REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

JEG și marfă ÎMPUȚITĂ la Auchan de pe șoseaua Mangaliei. Protecția Consumatorului a găsit DEZASTRU - VIDEO

JEG și marfă ÎMPUȚITĂ la Auchan de pe șoseaua Mangaliei. Protecția Consumatorului a găsit DEZASTRU - VIDEO

Replica API 6 martie 2018 | 00:06 892

Comisarii de la Protecția Consumatorului au desfășurat luni seara, 5 martie, un control la hipermarketul Auchan din Constanța, situat pe șoseaua Mangaliei. Ce au găsit acolo i-au lăsat pe comisari fără cuvinte. Zona de produse din carne ambalate arăta ca după un război, sângele scurs fiind împrăștiat pe tot frigiderul, dar și pe podea. La raionul de legume și fructe abia dacă se putea zări vreun produs proaspăt, majoritatea marfei fiind deteriorată. Potrivit șefului CJPC, Horia Constantinescu, tot ce este neconform s-a retras de la comercializare, unitatea primind invitație la sediul instituției pentru a prezenta documentele și a stabili sancțiunile.

De asemenea, au fost găsite produse la raft care se încadrează la practică comercială înșelătoare, o campanie amplă pe care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului o desfășoară de luni bune în România, pentru a preveni păcălirea consumatorului.

"Am ajuns lada de gunoi a Europei. Toate legumele și fructele au fost trecute în revistă. Se vor calcula cantitățile, se vor aplica sancțiuni, în primul rând pentru practici comerciale înșelătoare, în sensul că sunt prezentate la vânzare legume și fructe pretinse a fi calitatea I, când ele sunt cu indulgență sunt calitatea a II-a spre a III-a, decalibrate total, astfel consumatorul român este pus în situația de a deveni lucrător comercial și a face munca colegilor de la acest retailer pentru a sorta propriile cumpărături în loc să plătească pentru ceea ce cumpără. Dacă lămâile în alte țări vecine par decupate sau par fabricate din ceară, la noi se vede clar că sunt naturale, la câte bătături au și forme diverse, este greu de crezut că ele sunt pentru consumul uman", a spus Horia Constantinescu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar fi putut sa faca ordine in tara asta daca vroiau. o sesizare sau reclamatie catre opc ca consumator te descurajaza complet de aici si tupeul unor comercianti
0
0
Majoriteara marfurilor, nu majoritatea marfii! Of,,, gramatica asta!
0
0
Nu cred asa ceva....vrajala si minciuni
0
3
La ora la care sa efectuat controlul nici nu putea fi altfel dupa ce o zi intreaga clintii care mai de care mai civilizati s-au balacit prin fructe si legume si-au bagat degetele prin casoletele cu carne s-au le-au lasat pe unde le-a venit prin magazin...sa nu aruncam cu pietre numai in magazine ca si nesimtirea clientilor este la fel de mare.Dar intotdeauna avem tendinta sa vedem paiul din ochiul celuilalt niciodata din ochiul nostru.
8
5
ok statul cistiga dar cetateanul ce a cumparat si a pierdut bani,firma plateste amenda si functioneaza ,va gasi o modalitate de ai recupera ,faceti atceva scoteti marfa cu nereguli de la vinzare iar marfa ramasa sa se vinda cu 50% mai ieftin pe o perioada de 5 zile .Ati putea face pentru cumparatori sau scade prea mult dijma catre stat.
9
0
Eu zic sa le inchidem pe toate, ce ziceti? Uite asa ne aducem aminte de bunici de taranii care muncesc si fac totu bio. Sa va vad atunci cum o sa fugiti de colo colo si o sa va aduceti aminte de epoca de aur cand toti aveau bani si nu aveau ce sa cumpere. In ziua de azi toata lumea vrea marfa care arata perfect, dal naibi de gust de el ne plangem in episodu urmator. A, si sa nu uit, inainte sa le inchidem pe toate poate invatam sa nu ne bagam degetele prin toate caserolele de pui, ca se scurge sangele din ele. Ne vedem cu totii la alegerile locale ca doar stim pe cine votam. Nu?
5
3
Felicitari !!!
5
1
Si in km 5 la market-ul de la angrouri are carne imputita
8
0
Sinteti cel mai tare comisar OPC pe care la avut Constanta se 29 de ani ! Pina la dvs sau perindat o gramada care au venit saraci si au plecat bogati minjiti de mocirla si incapacitate ! Inca odata felicitari !
12
3
Eu nu inteleg pe astia mari de ce nu ii inchideti cateva zile!? Serios! Trebuie inchisi direct!
15
2
La magazinele DIN DRAGOSTE PENTRU COSTINESTI pe cand o razie severa? Majoritatea marfurilor achizitionate este de proasta calitate si expirata din lipsa de clienti .OPC poate va faceti timp si pentru acesti inconstienti care expun la vanzare marfa de proasta calitate achizitionata de prin piata de legume si angroo-urile de pe varianta EDEN.Spor la treaba tot DIN DRAGOSTE PENTRU COSTINESTI domnule Horia Constantinescu !
12
1
Dar ce cenzurat tot...
2
4
Dar, parca mai fusesera in control si cu ciocolata cu viermi si totul era bine atunci si fara amenda. Cum vine asta? Atunci nu mai era jale?
3
5
Verificati si Cora Bratianu, e jalnic la mezeluri mai ales, se schimba etichetele cu termenele de expirare.
9
2
Si in magazinele peny sa ajunga domni de la OPC . Cel putin la vitrina cu produse din carne lasa de dorit . Cam in toate magazinele peny . Este ca si cum ar fi o imagine specifica acestor magazine .
11
1
Pielea Pulii Constantinescu asta ne ia drept prosti. Atat in filmarea cu cartofii cat si in cea cu ardeii, marfa nu este deteriorata. Cartofii nu sunt incoltiti sau flescaiti. Lovitura aia este de la recoltarea mecanica iar, din cate stiu eu, acea marfa se returneaza furnizorului. Stie tampitul asta ca undeva in lumea larga sa se ia la mana un lot de 10to, cartof cu cartof, sa constate cineva daca exista si cartofi atinsi la recoltarea mecanica? La fel si la ardei. Cel mai probabil, ardeiul a fost atins la ambalare. Iar perele... data data din calendar, sunt ok.
9
12
Nu am inteles niciodata pe ce criterii va bazati cand aplicati o sanctiune dar din punctul meu de vedere acesta trebuia INCHIS!!!Suspendati activitatea firmelor mici dar aici unde este este un adevarat haos si un focar de infectie lasati invitatie.DEZASTRU!!!
11
4
Profi din complex Abator .... JALE !
15
1
Esti vre-o fosta angajata care nu a putut fura?sau vre o clienta care zambeste de cand intra si pana pleaca?halal oameni!nu ati miscat un pai in viata voastra! Se aude...dar nu sti sigur...probabil te a prins la furat!
1
10
La adivin cel putin cel din faleza carnea este stricata dar spalata si re-spalata ...placinta facuta de ei sta zile intregi la raionul de prajituri..painea este depozitata in spate langa pereti plini de igrasie,tot ce se strica in alimentara este plasat jos la gatit... cand coboara fetele cu lazile de carne imputita nici nu poti respira de miros ..dar se aude ca patronul are rude gen nas fini la opc deaia nu este vizitat !!!
14
0
Calitatee proasta de produse sa vedeti la decathlon,tot contrafacut
7
7
La Baneasa cand veniti? Veti ramane SURPRINS!!!!
9
0
Respect,domnule HORIA CONSTANTINESCU!
15
3
Alfa Beta e dezastru total , la oricare magazin al lor e jale .....totala !
15
0
Da da nu ar fi rau dak ar fi controlat si AlfaBeta de la brotacei.Ii jaaale acolo.Machedonu sa pus pe capatut cu orce pret.
21
0
Va rugam frumos sa controlati si kauflandul dupa Aurel Vlaicu Mizerie..carne imputita..resturi de legume fructe
19
2
Felicitari domnule Horia ! Indiferent de jignirile pe care vi le adreseaza toti neavenitii va rugam sa o tineti tot asa ! Toata stima si respectul !
28
3
La Profi si la Alfa Beta nu verificati? Situatia sta la fel si la aceste doua firme concurente! Ia prefaceti-va ca verificati mezelurile, carnea si legumele la aceste doua market-uri! O sa va surprinda daca veniti in inspectie la aceste doua market-uri! La Profi verificati si mancarea gatita de pe o zi pe alta si reincalzita de n ori!
30
0
Pe astea mari cum sunt Auchen-ul de ce nu le suspendati activitatea pana la remediere cum faceti cu noi astea mici ?!
24
6
Horia Constantinescu, care-si tine banii prin Panama, a ajuns comisarul dreptatii si corectitudinii in Constanta, ptiuuuu........pe la restaurantele si cluburile BONTON, oare miroase a Chanel????
12
16
Era vorba de Auchan!dar se pare ca efectul de turma persista!la Adivin nu o sa vedeti asa ceva!nu exista vitrine asa murdare,iar legumele si fructele stricate,asa cum ai spus, sunt puse la un pret redus!adica la calitatea a doua pentru cei care nu cunosc!eu cumpar foarte des si nu numai eu!Dar ca la noi din ce in ce mai rai!
6
9
sper ca au verificat si fast food-ul de la intrare..ieri am cumparat mici imputiti reincalziti..
15
3
adi!!!! vin!!!!!
14
4
Si la Adivin Anda sa vina !!!!!
19
5
Zi adresa ca 'adivin' acusica!
16
4
nu-i intereseaza sanatatea omenilor doar sa scoata cati mai multi bani
22
2
Sa veniti la magazinul Adivin din Faleza Nord sa vedeti imputiciunea de la raionul de carne sau fructele si legumele stricate.
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108