REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Klaus Iohannis, în anul 2009: referendumul mi se pare inutil. Nu am votat

Klaus Iohannis, în anul 2009: referendumul mi se pare inutil. Nu am votat

Replica API 23 mai 2019 | 01:37 413

Președintele Klaus Iohannis și-a schimbat radical opiniile politice în ultimii 10 ani. În 2009, Iohannis era primar al Sibiului și era susținut de PSD, PNL și UDMR să devină premier, după căderea Guvernului Boc, conform stiripesurse.ro.

În 2009, președintele de atunci, Traian Băsescu, convocase un referendum național pentru scăderea numărului de parlamentari la 300.

Susținut de PSD și PNL, Klaus Iohannis declara, la ieșirea de la urne, după ce a votat la alegerile prezidențiale, că a votat doar pentru președinte, însă ”referendumul mi s-a părut inutil”

Declarația lui Klaus Iohannis din 2009 este în totală contradicție cu ceea ce el susține astăzi. În 2019, Iohannis acuză PSD că promovează ideea că referendumul pe teme de justiție este inutil.

”Pe 26 mai se votează la referendum și PSD îi este frică, PSD îi este frică de acest vot la referendum și face PSD ce știe să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot la referendum.

Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, pe la județe, pe la primării, pe la conferințe de presă, să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, că nu ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la județe și pe la primării ca PSD-iștii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare.”, - Klaus Iohannis, 22 mai, 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ma cac pe botul ma-tii de muista ! cacatule imbalsamat , v-a marit salariile si pensiile , v-a redus tva-ul , muistilor jegosi !
0
2
Cei care azi se lasa mituiti de functiile si banii lui DRACnea ar trebui sa inteleaga ca, lasandu-l in schimb pe DRACnea sa compromita in continuare viitorul partidului, isi vand practic propriile sanse politice pentru viitor. Cand functia se va sfarsi, cand banii lui DRACnea se vor termina, ce le va ramane? Un partid distrus.
2
2
Si mie mi se pare inutil. Nu voi vota!
4
5
orice persoana cu un minim de cultura generala si cu discernamant poate intelege diferenta celor doua referendumuri- nu poti compara mere cu pere. Ce ziceti,ia recititi?
3
5
Toti ii vedem, toti ii stim ca-s HOTI si putrezi de bogati din furaciuni, si, nu pot sa-nteleg! Cum de mai sunt printre noi, amarastenii, unii care sa le tina partea HOTILOR gen Mazare sau DRACnea!. Noi care n-am furat, nu suntem HOTI, si suntem multi, multi corecti si cinstiti, noi trebe sa cerem pedepse mari si aspre care sa-i descurajeze pe toti HOTII astia care ne rad in nas! Ne fura, merg putin la puscarie ca sa le legalizeze HOTIA si iar calare pe tara si pe noi! PE 26 MAI votam impotriva HOTIEI si a HOTILOR!
4
5
ca si referendumul , sigur esti inutil ca si presedinte !
6
4
eu ................ am .............. zis ............ tot ................... ce .............am ............. avut .............. de ........ spu ..........s ..........
6
6
Acum o sa sugi PLMEA
7
7
Si acum ce facem nenea....
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212