REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Jandarm CONDAMNAT la Constanța: A AMENINȚAT un cioban și a TRAS cu PISTOLUL!

Jandarm CONDAMNAT la Constanța: A AMENINȚAT un cioban și a TRAS cu PISTOLUL!

Replica API 31 decembrie 2019 | 00:00 483

Un jandarm a fost condamnat de către Judecătoria Medgidia la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept și la 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, pedeapsa finală fiind de 1 an și 5 luni cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

În sarcina inculpatului s-a reținut că, în timp ce patrula împreună cu pădurarul pe traseul Canaraua Fetii – Iormac Băneasa din județul Constanța, a depistat doi ciobani în pădure, aceștia fiind cu oile, ocazie cu care a făcut uz de armă cu un pistol neletal pentru care nu era autorizat, trăgând în aer un foc. ”Lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Lipnița au fost sesizați de către numitul ... cu privire la faptul că la ora 11.30 , în timp ce se afla cu oile la păscut în apropierea pădurii Iormac, situată în zona comunei Lipnița, a fost agresat și amenințat că îl împușcă cu un pistol de către jandarmul plt.maj. C. L., de față fiind și numitul N.M., angajat al Ocolului Silvic Băneasa. În urma sesizării, lucrătorii de poliție au întocmit un proces-verbal de sesizare din oficiu și au consemnat în cadrul acestuia declarațiile verbale ale numiților... Totodată s-a consemnat și faptul că .. a predat organelor de poliție un tub cartuș pe care l-a găsit în zona de unde C. L. ar fi efectuat uz de armă. În cauză a fost întocmită și o planșă fotografică ce cuprinde constatările efectuate cu ocazia deplasării în teren a lucrătorilor de poliție atașându-se și un suport optic CD cu înregistrările video efectuate. Dosarul penal astfel înregistrat a fost preluat de către Parchetul M.. de pe lângă Curtea Militară de Apel București pentru continuarea cercetărilor”, potrivit rolii.ro. În continuare, fiind audiat în calitate de martor, numitul N. a declarat faptul că lucrează ca pădurar la Ocolul Silvic Băneasa și că împreună cu jandarmul C. L. au într-o patrulare pentru a preveni tăierile ilegale de material lemnos. Când au plecat în misiune a observat că jandarmul C. L. avea pe piciorul drept un toc de pistol. După ce au început patrularea, au observat că o persoană păștea oile în pădure motiv pentru care au oprit mașina iar C.L. s-a dus către cioban să îl legitimeze. La un moment dat a observat cum C. L. a scos din toc un pistol și l-a îndreptat în sus și a încercat să tragă un foc de avertisment. A introdus un cartuș pe țeavă și a tras un foc de avertisment, auzind astfel o pocnitură. A încercat să încarce iar dar nu a reușit. După o altercație ivită între jandarm și cioban, jandarmul C.L. a fugit. Martorul a pornit mașina și s-a dus către C.L. și l-a luat, ulterior mergând să îl ia și pe celălalt jandarm, care ar fi trebuit să participe și el în patrulare. După aceasta s-au întors la locul incidentului toți trei pentru a recupera tubul cartuș însă nu l-au găsit. Se pare că pistolul nu era al jandarmului și îi aparținea unui superior. Ciobanul a declarat că jandarmul s-a luat de le fără motiv, amenințându-l cu pistolul. Totodată, potrivit declarațiilor celor audiați, se pare că inculpatul a încercat să-și convingă colegul, tot jandarm, să declare că el nu a avut nici un pistol la el. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru cel care isi spune Jindar cunosti speta?
1
0
Nu va fac bine hotii ca va rup capetele mai padurarilor? Ca padurarii sunt mana in mana cu hotii si apoi cheama tot ei jandarmii ca sa-i sperie pe hoti cand acestia nu dau cat cere paduraru! Sa va lase jandarmii sa mancati bataie jegurilor!
1
0
Pe timp de iarna nu se pazeste oile pe izlaz.tot ciobanu ie vinovat.a are puteri mari ca are branza pentru cadouri.
1
1
Fara pensionari la stat
2
0
Dle Daniel citesti si matale aceste comentarii ?! De Vergil, tiganul de matase, ce parere ai ?!
3
1
jindarul idiot, a confundat padurea cu Piata Victoriei si a vrut sa o faca iar pe zmeul cel rau! In prostia lui netarmurita si neingradita, a deschis calea spre puscaria a acel jindari imputiti, sclavi umili ai pzdeului care s-au "distrat" pe 10 August in Piata! Acum li se intocmesc dosarele, pardon, notele de plata! Sa dea Domnul sa putreziti la ocna, nenorocitilor!
3
1
Cretinel, te-ai gandit poate ca e in apropierea unui drum national, iar cainii de acolo pot oricand musca pe cineva ? Ciobanii ca tine se uita ca prostii cum cainii lor musca lumea, in loc sa si-i cheme.
0
3
Pai si ce a cautat jandarmul in pustiu, sa deranjeze ciobanul care pastea oile in padure. Daca nu acolo unde ipe autostrada, pe dn, in mall-uri, in autobuze, in piete,in parcuri, etc Nu vroia de la cioban produse lactate pe gratis si a dat nas in nas cu cainii.....
3
3
Ciobanii sunt niste prosti si jumatate. Cainii lor musca lumea, iar ei stau si se uita ca idiotii.
4
6
neletala???
3
1
Vorbim de Vergil, traiasca familia lui de 24 de carate, care a pus jandarmeria Harsova la nivel 0. Il doare in fix in P... , iese la pensie la anul si se face dascal la parohia IAS Harsova.
7
3
prea dura sentinta.ciobanu la provocat trebuia condamnat si acesta.
8
3
Si.a dat demisia imediat dupa clomitere faptei, adica acum multi ani.....
6
1
Ma intreb, ce pasteau oile in padure ? La umbra pomilor nu creste iarba !
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108