REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

La un PAS de a fi făcută “AFIŞ” pe TRECEREA de PIETONI. VIDEO

La un PAS de a fi făcută “AFIŞ” pe TRECEREA de PIETONI. VIDEO

Replica API 27 martie 2021 | 10:28 3205

Pietonii constănţeni au mari bătăi de cap cu şoferii teribilişti. Pe bulevardul Aurel Vlaicu, spre exemplu, trecerile de pietoni par a fi invizibile pentru şoferii care nu acordă prioritate de trecere. Recent, un pieton era să o păţească din cauza unui conducător auto neatent.

La un pas de a fi lovită pe trecere

Este un calvar să fii pieton în oraşul Constanţa. Pe lângă faptul că nu există trotuare pe unde să poată circula oamenii, nici trecerile de pietoni nu mai sunt sigure. Recent, pe bulevardul Aurel Vlaicu, un conducător auto a fost la un pas de a lovi o femeie ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. Imaginile filmate cu o cameră de bord surprind momentul în care femeia se află deja în traversare pe prima bandă de circulaţie, iar conducătorul auto, după ce a acordat prioritate unui alt pieton, demarează fără să se asigure, fiind la doar un pas de a o lovi pe femeie. Doar câţiva paşi au ferit-o pe aceasta de o tragedie întrucât a fost mai vigilentă şi s-a oprit din traversare la timp.

Şoferul riscă suspendarea permisului de conducere

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, modificată şi completată, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni. Astfel, conducătorul auto primeşte între 4 şi 5 puncte penalizare şi o amendă cuprinsă între 580 de lei şi 725 de lei. În plus, şoferul primeşte şi sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ECHO!! Sa ai nastere usoara !
0
0
Recunosc ca sunt multi soferi idioti dar nici cu unii pietoni nu mi-e rusine!
2
0
Nici politia nu acorda prioritate pe trecerile pentru pietoni. Ieri, cand traversam Bul. Lapusneanu pe trecerea de pietoni, din zona Dacia, o masina de politie nu mi-a acordat prioritate pe trecerea de pietoni. Desi semaforul era verde pentru pietoni si eu ma angajasem in traversarea drumului. Masina de politie nu avea semnale acustice, sau luminoase care sa idice faptul ca ar avea prioritate in a traversa pe rosu la semafor. Daca astia fac asta, ce sa ne mai asteptam la celalti soferi?!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272