rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

I-a fost spart peretele abdominal, după liposucție

La un pas de moarte! Medicul estetician al vedetelor, obligat să plătească daune unei femei din Constanța

O siluetă de invidiat, în cazul persoanelor mai plinuțe, este un vis greu de realizat, dar nu imposibil. A deveni slab peste noapte este un gând ce le dă tarcoale celor mai multe persoane care se luptă cu kilogramele în plus, iar o operație de liposucție pare, uneori, soluția ideală pentru a elimina surplusul de grăsime rezistent la curele de slăbire. Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, și liposucția are riscurile ei, riscuri pe care o femeie din Constanța nu le-a luat în calcul, atunci când a decis să se opereze. Așa se face că, după intervenție, apoape că și-a distrus viața: a fost la un pas de moarte, nu mai poate ridica greutăți, nu-și poate lua copilul în brațe și există posibilitatea să nu mai poată face copii. Acum, medicul vedetelor e bun de plată!

Medicul care a operat-o pe N. I. din Constanța este C. Y., unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chirurgi esteticieni din România. Femeia îl acuză că operația a fost un dezastru, fapt pentru care l-a dat în judecată pentru daune morale. Faptul că operația a fost un eșec atestă și instanța de judecată, care îl obligă pe chirurg la plata sumei de 250.000 lei, reprezentând daune morale.

Când a început totul? Intervenția a avut loc în anul 2014 când tânăra, pe atunci în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat la clinica unde activează medicul. Între părți, s-a încheiat un contract în formă simplificată, reprezentând liposucție abdomen complet, N. I. semnând și formularul de consimțământ în vederea tratamentului prin care i s-a prezentat natura și scopul, beneficiile și riscurile riscurile asociate intervenției chirurgicale, inclusiv riscul, cât de mic, de deces. Anterior operației, N. I. a mai suferit câteva intervenții, o operație de apendicită, o operație de cezariană și o întrerupere de sarcină. Operația s-a desfășurat, fiind extrase 2 kg de grăsime. După intervenție a plecat acasă, însă burta a început să i se umfle și abia mai respira. A ajuns din nou la București, la medicul care a operat-o, care i-a dat alte calmante, iar a doua zi, i-a făcut o ecografie, unde i s-a spus că este bine. Stările de rău au continuat, i s-au administrat clisme și medicație pe parcursul a 3 zile de internare, dar nu putea ieși afară și nici înghiți alimente. Așa că și-a exprimat dorința de a fi dusă la un alt spital din capitală, unde a fost însoțită de membrii familiei și o asistentă de la clincica unde a avut loc intervenția de liposuicție. A fost internată între 8 și 13 august 2014 și s-a stabilit că, în timpul operației, îi fusese spart peretele abdominal. În orificiul astfel produs s-a extins și pătruns parte din intestinul gros, care, strangulându-se, oprea defectarea și-i provoca vomă. ”Urgent, a fost introdusă în operație și i s-a fixat o plasă din polipropilenă pe interiorul abdomenului. După această operație a stat 48 ore cu sondă nazogastrică pentru eliminarea gazelor din stomac. A fost intubată și nu putea vorbi. Timp de o lună nu a avut voie să facă baie și nu a putut să-i facă singură necesitățile fiziologice, nu a putut avea grijă de copil. A existat riscul de deces prin nectrozarea intestinului ori septicemie. În continuare, există permanent riscul ruperii plasei și a cedării mușchilor burții, mai spune constănțeanca. În mod permanent se impune purtarea unei centuri abdominale cu rolul de a strânge burta. Îi este interzis să se îngrașe pe toată durata vieții. Plasa va rămâne permanent și este prinsă în 4 capse care-i provoacă dureri la diverse mișcări”, a spus în fața judecătorilor prietena pacientei, martoră la chinurile acesteia.

După ce a fost externată, constănțeanca a purtat un corset 3 luni pentru abdomen și a avut nevoie de însoțitor care să aibă grijă de ea. Nu putea să se spele singură, să ridice greutăți, aceasta nu putea ridica nici măcar o oală de 2 kg pentru a face supă. În continuare nu are voie să-și țină copilul în brațe. Acesta a crescut și a început să învețe să nu mai ceară în brațele mamei. Medicul de la spitalul din București care i-a salvat viața i-a spus pacientei că există posibilitatea să nu mai facă un alt copil din cauza dilatației asupra abdomenului. Chiar și așa, nu și-a pierdut speranța și caută în continuare medici care să facă o minune și să o ajute să devină mamă pentru a doua oară. De asemenea, pacientei i s-a spus că nu are voie să se mai îngrașe pe toată perioada vieții din cauza plasei.

Chinul pe care l-a trăit are un preț: 400.000 lei

400.000 lei. Atât a cerut constănțeanca în instanță, reprezentând daune morale. Ea a prezentat magistraților și concluziile raportului de expertiză medico-legală întocmit de Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, din care rezultă faptul că a fost supusă unei intervenții chirurgicale de liposucție în accident, constând în penetrarea peretelui abdominal și crearea unei breșe în cavitatea peritoneală, cu herniere și strangulare de anse ileale și ocluzie intestinală consecutivă.

Care este poziția medicului!

Medicul acuzat încearcă să scape de plata daunelor, arătând judecătorilor că,”în mod evident, reclamanta nu precizează următoarele: consimțământul declarat în cazul unui deces, faptul că spitalizarea a fost plătită de către pârât către spitalul Sanador. Pârâtul arată că este membru al Colegiului Medicilor din România, respectiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București, fiind specialist în chirurgie plastică-micro chirurgie reconstructive. Față de pretențiile civile ale reclamantei consideră că aceasta nu poate fi angajată în raport de culpa medicală, deoarece față de istoricul medical al pacientei se constata că procedura aleasă de către aceasta, respectiv îndepărtarea stratului de grăsime din zona abdomenului prin efectuarea unei intervenții chirurgicale estetice este de natură a putea duce la eventuale trauma, sau complicații incluzând decesul, în speță, orice procedură chirurgicală implicând un anumit risc care au fost consimțite de către pacient, în acest sens putând exista o comparație între riscuri și potențialele beneficii.”, a motivat medicul C. Y., în instanță, potrivit rolli. Aceeași poziție a avut-o și clinica pe care el o reprezintă. Acesta a mai spus că pacienta nu are dreptul la daune într-un asemenea cuantum, respectiv 400.000 lei, având în vedere că nu a suferit niciun prejudiciu estetic vizibil, nu a fost în imposibilitatea de a se deplasa la locul de muncă. ”A fost o intervenție chirurgicală care a prezentat un anumit risc potențial pe care reclamanta și l-a asumat în mod conștient. Subliniază faptul că apreciază că reclamanta nu este îndreptățită la acordarea de daune morale. Reiterează faptul că reclamanta nu a suferit un prejudiciu estetic vizibil, reclamantei nu i-a fost împiedicată exercitarea niciunei libertăți de mișcare, de relaționare sau de socializare”, a mai arătat medicul.

Instanța însă a apreciat că semnarea formularului de consimțământ, nu are relevanță în această cauză. Judecătorul de caz a fost de partea pacientei și i-a admis pe fond, acțiunea, doar în parte. Astfel, în 2016 magistrații au decis restituirea sumei de 1.412 lei, reprezentând preţul operaţiei estetice, de către societatea în baza căreie funcționează clinica de estetică, dar și plata sumei de 250.000 lei cu titlu de daune morale. Cu era normal, clinica a efectuat recurs, dosarul aflându-se la Curtea de Apel. Joi, s-a scurs cel de-al 14 termen în dosar, cauza fiind amânată, din lipsa raportului de expertiză medic-legală.

Mirela PASCAL

vineri, 18 ianuarie 20194207
Comentarii

00Vorba de ziare(19 ian 12:40)
O luna a fost intubata unde acasa? Hai ma lasati-ne in pace
00inconstienta(19 ian 03:04)
Cand ai de crescut un copil,mobilizeaza-te si slabeste fara a-ti pune viata in pericol. Cu acesti bani modeleaza vointa , nu te schingiui !
23vrei plastic(18 ian 16:30)
Vrei plastic iti asumi
111Sanador(18 ian 10:26)
loveste din nou. Intre noi fie vorba si femeia si-a cautat-o clasa intai
72Zoltanos(18 ian 09:03)
Doamna in cauza , a avut hemoroizi si ea nu stia! Pau daca a mancat-o in coor sa arate bine, acum sufera. Pai nuuu ? Apropo de ala pe care inca il mai doare-n coor de Badescu de la ambulanta, replica, nu poti sa-l blochezi pe schizofrenic ? Cred ca a stat capra si si-a luat teapa. Sighugem sighugem, bombon veregem !
23Pt cel de la 04:33(18 ian 08:37)
Esti cu capul omule , mai calmeaza-te , si in timpul liber pune mana de invata gramatica , nu ti-ar strica deloc . Nu mai pierde timpul pe aici . Keep calm ! Si mai lasa-ne cu Badescu ca n-em saturat !
41@Vasile(18 ian 08:10)
da ce ma pensionarul nu abereaza la toate articolele?
018Vasile(18 ian 04:53)
Baga-til ma pe badescu ala fix in cur, peste tot postezi fix acelasi comentariu. Du-te draqu la politie ca sa faci plangere si nu mai abera pe aici ca nu rezolvi nimic asa
174Modjes puscariasul(18 ian 04:33)
LA AMBULANTA CE ABUZURI FACE BADESCU LAURENTIU UCIGASUL FETEI DIN NAVODARI. IN SCHIZOFRENIA LUI TERORIZEAZA ANGAJATII SI SPUNE CA E PSDIST SI FACE CE VREA. FURA BANI AMBULANTEI PRIN CONTRACTE CU PARANDARAT. NENOROCITUL ASTA A OMORIT O FATA DIN NAVODARI. DNA SE AUDE. BADESCULE SA DEA CANCERUL IN FAMILIA TA SCHIZOFRENICULE
mai mult...Replica
21 feb 13:47ReplicaATRACȚIILE din Constanța, Mamaia şi Mangalia, PROMOVATE la Târgul de Turism

Relaxare, clubbing, istorie, cultură, diversitate gastronomică şi aventură, acestea sunt punctele de atracție pe...828

21 feb 11:38ReplicaALERTĂ! O PERSOANĂ A MURIT DUPĂ CE S-AR FI ARUNCAT ÎN FAȚA TRENULUI2839
21 feb 07:59ReplicaNici cu TESTUL POLIGRAF NU au putut să-i DEMONSTREZE vinovăția! Iată motivele ACHITĂRII2077
21 feb 08:08ReplicaDr. Aneta Tomescu: 'În lupta împotrivei CANCERULUI DE COL UTERIN, vaccinarea anti-HPV și testul Babeș Papanicolau au un rol esențial!'

Săptămânal, cel puțin două femei sunt depistate cu cancer de col uterin în Constanța. Iar cele mai multe paciente...1864

21 feb 00:00ReplicaHuțucă: Bugetul de stat are hibe majore, dar cred că ar trebui promulgat433
21 feb 00:00ReplicaFost decan de la ‘Ovidius’, beneficiar a zeci de contracte cu statul, angajat de Primăria Saligny pentru realizarea unui studiu2573
21 feb 09:21ReplicaANAF, precizări cu privire la platforma online de declarare a veniturilor

Un constănţean ne-a sesizat, sub protecţia anonimatului, că nici după trei zile de aşteptare nu a reuşit să-şi...892

21 feb 00:00ReplicaDECIZIE în DOSARUL INDIVIDULUI care și-a LOVIT SOȚIA cu un CIOCAN din cauza altui BĂRBAT!577
21 feb 00:00ReplicaGeorge Măndilă: Cea mai mare problemă a județului o reprezintă calitatea drumurilor529
21 feb 00:39ReplicaEVAZIUNE CU PRODUSE PETROLIERE: prejudiciul de peste 31 de milioane de euro. DNA a trimis în judecată 10 inculpați!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în...2486

21 feb 02:35ReplicaSe modernizează intrările în municipiul Mangalia: IATĂ CUM ARATĂ PROIECTUL!1463
21 feb 00:12ReplicaNOUL COD RUTIER: şoferii depistaţi cu afecţiuni rămân fără permis!4190
Vremea
12°7.3° - 12° joi, 21 februarie 2019
cer fragmentatUmiditate: 85%
Vânt: 2.91 m/s din V
Presiune: 1035.14 milibari

Loto
6/49121317284547
5/403925313924
joker3411134316
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 feb 00:00SportPSG a spulberat Montpellier, fără Neymar și Cavani

PSG continuă să defileze în Ligue 1. Campioana Franței s-a impus categoric în fața celor de la Montpellier, cu...199

21 feb 00:00SportSchalke - Manchester City: 2-3!

Manchester City a câştigat cu 3-2, în deplasare, primul meci cu Schalke, din optimile UEFA Champions League. Conduşi...204

21 feb 00:00SportAtletico Madrid - Juventus: 2-0

Meciul de la Madrid a fost fără îndoială duelul serii. Echipa lui Simenone s-a impus cu 2-0 și a luat o opțiune...235

21 feb 00:00SportSimona Halep o înțelege pe Naomi Osaka: „Nimeni nu a trecut prin ce am trecut eu în România!”

Simona Halep (2 WTA) a vorbit despre ascensiunea lui Naomi Osaka, cea care a detronat-o din fotoliul de lider al...663

Local
21 feb 00:00LocalÎncă un hoț prins la Valu!

Locuitorii din Valu lui Traian au comentat, de dată recentă, că sunt îngrijorați de faptul că au reapărut...1048

21 feb 02:37LocalO mașină a luat FOC în MERS!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină miercuri, 20 februarie, în jurul orei...409

21 feb 03:05LocalJandarmi şi specialişti ai Centrului Antidrog Constanţa, prezenţi în şcoli

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog...339

21 feb 02:53LocalÎncă un bărbat săltat de polițiști în dosarul de corupție de la Constanța!

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanţa, la data de 19 februarie a.c., au identificat un...1713

21 feb 02:53LocalCe au depistat polițiștii pe străzile din Constanța: mașini radiate și șoferi fără permis!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 19 februarie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...593

21 feb 03:06LocalDoi tineri, prinși în timp ce fumau jointuri

O patrulă mixtă de ordine publică, formată dintr-un polițist al Secției 2 și un jandarm din cadrul GMJ...463

21 feb 02:35LocalPRINS la volan cu PERMISUL SUSPENDAT: 'Am oprit la 10 farmacii, dacă nu găsesc..' VIDEO

În timpul derulării unei acțiuni specifice privind siguranța și fluidizarea traficului rutier din municipiul...2117

21 feb 03:09LocalAccident rutier GRAV în județul Constanța

Un accident rutier a avut loc în dimineața de miercuri, 20 februarie, în localitatea Satu Nou din județul...2461

21 feb 03:08LocalElaborare PUZ. Maria Stavrositu, soțul și fratele ei ridică un hotel în zona Capitol

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Local Constanța se va întruni joi, 21...2153

21 feb 02:57LocalAutoutilitară CONTROLATĂ de polițiști în trafic!

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, în data de 19.02.2019, în jurul...484

Politică
21 feb 00:00PoliticăSurpriza lui Tudorel Toader din OUG 7 pe legile justiției, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență care modifică legile justiției a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial, în...313

21 feb 03:40PoliticăClaudiu Ceti, ALDE Constanţa: 'Taxa de 2% ar putea cât de cât să afecteze dezvoltarea companiilor din energie'

ALDE susţine în cadrul coaliţiei de guvernare renunţarea la taxa de 2% impusă companiilor energetice prin...284

21 feb 00:00PoliticăLucrări de extindere a sistemului de termoficare în Cernavodă. Totul depinde de alocările bugetare

Toate locuinţele din Cernavodă vor fi racordate la sistemul termoficare, în baza unui proiect iniţiat de primarul...234

21 feb 00:00PoliticăLa Saraiu încep lucrările la Centrul Cultural

Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia anunță că, în curând, va începe un nou proiect în localitate, Centrul...201

21 feb 03:10PoliticăActivitatea directorului Muzeului de Artă Constanța, analizată de o comisie de evaluare a CLM

Activitatea Doinei Păuleanu, evaluată! În proxima ședință de Consiliu Local, aleșii vor supune la vot proiectul...375

21 feb 03:46PoliticăPSD, reacţie la criticile lui Iohannis: Blochează orice, fără să fi avut nici măcar o singură inițiativă constructivă

PSD a reacționat miercuri la criticile purtătorului de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina...280

21 feb 01:42PoliticăScandal pe tema transportului. Asociațiile de elevi și studenți au pierdut procesul cu Consiliul Județean Constanța!

Reprezentanții Asociației Elevilor Constanța și cei ai Asociației Studenților Constanța au pierdut procesul cu...1183

21 feb 02:54PoliticăPrimăria Constanța continuă reabilitarea trotuarelor din oraș

Angajații S.C. Confort Urban au acționat marți, 19 februarie, pe strada București, tronsonul cuprins între strada...329

21 feb 02:59PoliticăUSR Constanța, proiect de sterilizare gratuită a câinilor!

Uniunea Salvați România Filiala Constanța a înaintat primarului şi consilierilor municipiului Constanța, luni, 18...274

21 feb 02:58PoliticăFlorin Cîțu lansează o profeție NEAGRĂ pentru Guvern: 'Și-au făcut calcule prea optimiste'

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, arată că Executivul și-a făcut calcule prea optimiste, iar în acest an o...362

Monden
21 feb 03:03MondenReacția Andreei Bălan după ce Cătălin Botezatu a spus că arată „ca un dulăpior“

Andreea Bălan se pregătește să devină mămică pentru a doua oară, aflându-se în ultima lună de sarcină....387

21 feb 00:00MondenLady Gaga s-a despărţit de logodnicul ei, Christian Carino

Cântăreaţa şi actriţa americană Lady Gaga s-a despărţit de logodnicul ei, Christian Carino, care îi este şi...195

21 feb 00:00MondenMircea Badea explică de ce acceptă să lupte în ring: „Sunt bărbat, sunt șmecher“

La începutul lunii februarie, Mircea Badea s-a bătut în ring, pentru a doua oară, cu motociclistul-luptător Teodor...222

21 feb 00:00MondenSerena Williams, unul dintre invitaţii la petrecerea pentru viitorul bebeluş al ducesei Meghan de Sussex, la New York

Ducesa Meghan de Sussex a organizat o petrecere pentru viitorul său bebeluş, marţi, la New York, aceasta fiind prima...223

21 feb 17:55MondenTrupul neînsufleţit al lui Karl Lagerfeld va fi incinerat, conform dorinţei creatorului de modă

Trupul neînsufleţit al lui Karl Lagerfeld, care a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 85 de ani, va fi incinerat,...194

21 feb 00:00MondenEUROVISION 2019: Preţurile biletelor la marea finală de la Tel Aviv variază între 121 şi 487 de euro

Fanii care vor dori să asiste la Concursul Eurovision, care se va desfăşura în luna mai la Tel Aviv, trebuie să...140

21 feb 17:45MondenJennifer López, o proletară ajunsă şefă în comedia ''Second Act''

Faptul că a devenit una dintre vedetele cele mai râvnite de la Hollywood nu a îndepărtat-o de originile sale modeste...164

21 feb 00:00MondenAriana Grande, pe primele trei locuri ale Billboard Hot 100 - o premieră de la Beatles

Cântăreaţa americană Ariana Grande şi-a adjudecat primele trei locuri ale celui mai recent top Billboard Hot 100,...159

21 feb 00:00MondenPisica Choupette, desemnată moştenitoare a lui Karl Lagerfeld. Ce sumă fabuloasă îi revine felinei

Creatorul de modă german Karl Lagerfeld, designerul principal al casei Chanel, care a murit la vârsta de 85 de ani,...286

21 feb 00:00MondenHelen Mirren, Michael B. Jordan şi Elsie Fisher se alătură celebrităţilor care vor prezenta Oscarurile în acest an

Dame Helen Mirren, Michael B. Jordan şi Elsie Fisher se alătură celebrităţilor care vor prezenta Oscarurile în...149

Mapamond
21 feb 00:00MapamondPreşedintele Igor Dodon ar fi prezentat la Conferinţa de la Munchen un „plan de federalizare“ a Republicii Moldova, susţine blocul ACUM

Reprezentantul blocului ACUM (Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr /PPDA/ şi Partidul Acţiune şi Solidaritate...180

21 feb 00:00MapamondElveţia: Aproximativ 1.000 de ''veste galbene'' din Franţa au manifestat la Geneva pentru a sensibiliza ONU

Aproximativ o mie de ''veste galbene'' din Franţa au manifestat miercuri, într-o atmosferă de calm, la Geneva...140

21 feb 00:00MapamondAcord în UE privind o înăsprire a condiţiilor de acordare a vizei pentru cetăţenii ţărilor care refuză readmisia de migranţi

Negociatorii Uniunii Europene au convenit miercuri asupra unor noi reguli privind procesarea vizelor în baza cărora...149

21 feb 00:00MapamondRegatul Unit are termen până la mijlocul lunii martie să adopte acordul pentru Brexit

Regatul Unit are termen până la mijlocul lunii martie să adopte acordul privind Brexit-ul încheiat cu Uniunea...152

21 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon îi îndeamnă pe cetăţeni să se pregătească de proteste

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit, în cadrul unei intervenţii directe pe o reţea de socializare...168

21 feb 19:00MapamondCe pot aştepta SUA de la al doilea summit Kim-Trump

Înalţi responsabili ai serviciilor de informaţii şi ai forţelor armate americane consideră improbabil ca Phenianul...149

21 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Rusia este deschisă dialogului, dar nu va bate la uşi închise

Rusia este deschisă dialogului, dar nu va bate la uşi închise, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în timpul...168

21 feb 00:00MapamondFrontex: Numărul de migranţi ilegali sosiţi în UE a scăzut, dar este nevoie de întărirea controalelor la frontiere

Şeful agenţiei pentru securitatea frontierelor Uniunii Europene (Frontex), Fabrice Leggeri, a afirmat miercuri că...149

21 feb 00:00MapamondItalia: 50 de persoane arestate lângă Veneţia, într-o operaţiune împotriva unei organizaţii mafiote

O 'temută' organizaţie mafiotă având legături cu Camorra, care acţiona la est de Veneţia, în regiunea italiană...162

21 feb 00:00MapamondMai multe persoane au fost înghiţite de o avalanşă la Crans-Montana

Mai multe persoane au fost luate marţi de o avalanşă pe o pârtie de schi în staţiunea elveţiană Crans-Montana, a...159

Sănătate
21 feb 02:56SănătateConstanța, în topul județelor cu cei mai mulți MORȚI confirmați cu GRIPĂ!

Specialiștii Centrului Național de Boli Transmisibile arată că, la nivelul țării, activitatea gripală are un...1540

21 feb 02:56SănătatePlanuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil

...198

18 feb 06:13SănătateBlocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de...543

18 feb 06:21SănătateÎncă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România. Este vorba de Epistat, sirop şi...916

18 feb 06:21SănătateCredeți că laptele pe care îl cumpărați chiar e lapte? Iată ce spune Ministerul Agriculturii!

Echipe mixte formate din inspectori cu atribuții de control din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,...1372

15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...820

14 feb 02:16SănătateINJECŢIILE CU BOTOX – modă cu probleme legislative! Cât de bine pregătiţi sunt cei care promit buze senzuale?

Pe lângă partea șocantă – și anume faptul că o persoană fără niciun fel de pregătire medicală a ajuns să...1172

12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și...1299

11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2542

6 feb 00:12SănătateÎncă doi bolnavi RĂPUȘI de GRIPĂ la Constanța!

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, fără condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, care a murit...3154