REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iubitorii de maidanezi pun câinii mai presus de viața copiilor

Iubitorii de maidanezi pun câinii mai presus de viața copiilor

Replica API 15 mai 2015 | 07:57 454

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Situație incredibilă la Constanța, care găzduiește două tipuri de oameni: cei ai căror copii sunt mușcați de maidanezi și cei care susțin că maidanezii n-au nici o vină și fac tot posibilul să-i obstrucționeze, să-i jignească și să-i amenințe pe cei dintâi.

Amintim că, la finalul lunii aprilie a.c., un copil de doi ani a fost atacat de un câine pe I.C. Brătianu, familia ducându-l la spital şi apoi sesizând Primăria. De aici și până la circul iubitorilor de maidanezi a fost un singur pas, aceștia susținând că a fost de vină copilul de doi ani!

„Pe data de 26.4.2015, fratele meu, în vârstă de 2 ani, a fost muşcat de câinele din faţa blocului O, scara A,strada I.C. Brătianu, nr.45A (pod buteli) în care locuim. La sfatul medicului a trebuit să urmărim câinele 14 zile. Acum câinele este legat sub geamul celor ce răspund de el, dar fiind un câine agresiv pe noi nu ne linişteşte această măsură (fiindu-i dat drumul zilnic o oră /două). Menţionez că această locatară de la parter mai deţine un maidanez în scara blocului şi alţi 3 câini de rasă în casă. Se poate ca cei doi maidanezi să fie ridicaţi în măsura în care unul este legat iar celălalt protejat în scara blocului (fiind agresivi în special cu copiii)”, este reclamaţia unei persoane, care a adus cazul în atenţia Primăriei Constanţa, înregistrându-se o sesizare în acest sens, pe 13 mai a.c.

Între timp, iubitorii de maidanezi s-au mobilizat pentru a fi siguri că viața în orașul Constanța nu va fi niciodată sigură. Astfel, pe grupul „Protecția Animalelor Constanța”, aceștia au dezvoltat un adevărat serviciu de informații, prin care se anunță reciproc cum să ascundă animalele de hingheri! Printre aceștia, se regăsește și o femeie, care dorește cu tot înadinsul să jignească cetățenii care au fost lătrați sau mușcați de câini. Andrada Șerban „colecționează” sesizările constănțenilor de pe pagina de Facebook a serviciului de ecarisaj, aceștia devenind astfel ținta celor peste 3.800 de iubitori de maidanezi de pe grupul „Protecția Animalelor Constanța”, postările conținând constant înjurături, cum este cazul unui constănțean săturat de sesizări la Primărie în privința maidanezilor de la Casa de Cultură.

„În cadrul Parcului Casei de Cultură din Constanța, zona pe care o frecventez zilnic, se găsesc mai mulți câini maidanezi, ce nu își au locul aici, ca peste tot în oraș. În special este un câine maidanez, de culoare neagră și talie mare, care m-a lătrat de cateva ori, cu intentia de a mă ataca și mușca, având un comportament agresiv și sălbatic. Notez faptul că nu este prima sesizare pe care o fac și sper să nu mai fie nevoie de alte acțiuni ulterioare. Pot să atașez și 2 fotografii surprinse în cadrul parcului cu cele descrise mai sus”, susține constănțeanul, care a fost numit „cretin” de iubitorii de maidanezi, pentru că a fost cât pe-aci să fie mușcat și a îndrăznit să sesizeze autoritățile.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108