REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Replica API 23 noiembrie 2020 | 21:49 2595

Gospodăria ţărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri, conform unei legi abia promulgate de preşedintele Klaus Iohannis, scrie bugetul.ro

Potrivit legii, „gospodăria ţărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea şi modul de autorizare a gospodăriei ţărăneşti se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”.

Acelaşi act normativ introduce în Legea cooperaţiei agricole şi precizarea clară privind scutirea de impozite pentru membrii cooperatori, ceea ce înseamnă că, pentru a putea fi scutiţi de plata impozitului pe teren şi clădire, proprietarii gospodăriilor ţărăneşti trebuie să se înscrie într-o cooperativă

Astfel, se prevede ”scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile şi pe terenurile utilizate pentru producţia valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectaţiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016”.

Potrivit modificărilor aduse Legii coperativelor agricole, scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole ar urma să fie operată: pentru primii 5 ani de la începerea desfăşurării activităţii în cazul celor nou-înfiinţate şi pentru o perioadă de 5 ani, pentru cele deja înfiinţate, care au realizat la data de 31 decembrie a anului calendaristic precedent o cifră de afaceri anuală netă de până la 10.000.000 euro, cursul de schimb fiind cel valabil la încheierea exerciţiului financiar în care s-a realizat cifra de afaceri;

„Scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile şi pe terenurile utilizate pentru producţia valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectaţiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale”, se arată în modificările aduse Legii cooperaţiei agricole.

Noua lege va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi stim ce e mangleala si tu sti claus taticu .. ai tu un interes mare de ti lumea inchisa in casa ilegal ! adevarul va iesi la suprafata ! lumea nu mai e proasta !
1
1
taci ma draq ca habar nu ai cum erau cap uri. luai tu ceva de pe camp acasa? nu! ca lua ceausescu al tau! hai, mars langa el! e inca cald!
4
3
Daca e vointa intr-un an refacem tot pe agricultura
6
0
deci refacem CAP-urile hahaha
12
0
Doamne.....ajungem sa ne dam seama ce importante erau CAP-urile, pentru care l am hulit pe Ceausescu! Incet incet de dam seama ca democratia si capitalismul ne duce la foamete, saraice, puturosenie..tot ce e rau. A ajund un nimeni, malacul, sa ne organizeze in CAP, care ii pupa in cur pe toti presedintii occidentului?! Rusine, rade Ceausescu de noi...ne meritam soarta!
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212