REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

JALE cu parcarea la Spitalul Judeţean! Un bărbat şi-a lăsat maşina pe strada Călăraşi pentru a merge cu bebeluşul la Urgenţă

JALE cu parcarea la Spitalul Judeţean! Un bărbat şi-a lăsat maşina pe strada Călăraşi pentru a merge cu bebeluşul la Urgenţă

Replica API 26 mai 2018 | 00:00 402

Primăria: se va introduce plata prin SMS

Primăria: se va introduce plata prin SMS

Un constănțean a relatat situația prin care a trecut atunci când a trebuit să meargă cu copilul, care are doar 15 zile, la spital. Cum parcarea supraetajată era plină de vehicule precum motociclete și mopede, cel mai probabil ale riveranilor, și cum paznicul nu l-a lăsat să parcheze pentru câteva minute pe locul pentru persoane cu dizabilități (cât să ducă bebelușul în clădirea spitalului după care ar fi revenit pentru a găsi un loc), a fost nevoit să lase mașina tocmai pe strada Călărași. De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei susțin că, în scurt timp, parcarea va intra în administrarea Confort Urban și va fi cu plată, ceea ce, cu siguranță, va rezolva problema.

Situația parcării supraetajate din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, care se referă la faptul că este mai tot timpul plină, pe motiv că locuitorii zilei își lasă acolo vehiculele cu zilele, chiar cu lunile în cazul navigatorilor, nu este una nouă. Au tot fost emise notificări, dar degeaba. Lucrurile sunt neschimbate. În condițiile în care cei ce vin la spital chiar nu au unde să-și lase autovehiculele. Pentru că parcarea pentru personalul angajat este numai pentru acesta, iar în rest… Dumnezeu cu mila.

Printr-o situație de acest gen a trecut un constănțean, care a relatat cum a fost nevoit să-și lase mașina tocmai pe strada Călărași. ”Azi, 25.05.2018, am fost împreună cu soția și fetița noastră în vârstă de 15 zile la Spitalul Județean Constanța. Am fost redirecționat de către ‘domnul’ gardian să caut un loc de parcare la etajele superioare deoarece primul nivel al parcării era plin.

Atrăgându-i atenția că sunt unele locuri libere rezervate persoanelor cu dizabilități iar noi avem o urgență, dorim să parcăm pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități maxim 10 minute pentru a o conduce pe fetița mea și soție la Secția Pediatrie, urmând a reveni la mășină pentru a găsi un alt loc de parcare. Acest lucru mi-a fost strict interzis iar eu am început căutarea unui alt loc la etajele superioare.

Nu am găsit absolut nici un loc disponibil, multe mașini stând la coadă pe fiecare etaj cu avariile pornite, așteptând să iasă cineva. Văzând că nu izbutesc în a găsi un loc de parcare, mă întorc la primul nivel pentru a mă putea înțelege cu ‘domnul’ gardian, explicându-i mai clar situația, și anume că sunt cu un copil în vârstă de 15 zile în mașină și trebuie să ajungem urgent la Pediatrie. Totul a fost în zadar, am fost tratați cu o atitudine flegmatică, amenințați cu Poliția Locală și cu amendă. Nu ne-a rămas decât să găsim un alt loc de parcare și anume, fără exagerare, în față sediului RAJA de pe strada Călărași”, a declarat, pentru ”Replica”, constănțeanul.

Acesta a precizat și faptul că parcarea este plină de autovehicule staționate de săptămâni întregi, motociclete și scutere care nu au nici o legătură cu pacienții sau angajații din cadrul Spitalului Județean Constanța. ”Când gardienii au văzut că facem poze, în câteva minute a venit un individ și a început să scoată motocicletele afară. Este inacceptabil ce se întâmplă”, a completat el.

Ce spun reprezentanții Primăriei: Plata prin SMS va rezolva problema!

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei au precizat că, în scurt timp, parcarea va trece în administrarea Confort Urban și va fi introdusă plata prin SMS, care, cu siguranță, va rezolva problema. De cealaltă parte, mai susțin reprezentanții administrației locale, vina este tot a oamenilor, întrucât nu se gândesc, sau nu le pasă, că acele locuri sunt destinate celor care vin cu probleme, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Aceștia sunt siguri că problema se va rezolva odată cu introducerea plății. Amintim că parcarea a fost inaugurată, cu mare fast, în iunie 2012. Valoarea proiectului a fost de 4 milioane de euro, din fonduri europene. Acum, la 6 ani după ”marele eveniment”, ora de staționare se va plăti, ceea ce, pe de o parte, poate că-i va speria pe riverani.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/parcarea-verde-de-langa-spitalul-judetean-a-fost-inaugurata-accesul-va-fi-gratuit-67186/

https://www.replicaonline.ro/parcarea-prin-sms-din-constanta-chiar-functioneaza-341593/

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este nevoie de noi parcari etajate ori subterane. Restul e doar vrajba semanata cu schepsis
6
0
Cum e fetita?
0
1
Scrie clar la intrare 4 ore maxim ... dar daca nu se tine cont cand intrii normal ca nu poate nimeni sa faca dovada ca ai depasit. Cu toate astea sunt masini cu praf pe ele care au cel putin o luna de cand stau acolo. Sa se hotarasca daca e parcare pentru cei care vin la spital sau pentru riverani sa nu urci ca prostu 4 etaje sa ai de unde cobori. Cand dai 3 ture de cartier cu un copil bolnav in masina si peste tot sunt paznici care impart dreptatea dupa bunul plac te cam ia durerea de cap. Mai bine cu taxa dar sa fie locuri libere nu blocate nejustificat daca nu se poate altfel .
5
2
se vede ce fel de caracter infect ai, de aia ti-ai ales o meseris infecta si anume cea de medic uman. scursuri mai mari ca medicii umani sunt doar machidonii!!! sa moara de cancer, ei si tot neamul lor, toti acei care vb urat despre Romania. Pt tara asta s-a murit in razboaie, oamenii si-au dat viata crezand intr-un viitor mai bun pt ea!!! nu ca sa vina nu stiu ce loaze si scursuri sa atace Romania si poporul roman!!!
8
3
Faruk Mutalup isi pune nevasta la produs, aia se culca cu negrii cu maciuci de 24 si el acum a inceput sa doneze bani la oamenii saracii din banii care i face nevastasa cu fundul si gurita, se mai umfla si prin oras umbla plin de el e vai mama lui
2
0
Stau in zona si pot spune ca 90% sunt locatarii din zona limitrofa. Politia locala nu face nimic ia spaga si ii lasa sa parceheze
11
10
L-ai urmarit pe ala micu de la enel, sa vezi unde se duce? Haha. Tare. Ai dreptate, are vreo 2 gioarse acolo, cotizeaza la paznici, treaba merge inainte. Si mai sunt o gramada lasate cu anii. Se vede dupa praful de pe ele. Dati afara paznicii
10
5
Nu sunt de acord sa se stationeze cu zilele in acea parcare dar cum plm sa platesti parcare cand vii la spital? Merg la nunta , merg in club , merg la curveturi? Pai atunci sa faca 10 lei ora nu 2 lei sa va invatati minte , ca nicaieri in lumea asta nu se plateste parcarea la spital
6
10
Sunt persoana care a adus in atentia replica, cazul de mai sus. Si eu la randul meu sunt motociclist de peste 10 ani, nu este vorba numai despre cele 4 motociclete, dati o tura prin toate etajele parcarii sa vedeti ca sunt mai multe autovehicule care nu au ce cauta acolo, mopede, scutere. Parcarea este destinata Exclusiv personalului medical, pacientilor si vizitatorilor. Un singur loc poate face diferenta. Motocicletele de acolo sunt doar o mica parte a problemei dar ele sar in ochi. Este foarte usor sa aruncati cu noroi in articol pana o sa vi se intample si voua aceeasi situatie.
8
9
Cele 4 motociclete parcate in acea parcare ocupa UN loc. Daca ar fi parcate 40 de motociclete in acea parcare ar ramane 30 de locuri disponibile. Va propun sa apreciem mersul pe doua roti indiferent de forma lui. Regret cele intamplate domnului, insa problema intampinata de el nu are nici o legatura cu motocicletele ci cu lipsa locurilor de parcare pentru masini si motociclete Va multumesc
10
2
CIne v-a bagat voua in cap ca parcarea este destinata spitalului? Din cate imi aduc eu aminte, este facuta cu fonduri europene. Asta inseamna ca pt o perioada de timp nu poate fi "destinata", nu poate fi inchiriata, nu poate concesionata etc. Restul sunt lamentari de stupizi care cred ca daca si-au cumparat un auto primaria are obligatia sa-i dea si loc de parcare liber de fiecare data unde are el nevoie.
16
11
2 lei pe ora nu omoara pe nimeni daca ai o urgenta ca cea de mai sus, dar sigur descurajeaza jegurile care blocheaza zile intregi un loc de parcare destinat celor care vin la spital. Dar si asta care a parcat pe Calarasi e un idiot...daca le zici celor de la bariera ZIP ca intri sa lasi sotia sau copilul la urgenta si iesi in 3 min, te lasa fara probleme. Lasa sotia cu copilul la urgente si parca apoi unde gasea. Oricum stai la rand la urgente copii minim 30 min. Dar si el vroia domne sa aiba loc in buza usii, acolo, gen VIP.
18
3
Fenomenul Fagadau. Reprezentantii Primariei sustin ca, in scurt timp, parcarea va intra in administrarea Confort Urban si va fi cu plata, ceea ce, cu siguranta, va rezolva problema.Primaria se spala pe mana ca Pilat din Pont.Ti-ai dracului !
20
6
Alogenule.Cacatule, ce e cu prima propozitie din comentariu.Ar trebui bagata la infractiune injuriile aduse romanilor
6
11
Asa e romanul, nesimtit. Daca e moka o lasa si un an. E unu care lucreaza la enel, unu mic si umbla in halat de muncitor, si are o Dacie veche pe care o lasa peste noapte acolo. O ia merge si isi face treaba, repara statii auto la taximetristi, apoi o parcheaza acolo si pleaca acasa pe Traian cu alta masina smekera. Nici cu riveranii nu imi e rusine. Sa va vad saraciilor cand o sa bage taxa care mai baga masina in parcare?!? Ca, cu banii e naspa, este ? V-an gura de saraci, nu am eu loc sa imi parchez masina cand vin la servici!
22
14
Cum pl zici ca parcarea era plina cu motocicleta si mopede ? Exista un singur loc unde sunt inchesuite mai multe motociclete dupa cum se vede si in poza....daca toti obezii ar face putina miscare si nu si ar mai pune curu' gras in masina pana la alimentara din colt nu ar mai fi asa.....acum gata hai sa dam vina pe 4 motociclete
9
16
Trebuie parcare cu taxa rezonabila si masinile parcate de mult timp supra taxate.
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218