REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Klaus Iohannis vrea vaccinarea obligatorie pentru unele categorii de angajați

Klaus Iohannis vrea vaccinarea obligatorie pentru unele categorii de angajați

Replica API 23 septembrie 2021 | 23:17 2121

Președintele Klaus Iohannis vrea vaccinare anti-COVID obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

”Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, le-a spus șeful statului jurnaliștilor care sunt cu el la New York, la adunarea generală a ONU, conform Agerpress.

Guvernul încă analizează măsura testării obligatorii pentru angajați. În ultima ședință de Guvern a intrat în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență potrivit căruia angajații din domeniul asistenței sociale vor fi obligați să prezinte fie dovada vaccinării anti-COVID, fie săptămânal test negativ, fie dovada trecerii prin boală.

Premierul Florin Cîțu a explicat că autoritățile merg în această direcție pentru mai multe categorii de angajați și a precizat că testarea se va face pe banii angajaților, pentru că statul oferă vaccin gratuit. Proiectul a fost în primă lectură în urmă cu o săptămână, în ședința de Guvern.

Care sunt primii angajați care ar putea fi testați pe banii lor

Pe lângă angajații centrelor rezidențiale, este posibil ca tot prin ordonanță de urgență să fie introduse astfel de măsuri și pentru alte categorii, precum profesorii sau medicii. A recunoscut chiar Florin Cîțu:

"Mergem în această direcție, clar vom cere testare, personalul medical e vaccinat 70 la sută. Vom vedea cea mai bună variantă".

De asemenea, tot aici ar putea intra şi personalul administrațiilor locale ori ANAF care intră în contact cu publicul. Dar și cei din structurile de securitate, personal MAI sau MApN. Testarea se va face săptămânal, pe banii lor.

Care sunt problemele ordonanței de urgență

Din păcate, în document nu se precizează ce se întâmplă daca nu te poți vaccina. Adică, ce se întâmplă cu cei care au diverse probleme de sănătate și nu se pot vaccina. Acest lucru s-ar putea rezolva cu menționarea excepțiilor în lege, spun avocații. Sau să suporte statul costurile cu testele pentru aceste persoane, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu spuneai bre ca drepturile omului ca devierea de la democratie ca bla,bla,bla.Pai nu sti ca daca mananci un rahat sunt destui care vor tine minte?Mai ai si acum urme de maro la gurita.
5
1
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
6
3
mooie karmen si klausugeamiar
7
2
Kalaus vrea sa dea ortul popi sa scapam de jigodie si apropiatii lui ! Cica PE REPEDE INAINTE caci inainte iera mai bine !
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920