REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Kanye West, cel mai antisemit om de pe planetă, în 2022

Kanye West, cel mai antisemit om de pe planetă, în 2022

Cristina BĂRBUCEANU 2 ianuarie 2023 | 00:00 570

Rapperul american conduce detașat într-un top în care probabil nu ar fi vrut să fie prezent: cel al celor mai antisemite persoane de pe planetă în 2022.

Constanta retorică plină de ură la adresa evreilor a lui Kanye West l-a propulsat pe rapperul american în fruntea clasamentului anual de zece poziţii al declaraţiilor antisemite întocmit de Centrul Simon Wiesenthal, transmite joi agenţia DPA.

Kanye West, care se autointitulează Ye, ocupă primul loc în acest clasament nu doar ca urmare a remarcilor sale antisemite şi a teoriilor conspiraţiei, ci şi pentru că se foloseşte de influenţa din media sociale "pentru a folosi pe post de armă ura, bigotismul şi ignoranţa", a declarat joi grupul pentru apărarea drepturilor evreilor.

West a adus ura la adresa evreilor în cadrul discursului public pe reţelele sociale, potrivit centrului.

Pe lista celor mai notabile incidente antisemite din 2022 se află Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, pe care Israelul îl acuză de părtinire nedreaptă; Autoritatea Palestiniană şi preşedintele Mahmoud Abbas; atacurile asupra evreilor din Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi în alte zone; şi platforma de mesagerie Telegram, descrisă drept o "hazna" a urii.

Locul al optulea în acest clasament este ocupat de ediţia din acest an, a 15-a, a expoziţiei germane de artă contemporană Documenta, afectată de acuzaţii de expunere de obiecte de artă cu mesaje antisemite.

"În Germania, tabuurile referitoare la ura faţă de evrei continuă să fie încălcate, pe fondul elementelor din guvernul german şi din elita artistică care au sprijinit includerea temelor antisemite la prestigioasa Documenta de către un grup care susţine boicotul Israelului", a declarat centrul.

Fondat în 1977, Centrul Wiesenthal, cu sediul la Los Angeles, a devenit cunoscut pentru căutarea la nivel mondial a criminalilor nazişti. Totodată, centrul promovează toleranţa şi lupta împotriva rasismului, antisemitismului, terorismului şi genocidului în întreaga lume.

La scurt timp după deschiderea expoziţiei în oraşul Kassel, la jumătatea lunii iunie, o lucrare cu imagini antisemite a fost descoperită şi eliminată. Alte opere care prezentau stereotipuri antievreieşti au fost identificate ulterior.

Colectivul curatorial al Documenta, Ruangrupa, s-a confruntat cu critici, fiind acuzat, printre altele, de legături cu mişcarea BDS care promovează boicotarea Israelului, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare degeaba sunt porniți oamenii împotriva evreilor ? La câte mârșăvii au făcut (și încă fac), nu-i de mirare. Sistemele politice, farma, bancar, armament, imobiliar și multe altele, cine le manipulează ? Hai să nu-i mai mângâiem pe scăfârlie atâta, că azi mâine ne trezim băgați în vreun război, de nu mai știm pe un' s-o scoatem...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272