REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Judecători recuzați și abțineri de la judecată în dosarul de trafic de influență al lui Sorin Strutinsky

Judecători recuzați și abțineri de la judecată în dosarul de trafic de influență al lui Sorin Strutinsky

Replica API 19 ianuarie 2019 | 00:00 466

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, trimis în judecată în dosarul de trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit aproximativ două milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări, a avut termen joi, 17 ianuarie, la Curtea de Apel Constanța. Termenul de judecată a fost amânat pentru 7 februarie, pentru a se soluționa cererea de abținere formulată de judecătorul de caz. Menționăm faptul că la un termen anterior, mai precis pe 6 decembrie 2018, i-a fost admisă, ca fondată, cererea de recuzare a judecători Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstas. Urmare a admiterii cererii de recuzare, dosarul a fost repartizat la un alt complet.

Sorin Strutinsky este un apropiat al fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Afost trimis în judecată de procurorii DNA în luna martie a anului 2015, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată. Procurorii au stabilit că în anul 2009, el a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL). În schimbul sumelor de bani pretinse, Sorin Strutinsky a promis că îi va determina pe funcţionarii DADL şi pe cei de la Ministerul Mediului să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 – 2012, Sorin Strutinsky a primit de la denunţător, suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător, în conturile bancare a cinci societăţi comerciale indicate de omul de afaceri. De asemenea, între 2009-2012, Sorin Strutinsky i-a determinat pe reprezentanţii societăţii denunţătorului şi pe cei ai celor cinci firme să falsifice mai multe contracte, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile. Ulterior, el a determinat efectuarea unor operaţiuni comerciale cu caracter fictiv prin care a trasferat sume de bani din patrimoniul societăţii beneficiare a banilor publici în patrimoniul celor cinci societăţi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radar Passat alb neinscriptionat, fara nr de MAI la Kogalniceanu, Ovidiu, Crucea. Sper sa citeasca cat mai multi comentariile ca sa pierdeti de o mie de ori mai multe amenzi , decat cea pe care mi-ati dat-o, ...daca va place sa stati in masini d-astea ascunse. Nu v-a invatat nimeni de avertisment? Pandari nesimtiti.
3
2
Este nevinovat. Eu i-am invatat cum sa fure
5
2
aces cacat jidanesc e in stare sa zica ca nu-i cunoaste pe hotii mazare si porc betiv. Justitie de cacat !!! Muie strutu cu cacat, muie dragnea, muie pesede !!!
10
0
ar trebui sa le dea puscarie pe viata la toti 3 mazare nicusor si lui strutu pentru magariile facute si in ce hal arata orasul turistic de la marea neagra , la fel si la aia de pe la oil terminal , unde isi fac de cap de mult timp
12
0
nemernicul asta se lauda in toate imprejurarile ca el se bate cu sistemul judiciar din Romania , ce dracu aveti atatea probe ca a furat nemernicul asta pentru toata gasca de talhari si este inca in libertate, ce atatea recuzari si amanari, bagati-l la urgenta si dati-i 20 ani ca merita sa putrezeasca langa porcul ala bolnav de inchipuiri
16
0
Capo zis si Strutul underboss
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272