de la sugiteava si ne prosteste pe toti, ati vazut moldovean sa faca un lucru bun in tara asta?
28
16
Prin atitudinea lui rebela Teo manifesta pentru drepturile noastre fundamentale. Daca nu intelegeti asta inseamna ca nu cunoasteti istorie. Puneti mana si cititi ce s a intamplat in Iran in anii 70. Veti afla cum Iranul era o tara cu stil de viata occidental si a devenit brusc bastionul islamismului pentru ca au acceptat ca femeile sa poarte la inceput doar un batic. Fara oameni ca Teo masca poate ramane obligatorie pentru totdeauna pentru ca virusii nu dispar. Vreti masca declaratii interdictii etc? Eu nu. Eu vreau ca persoanele bolnave sa fie tratate. Eu nu vreau vaccin pentru sanatoasi.
20
49
Tapu asta e un machedon imputit!
34
22
Oare noi, astia, care respectam legea, suntem prosti? Nu pe bune! Daca or sa creasca cazurile de infectare si ne baga iar in carantina, stim cui sa-i multumim. Ati vazut vreun popa, sa mearga sa aline suferinta celor suferinzi, in spitale? Ei pun afise prin care anunta ca, or sa vina cu boboteaza, pe bani bineinteles. Cati bani a donat biserica catre spitale? Stai ca nu e logic, ei au nevoie de marfa, este? Oricum, generatiile care bin, le da la mwie! L-am mai vazut si pe pomohaci, homalaul, la latrina 1, dupa ce s-a ars in bulan.
48
20
Cel mai tare constantean. Bravo lui! Restu purtati masca si sugeti-o
27
56
Este ireal, nici macar dumne Zeu nu a putut prevedea aceasta nenorocire, oile domnului au fost oprite din a oferi dedicatii pe bani grei acestei afaceri, cine credea? Daca mai tine un an aceasta pandemie, biserica intra in faliment iar oile vor incepe sa gandeasca
39
23
Rusine Teodosie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
25
acest infractor, caci asta este, un infractor care a furat din bani europeni, sfideaza legea si rade de toti cetatenii tarii, care platesc taxe si impozite, in timp ce el fura cat poate, nu plateste impozite, nici taxe, propovaduieste lipsa educatiei! popor needucat egal biserici pline!
45
23
IPS Teodosie este singurul ierarh din biserica ortodoxa care a luat pozitie impotriva incalcarilor flagrante ale drepturilor oamenilor si terfelirea bisericii ortodoxe.Parintele Papacioc avea dreptate cind spunea ca Dobrogea pamintul apostolic al Sf Andrei a asteptat 2000 de ani venirea acestui ierarh.Trebuie sa ne pretuim oamenii de valoare si sa i punem acolo unde este locul lor ,Cinste lui .La multi ani IPS Teodosie si putere in lupta cu fortele intunericului.
33
52
Biserica ortodoxa e blocata in Evul Mediu!
53
26
Voi judecati cei ce stati cu botnita pina pe ochi cand nimic nu e clar sa ne protejeze nici masca nici vaccinul decat Dumnezeu, n aveti dreptul sa vorbiti mai bine deschide ti ochi fiti lucizi realizatu cum isi bat joc de noi oameni politici indiferent de partid de 31 de ani ptr binele lor ne sacrifica pe noi
19
45
deosebit respect pentru oamenii legii din teren. prostimea si slugile politice stau in birouri
27
12
Pai daca nu este tras la raspundere? In fata legii raspunde doar prostimea!
46
19
IPS Teodosie nu este sfant intre oameni si nici om intre sfinti. Este om. IPS Teodosie este omul anului 2020 pentru ca apara ortodoxia.
37
46
restaurantele sunt pline, politia nu are voie pe domeniul privat, legea e nula si ea,romanasul se distreaza , mananca si bea,si cand se inchina e alceva?
24
26
Consider ca ii platim degeaba pe cei care ar trebui sa verifice ca se respecta legea. Acest individ nu are nimic de-a face cu ce inseamna sa fii credincios si mai ales dobrogean. Este cumplit cum acest venetic adus de biserica de prin Moldova ne face de ras atat prin nerespectarea legilor cat si prin neintelegerea multiculturalismului dobrogean. Nu are nimic din modestia, bunatatea si intelepciunea pe care ar trebui sa le aiba un cleric. Imi este rusine.... cand mi se spune ala al vostru de la Constanta....
49
24
Unul care nu respecta legea.De cand a venit in Constanta face ce vrea el.
52
21

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212