REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

La Oil Terminal se pregăteşte semnarea unor noi contracte cu firme petroliere din Europa

La Oil Terminal se pregăteşte semnarea unor noi contracte cu firme petroliere din Europa

Replica API 4 februarie 2012 | 00:00 162

Silviu Wagner:

Silviu Wagner:

Deşi traversează cu dificultate criza economică mondială, la fel ca toate firmele mari, compania petrolieră Oil Terminal face investiţii de proporţii. La începutul lunii viitoare se va inaugura un nou rezervor de mari dimensiuni, costurile acestuia ridicându-se la ordinul milioanelor de euro. Despre investiţii, planuri de viitor privind activitatea companiei şi despre situaţia actuală din cadrul Oil Terminal, directorul general al acesteia, Silviu Ioan Wagner, susţine că toate sunt conform graficelor.

Reporter: Spuneţi-ne despre ce este vorba referitor la noul rezervor petrolier. Când va fi dat în folosinţă?

Silviu Wagner: În acest moment, suntem în faza finală a dării în folosinţă a noului rezervor de zece mii de metri cubi, RW1, din perimetrul Depozit 3 Port. Acesta este primul rezervor construit după 1976. Construcţia acestuia a început în luna ianuarie a anului trecut, iar la începutul lunii martie, a.c., va fi inaugurat.

Rep.: Cât a costat această investiţie?

S.W.: Acest rezervor a fost construit cu o investiţie de două milioane de euro, bani obţinuţi printr-un credit bancar. Însă, ceea ce este important este faptul că, deşi va fi inaugurat peste o lună, deja avem încheiat un contract pentru folosinţa lui, cu unul dintre cei mai importanţi agenţi economici de pe piaţa petrolieră din România. Cu alte cuvinte, din această investiţie se va obţine profit imediat după darea în folosinţă. Totodată, avem deja pregătită şi o a doua fundaţie, pentru construirea unui alt rezervor, RW2.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre atragerea de noi clienţi? Aveţi planuri sau promisiuni de încheiere a unor noi contracte?

S.W.: Datorită economiei precare, generată de criza economică, luna aceasta am programate două deplasări în afara ţării, pentru atragerea de noi clienţi, în Serbia, unde este vorba despre o importantă societate petrolieră, şi una la Londra, unde vom relua discuţiile cu LITASCO -Geneva, privind extinderea contractului existent. Totodată, la Londra este programată o întâlnire cu societatea CE Capital, fiind invitat de către conducerea acesteia, în dorinţa de a purta discuţii pe marginea unei colaborări şi, totodată, prezentarea câtorva agenţi economici importanţi britanici. Aceştia sunt interesaţi de evoluţia pieţei petroliere din România. Tot la Londra voi căuta posibilităţi de finanţare pentru demararea construirii celui de-al doilea rezervor despre care vorbeam mai devreme, RW 2.

Rep.: În altă ordine de idei, cum faceţi faţă condiţiilor meteo din ultima perioadă? Aţi avut ceva probleme din cauza gerului?

S.W.: Probleme nu am avut. Totul este sub control, însă efectele scăderii temperaturii exterioare se simte şi în procesul tehnologic din cadrul Oil Terminal, prin creşterea consumului de gaze şi energie electrică. Se ştie că produsele petroliere au un punct de îngheţare ridicat. Până în prezent situaţia este sub control, chiar azi (vineri n.r.) am derulat un exerciţiu menit să testeze capacitatea şi eficienţa intervenţiei unei formaţii de pompieri din arealul Depozitului Port.

Rep.: Despre ce exerciţiu este vorba?

S.W.: Exerciţiul a avut în vedere situaţia ipotetică a izbucnirii unui incendiu, la un vagon încărcat cu motorină, staţionat pe calea ferată din Dana 68.

Rep: Care a fost rezultatul?

S.W.: Rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor, în sensul că pompierii au reacţionat şi intervenit conform normelor procedurale în domeniu, respectând timpii de reacţie şi manevrele impuse în acest sens, dând dovadă de vigilenţă şi de cunoaştere a acestor norme, drept care le transmitem felicitări.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212