REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

La Năvodari se pregătește SUPRAIMPOZITAREA clădirilor și terenurilor lăsate în PARAGINĂ!

La Năvodari se pregătește SUPRAIMPOZITAREA clădirilor și terenurilor lăsate în PARAGINĂ!

Replica API 29 noiembrie 2018 | 01:18 354

Cât propun autoritățile locale să scoată din buzunar proprietarii, în 2019

Autoritățile locale din Năvodari intenționează să „sancționeze” prin supraimpozitare proprietarii de clădiri, terenuri și terenuri agricole care nu se preocupă să le mențină îngrijite. Un proiect de hotărâre privind stabilirea condițiilor de majorare a impozitului pe clădire sau terenuri neîngrijite și terenuri agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv a fost realizat, fiind supus atenției locuitorilor. Cei interesați pot transmite propunerile, sugestiile și opiniile până pe 3 ianuarie 2019, ora 12,00, către Compartimentul Autoritate Tutelară, Relația cu Consiliul Local din cadrul Primăriei Năvodari.

Proprietarii de clădiri, fie că este vorba de persoane fizice sau juridice, au obligația să asigure starea tehnică corespunzătoare a acestora prin efectuarea lucrărilor de consolidare, restaurare, reparații curente și de întreținere. La rândul lor, proprietarii terenurilor din intravilan sunt obligați să întrețină terenurile, să realizeze lucrări specifice pentru îndepărtarea vegetației necultivate și să nu permită depozitarea deșeurilor. La fel, proprietarii de terenuri agricole au sarcina să asigure cultivarea acestora precum și protecția solului. Pentru sancționarea celor care nu respectă aceste obligații, autoritatea locală din Năvodari a pregătit un proiect de hotărâre pe care-l va supune atenției consilierilor locali, privind stabilirea condițiilor de majorare a impozitului pe clădire sau terenuri neîngrijite și terenuri agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv.

Conform proiectului de hotărâre, proprietarii de clădiri vor fi supraimpozitați cu un procent de 250% sau de 500%, în funcție de gradul de neîngrijire al imobilelor. De asemenea, în cazul terenurilor din intravilan neîngrijite vor fi aplicate supraimpozite de 250% sau 500%, în funcție de gradul de afectare al terenurilor.

„Pentru terenurile agricole situate atât în intravilan, cât și în extravilan, impozitul pe teren se majorează începând cu al treilea an, cota de impozitare majorată fiind stabilită anual, prin HCL de stabilire a impozitelor și taxelor locale și în conformitate cu metodologia reglementată prin Regulamentul privind criteriile de încadrare în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite de pe raza orașului Năvodari”.

Proiectul de hotărâre a fost făcut public de autoritățile locale, cei interesați putând să transmisă propunerile, sugestiile și opiniile până pe 3 ianuarie 2019, orele 12,00, la Compartimentul Autoritate Tutelară, Relaţia cu Consiliul Local din cadrul Primăriei până la data de 03.01.2019 orele 12:00. Ulterior, proiectul va fi supus votului consilierilor locali.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consilierii vor ceda terenurile gratuit asa cum le-au primit.
0
1
BRAVO ! Dar ce or sa faca consilierii miliardaro-imobiliari care au zeci de terenuri ... iar o sa apeleze la utilajele si cositorii Primariei ca sa-si taie buruienile de pe mosii !
5
0
Sensul de mers spre Strada Constantei dintre Strada Nuferilor spre Strada Albatros cu Strada Albinelor.
0
1
Nu mai aveti de unde fura si bagati taxe sa va ramana voua pamntu sa vindeti voi teren hapsinilor
3
2
zona mamaia nord zona turistica si care aduce venit orasului este lasata in paragina fara curent fara gaze si fara infrastructura.MUE TAVI!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212