REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Kaufland, încă un magazin, lângă Vivo! Proiectul intră în discuţia comisiei tehnice de urbanism de la primărie

Kaufland, încă un magazin, lângă Vivo! Proiectul intră în discuţia comisiei tehnice de urbanism de la primărie

Replica API 7 decembrie 2017 | 00:00 1511

Mai multe blocuri de locuinţe urmează să fie construite în zona Campusului Universitar, lângă lacul Siutghiol, o zonă în plină dezvoltare imobiliară. Chiar dacă ni se pare că oraşul de la malul mării este sufocat de betoane, ei bine, tot se va mai găsi un petic de pământ, un spaţiu liber lângă un bloc şi aşa mai departe, iar proprietarii nu vor ezita să înceapă săpăturile, să toarne fundaţii şi... gata!.. încă un bloc, o vilă, un magazin! Şi, dacă tot am pomenit magazinele, dacă vi se pare că municpiul Constanţa are prea multe supermarketuri, vă înşelaţi! Kaufland urmează să mai deschidă un magazin în oraş, al patrulea.

Luni, 11 decembrie, specialiştii comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa urmează să analizeze o cerere de eliberare a unui certificat de urbanism pentru construire complex comercia, pe bulevardul Aurel Vlaicu, lot 2/2 cu acces din strada Anton Cehov. Viitorul Kaufland ar urma să se situeze în imediata vecinătate a centrului comercial Vivo, ex-Maritimo.

Conform extrasului de carte funciară, terenul pe care se propune amplasarea unui magazin de tip supermarket, după cum precizează constructorul, are o suprafață de 23.573 metri pătrați. Datorită bunei accesibilități și poziționări în oraș, investitorul are un interes ridicat în dezvoltarea investiției din zona serviciilor, comerțului și alimentației publice, iar propunerea acestora se încadrează în reglementările urbanistice existente în zonă.

În prezent, terenul propus să se transforme într-un centru comercial este folosit ca și curte construcții. Destinația stabilită prin planurile de urbanism și amenajare a teritoriului aprobate este UTR 2 – depozitare (în spații închise – hale, pe platforme), comer en-gros, producție nenocivă, spații de prezentări – expoziții, birouri, locuințe de serviciu, baze de producție, dotări de nivel de cartier sau de oraș.

Constructorul dorește ca investiția propusă se reprezinte un centru comercial de tip supermarket pentru vânzarea en-detail de produse alimentare și nealimentare, după proiect tip, în cadrul căruia sunt delimitate diferite zone de funcționare: spațiu de tip windfang, ca spațiu tampon de acces în magazin, zone alee cu magazine și toalete publice, zona spațiilor comerciale și de autoservire pentru produse alimentare și nealimentare, organizat pe sortimente, zona caselor de marcat, zona depozitelor produselor alimentare și nealimentare, camere frigorifice și de congelare, cu funcțiunile conexe: andocare, rampă aprovizionare, recepție marfă, spații social – administative (birouri, vestiare și grupuri sanitare pentru personal), spații tehnice – centrală pentru sprinklere.

Proiectul prevede clădirea complexului pe parter și etaj 1 parțial, cu toate funcțiunile incluse, platformă de parcare, accese auto, accese pietonale, amenajări exterioare, semnal publicitar. Se mai prevăd amenajări pentru cărucioare de aprovizionare și parcaj pentru biciclete, acoperite. Accesul auto al clienților, cât și cel pietonal în parcarea destinată clienților și personalului, se va face din bulevardul Aurel Vlaicu. Vor fi construite aproximativ 273 locuri de parcare.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate al treilea......
0
0
Al patrulea???
0
0
faceti un supermarket si in zona hanul cu peste hanul piratilor in mamaia nu numai in constanta cate 5 pe metru patrat
1
5
Sa plateasa salarii muncitorilo care muncesc precum slugile pe plantatiile multinationalelor,si se pling ca nu au profit.Rusinica!!!!!
7
1
Ba ,esti prost?
0
2
Pai si se plang multinationalele si marile corporatii ca in Romania este greu iar Lidel isi face 2 magazine unul langa altul distanta maxima 1 km jumate . Lidel tomis 3 autogara si lidel palatul copiilor fosta autobaza ratc . Acum kaufland linga vivo bravo lor bine ca se construiesc nu e nimic rau dar vreau mai multe produse romanesti pe rafturi si sa nu se mai planga atat ca le merge rau si o evita cu taxele , dar magazinele apar ca ciupercile dupa ploaie, valabil si in cazul bancilor , iar la tv si inedia apar tot felul de manageri si ambasadori si o tin sus si tare ca la noi e greu .
8
0
mai faceti si fabrici, sa angajati oameni calificati, nu doar vanzatori si manipulanti. e bine pt fetele din zona, sotia si copilu la cumparaturi, sotul la o plimbare in boscheti cu parasuta
10
2
asta inseamna ca desi gugustiucii se plang si rezista, se traieste bine in Romania, altfel aceste magazine ar fi goale! Munca la negru sa traiasca!
17
1
Nu sunt suficiente supermarketuri, Romania are jumatate din media UE spatii comerciale moderne pe cap de locuitor si deja in Constanta mai este nevoie la cat de aglomerate sunt si cele prezente.
11
1
Foarte bine, se mai salubrizeaza zona!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218