REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

La ce licee din Constanța s-a intrat cu medii de... 1, 2 și 3?!

La ce licee din Constanța s-a intrat cu medii de... 1, 2 și 3?!

Marieta ȘTEFAN 20 iulie 2023 | 00:00 10764

Elevii care au susținut examenul de admitere la liceu au avut mari emoții, ieri, împreună cu părinții lor, deoarece repartizarea computerizată în clasa a IX-a a fost afișată. Conform calendarului oficial, până pe 14 iulie a.c., elevii, profesorii, diriginții și părinții au completat opțiunile în fișele de admitere și în funcție de aptitudinile și înclinațiile lor.  La Constanța, liceele fruntașe sunt, și în acest an, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Liceul Ovidius și Traian. La polul opus, găsim licee unde s-a intrat cu medii de 2 și de 3.

La ce licee din Constanta s-a intrat cu medii de... 1, 2 si 3?!

Cum era de așteptat, cele mai mari medii au fost obținute de elevii care au intrat la Colegiul Național ” Mircea cel Bătrân” din Constanța, cea mai mică dintre acestea fiind 9.47 la filiera Științele Naturii.

La ce licee din Constanta s-a intrat cu medii de... 1, 2 si 3?!

Tot medii peste 9 au fost obținute și la Liceul Teoretic ”Traian” și la Liceul Teoretic ”Ovidius” unde cele mai mici medii de intrare au fost 9.05 și respectiv 9.20, la secția Științele Naturii.

La ce licee din Constanta s-a intrat cu medii de... 1, 2 si 3?!
Nu la fel au stat lucrurile la Liceul Energetic unde s-a intrat cu 6.25 și la Liceul de Marină, unde viitorii marinari militari au intrat și cu 6.15. La liceele tehnologice din municipiu au fost admiși elevi cu medii și mai mici. Astfel, la Liceul Tehnologic ”C.A.Rosetti” s-a întrat și cu 5, iar la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, chiar cu 3.15. Ce să mai spunem de liceele din județ, unde, mediile de intrare cele mai mici au oscilat între 5.05 și 2.50. Astfel, în ordine descrescătoare, Liceul Cobadin a avut cea mai mare medie, de 5.05, urmat de Liceul Tehnologic ”Carsium” din Hârșova, cu 4.52, de Liceul Tehnologic ”Axiopolis” din Cernavodă cu 4.10, iar la coada clasamentului, Liceul Agricol ”Poarta Albă”, unde la filiera tehnologică, ultima medie de intrare a fost 2.50. Și la Liceul din Cumpăna s-a intrat cu 3.07

La Liceul Pontica din Constanța s-a intrat cu 2.82, față de 6,28, cât a fost ultima medie de anul trecut. La liceul din Băneasa, ultima medie cu care s-a intrat este...1,75.

La ce licee din Constanta s-a intrat cu medii de... 1, 2 si 3?!

Care au fost ultimele medii de admitere la liceele din Constanța

La Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, ultima medie a fost 9,50 la profilul matematică - informatică (3 clase), la Științe ale Naturii - 9,47, iar la Științe Sociale - 9,53.

La Colegiul National Pedagogic "Constantin Brătescu"  ultima medie de admitere a fost 8,57. În ceea ce privește Liceul Teoretic ,,Decebal”, ultima medie de admitere a fost la 8,70 la profilul filologie.

La Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța ultima medie de admitere a fost de 8,27 la Științe Sociale, la Liceul Teoretic "Ovidius" - 9,20 - Științe ale Naturii, la Liceul Teoretic „Traian” - 9,05 - Științe ale Naturii, iar la Liceul Teoretic „George Călinescu”, ultima medie a fost de 7,30 la profilul Bilingv Franceză și 8,42 la Filologie.

Update: Elev cu media peste 8, a rămas nerepartizat

Un elev de la Școala Gimnazială Spectrum cu media 8,07 la Evaluarea Națională și cu 9,67 media în anii de studiu 5-8 a rămas nerepartizat.

1.619 elevi, din care patru cu medii peste 9, la nivel național, au rămas fără un loc la liceu. Cel mai probabil, cei cu medii mari au mizat pe anumite licee și nu au trecut mai multe opțiuni pe fișa de înscriere.Aceștia au la dispoziție cele 7.727 de locuri libere la liceu rămase, sau alte 18 mii în învățământul profesional. Anul trecut 6.852 de elevi (5,87%) nu au putut fi repartizați din cauza opțiunilor insuficiente.

Topul liceelor din țară, după ultima medie de admitere

Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", București - 9.7

Colegiul Naţional "Sfântul Sava", București - 9.65

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", București - 9.65

Colegiul Național ”Spiru Haret”, București - 9.52

Colegiul Național "Emil Racovița", Cluj - 9.50

Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, București - 9.50

Colegiul Național ’Mircea cel Bătrân’, Constanța - 9.47

Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”, București - 9.47

Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, Cluj - 9.45

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", București - 9.42

Colegiul Naţional "Grigore Moisil", București - 9.37

Colegiul Național "Matei Basarab", București - 9.37

Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, București - 9.37

Colegiul Național "Matei Basarab", București - 9.37

Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, Timișoara - 9.37

Colegiul Național, Iași - 9.35

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În ultimii ani această practică a părinților r*mâni lipsiți de etică si coloană vertebrală de a trăda etnia si a trece la r**i in imediata apropiere a examenelor a devenit sport național!!! Poate totuși se sesizează cineva competent și cu putere de decizie în a schimba această aberație!!! Cum să-ți mai motivezi copilul sa învețe pe brânci cand in clasă pe lângă cei cu medii de peste 9.40 vin trădătorii de e***e cu 5.10 si le râd in față!!!
13
1
La Colegiul Traian Constanța unde ultima medie de intrare a fost 9.05 s-a intrat totuși si cu media 5.10 la profilul matematica informatică!!!! Precizez că domnișoara respectivă a obținut nota 4.20 la matematica la Evaluarea Națională! Cum a intrat la un liceu de top 3 cu asemenea nota si medie? Prin renuntarea la e***e si trecerea la r***i!!!!! Rușine!!!!!
15
0
Ce pe timpul comunismului...limba romana,matematica,fizica
2
1
se dovedeste a fi o mare demagogie. Johanes este doar un demagog iar programul lui Romania educata nu face doi bani. Este un program im-becil care straluceste prin ridicolul compozitiei. Este de un ridicol absolut sub deviza Sa fie bine ca sa nu fie rau transpus in Romania educata ca sa nu fie ne-educata. Ca de fapt este si va ramane ne-educata cu asemenea im-becilitati si ministii ca megedoanca fara studii SPP -ista numita Deca Lingia.
3
2
Putini au luat notele de 9 pe merit atata timp cat profesorii la titularizare au luat 2 si 3 .
2
4
ce sa faca ma cu liceul, muritori de foame, care e destept pleaca din tara, aici ajunge sclav
4
5
Atat notele foarte mici cat si notele foarte mari in numar foarte mare sunt aberante; asta arata un singur lucru foarte clar catastrofa din educatie pe care analfabetii si infractorii care conduc tara si care sunt singurii vinovati de asta refuza sa o recunoasca de 33 de ani; pentru ca tine exclusiv de managementul educatiei la nivelul cel mai inalt; cu mai multi ani in urma era un articol care spunea ca noi alocam 3% pentru educatie, cel mai putin din ue, turcia aloca atunci 9% iar tarile din ue tot pe acolo si asta este numai un aspect care are si el o importanta foarte mare alaturi de multe altele; iar acum cred ca suntem sub 3% sau tot acolo
3
0
Colegiul National M.Eminescu, nu mai exista in Constanta? Imi dai licee mediocre precum Energetic si Decebal, dar de Eminescu nu ai auzit?
9
1
Crezi ca sunt mult mai destepti aia de la academie???? Viitorii tineri pensionari speciali care nu fac nimic o cariera intreaga. In plus, se vede cat il duce capul pe fostul lor decan, primarul vc.
6
4
Viitorii marinari militari sunt cei de la Colegiul National Militar Al I Cuza,nu cei din Liceul de marină.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272