rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

I-a fost spart peretele abdominal, după liposucție

La un pas de moarte! Medicul estetician al vedetelor, obligat să plătească daune unei femei din Constanța

O siluetă de invidiat, în cazul persoanelor mai plinuțe, este un vis greu de realizat, dar nu imposibil. A deveni slab peste noapte este un gând ce le dă tarcoale celor mai multe persoane care se luptă cu kilogramele în plus, iar o operație de liposucție pare, uneori, soluția ideală pentru a elimina surplusul de grăsime rezistent la curele de slăbire. Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, și liposucția are riscurile ei, riscuri pe care o femeie din Constanța nu le-a luat în calcul, atunci când a decis să se opereze. Așa se face că, după intervenție, apoape că și-a distrus viața: a fost la un pas de moarte, nu mai poate ridica greutăți, nu-și poate lua copilul în brațe și există posibilitatea să nu mai poată face copii. Acum, medicul vedetelor e bun de plată!

Medicul care a operat-o pe N. I. din Constanța este C. Y., unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chirurgi esteticieni din România. Femeia îl acuză că operația a fost un dezastru, fapt pentru care l-a dat în judecată pentru daune morale. Faptul că operația a fost un eșec atestă și instanța de judecată, care îl obligă pe chirurg la plata sumei de 250.000 lei, reprezentând daune morale.

Când a început totul? Intervenția a avut loc în anul 2014 când tânăra, pe atunci în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat la clinica unde activează medicul. Între părți, s-a încheiat un contract în formă simplificată, reprezentând liposucție abdomen complet, N. I. semnând și formularul de consimțământ în vederea tratamentului prin care i s-a prezentat natura și scopul, beneficiile și riscurile riscurile asociate intervenției chirurgicale, inclusiv riscul, cât de mic, de deces. Anterior operației, N. I. a mai suferit câteva intervenții, o operație de apendicită, o operație de cezariană și o întrerupere de sarcină. Operația s-a desfășurat, fiind extrase 2 kg de grăsime. După intervenție a plecat acasă, însă burta a început să i se umfle și abia mai respira. A ajuns din nou la București, la medicul care a operat-o, care i-a dat alte calmante, iar a doua zi, i-a făcut o ecografie, unde i s-a spus că este bine. Stările de rău au continuat, i s-au administrat clisme și medicație pe parcursul a 3 zile de internare, dar nu putea ieși afară și nici înghiți alimente. Așa că și-a exprimat dorința de a fi dusă la un alt spital din capitală, unde a fost însoțită de membrii familiei și o asistentă de la clincica unde a avut loc intervenția de liposuicție. A fost internată între 8 și 13 august 2014 și s-a stabilit că, în timpul operației, îi fusese spart peretele abdominal. În orificiul astfel produs s-a extins și pătruns parte din intestinul gros, care, strangulându-se, oprea defectarea și-i provoca vomă. ”Urgent, a fost introdusă în operație și i s-a fixat o plasă din polipropilenă pe interiorul abdomenului. După această operație a stat 48 ore cu sondă nazogastrică pentru eliminarea gazelor din stomac. A fost intubată și nu putea vorbi. Timp de o lună nu a avut voie să facă baie și nu a putut să-i facă singură necesitățile fiziologice, nu a putut avea grijă de copil. A existat riscul de deces prin nectrozarea intestinului ori septicemie. În continuare, există permanent riscul ruperii plasei și a cedării mușchilor burții, mai spune constănțeanca. În mod permanent se impune purtarea unei centuri abdominale cu rolul de a strânge burta. Îi este interzis să se îngrașe pe toată durata vieții. Plasa va rămâne permanent și este prinsă în 4 capse care-i provoacă dureri la diverse mișcări”, a spus în fața judecătorilor prietena pacientei, martoră la chinurile acesteia.

După ce a fost externată, constănțeanca a purtat un corset 3 luni pentru abdomen și a avut nevoie de însoțitor care să aibă grijă de ea. Nu putea să se spele singură, să ridice greutăți, aceasta nu putea ridica nici măcar o oală de 2 kg pentru a face supă. În continuare nu are voie să-și țină copilul în brațe. Acesta a crescut și a început să învețe să nu mai ceară în brațele mamei. Medicul de la spitalul din București care i-a salvat viața i-a spus pacientei că există posibilitatea să nu mai facă un alt copil din cauza dilatației asupra abdomenului. Chiar și așa, nu și-a pierdut speranța și caută în continuare medici care să facă o minune și să o ajute să devină mamă pentru a doua oară. De asemenea, pacientei i s-a spus că nu are voie să se mai îngrașe pe toată perioada vieții din cauza plasei.

Chinul pe care l-a trăit are un preț: 400.000 lei

400.000 lei. Atât a cerut constănțeanca în instanță, reprezentând daune morale. Ea a prezentat magistraților și concluziile raportului de expertiză medico-legală întocmit de Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, din care rezultă faptul că a fost supusă unei intervenții chirurgicale de liposucție în accident, constând în penetrarea peretelui abdominal și crearea unei breșe în cavitatea peritoneală, cu herniere și strangulare de anse ileale și ocluzie intestinală consecutivă.

Care este poziția medicului!

Medicul acuzat încearcă să scape de plata daunelor, arătând judecătorilor că,”în mod evident, reclamanta nu precizează următoarele: consimțământul declarat în cazul unui deces, faptul că spitalizarea a fost plătită de către pârât către spitalul Sanador. Pârâtul arată că este membru al Colegiului Medicilor din România, respectiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București, fiind specialist în chirurgie plastică-micro chirurgie reconstructive. Față de pretențiile civile ale reclamantei consideră că aceasta nu poate fi angajată în raport de culpa medicală, deoarece față de istoricul medical al pacientei se constata că procedura aleasă de către aceasta, respectiv îndepărtarea stratului de grăsime din zona abdomenului prin efectuarea unei intervenții chirurgicale estetice este de natură a putea duce la eventuale trauma, sau complicații incluzând decesul, în speță, orice procedură chirurgicală implicând un anumit risc care au fost consimțite de către pacient, în acest sens putând exista o comparație între riscuri și potențialele beneficii.”, a motivat medicul C. Y., în instanță, potrivit rolli. Aceeași poziție a avut-o și clinica pe care el o reprezintă. Acesta a mai spus că pacienta nu are dreptul la daune într-un asemenea cuantum, respectiv 400.000 lei, având în vedere că nu a suferit niciun prejudiciu estetic vizibil, nu a fost în imposibilitatea de a se deplasa la locul de muncă. ”A fost o intervenție chirurgicală care a prezentat un anumit risc potențial pe care reclamanta și l-a asumat în mod conștient. Subliniază faptul că apreciază că reclamanta nu este îndreptățită la acordarea de daune morale. Reiterează faptul că reclamanta nu a suferit un prejudiciu estetic vizibil, reclamantei nu i-a fost împiedicată exercitarea niciunei libertăți de mișcare, de relaționare sau de socializare”, a mai arătat medicul.

Instanța însă a apreciat că semnarea formularului de consimțământ, nu are relevanță în această cauză. Judecătorul de caz a fost de partea pacientei și i-a admis pe fond, acțiunea, doar în parte. Astfel, în 2016 magistrații au decis restituirea sumei de 1.412 lei, reprezentând preţul operaţiei estetice, de către societatea în baza căreie funcționează clinica de estetică, dar și plata sumei de 250.000 lei cu titlu de daune morale. Cu era normal, clinica a efectuat recurs, dosarul aflându-se la Curtea de Apel. Joi, s-a scurs cel de-al 14 termen în dosar, cauza fiind amânată, din lipsa raportului de expertiză medic-legală.

Mirela PASCAL

vineri, 18 ianuarie 20194403
Comentarii

00Vorba de ziare(19 ian 12:40)
O luna a fost intubata unde acasa? Hai ma lasati-ne in pace
00inconstienta(19 ian 03:04)
Cand ai de crescut un copil,mobilizeaza-te si slabeste fara a-ti pune viata in pericol. Cu acesti bani modeleaza vointa , nu te schingiui !
23vrei plastic(18 ian 16:30)
Vrei plastic iti asumi
111Sanador(18 ian 10:26)
loveste din nou. Intre noi fie vorba si femeia si-a cautat-o clasa intai
72Zoltanos(18 ian 09:03)
Doamna in cauza , a avut hemoroizi si ea nu stia! Pau daca a mancat-o in coor sa arate bine, acum sufera. Pai nuuu ? Apropo de ala pe care inca il mai doare-n coor de Badescu de la ambulanta, replica, nu poti sa-l blochezi pe schizofrenic ? Cred ca a stat capra si si-a luat teapa. Sighugem sighugem, bombon veregem !
23Pt cel de la 04:33(18 ian 08:37)
Esti cu capul omule , mai calmeaza-te , si in timpul liber pune mana de invata gramatica , nu ti-ar strica deloc . Nu mai pierde timpul pe aici . Keep calm ! Si mai lasa-ne cu Badescu ca n-em saturat !
41@Vasile(18 ian 08:10)
da ce ma pensionarul nu abereaza la toate articolele?
018Vasile(18 ian 04:53)
Baga-til ma pe badescu ala fix in cur, peste tot postezi fix acelasi comentariu. Du-te draqu la politie ca sa faci plangere si nu mai abera pe aici ca nu rezolvi nimic asa
174Modjes puscariasul(18 ian 04:33)
LA AMBULANTA CE ABUZURI FACE BADESCU LAURENTIU UCIGASUL FETEI DIN NAVODARI. IN SCHIZOFRENIA LUI TERORIZEAZA ANGAJATII SI SPUNE CA E PSDIST SI FACE CE VREA. FURA BANI AMBULANTEI PRIN CONTRACTE CU PARANDARAT. NENOROCITUL ASTA A OMORIT O FATA DIN NAVODARI. DNA SE AUDE. BADESCULE SA DEA CANCERUL IN FAMILIA TA SCHIZOFRENICULE
mai mult...Replica
20 iun 00:00ReplicaAVERTIZARE de COD PORTOCALIU pentru Constanța

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu. Se vor semnala averse ce vor depăși local 35l/mp, vijelii, grindină,...1311

20 iun 14:28ReplicaAccident rutier în stațiunea Mamaia1270
20 iun 13:17ReplicaPersoană înecată, recuperată din apă, la Mangalia952
20 iun 11:59ReplicaCum arată verighetele pe care le vor purta Radu Mazăre și Roxana!

S-a decis: Radu Mazăre va face cununia civilă de ziua lui! Toate detaliile au fost puse la punct, verighetele au fost...1393

20 iun 10:22ReplicaACCIDENT RUTIER CU MAI MULTE VICTIME în județul Constanța! Video3279
20 iun 00:00ReplicaTrei MARINARI ROMÂNI riscă ANI GREI într-o închisoare federală din SUA pentru POLUARE MARINĂ!6050
20 iun 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL INDIVIDULUI care a INCENDIAT o CASĂ, în CONSTANȚA: 'Mi s-a ARĂTAT în VIS și mi-a zis..'

Husein Selver, zis Copilul lu' vaca, a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenție, pentru...1346

20 iun 00:18ReplicaHELIPORT și URGENȚĂ la Spitalul Năvodari! S-au încheiat lucrările, doctori și asistente din oraș vor să lucreze aici!4531
20 iun 00:00ReplicaContracte de 150 de milioane de euro. DRDP Constanţa cumpără fără licitaţie 5.000 de tone de asfalt de la o firmă de casă1144
20 iun 00:00Replica'NOROCUL' unui hoț din BUZUNARE din Constanța: 3 victime cu sume de peste 1.400 de lei, în autobuze!

Vasile Dudău, în vârstă de 57 de ani este un cunoscut hoț din buzunare de la malul mării, el executând mai multe...1117

20 iun 00:00ReplicaConsilierul Judeţean Memiş Baiazid, problemele cu SPIT. De la cantina IPJ i se trage!2146
20 iun 00:00ReplicaTânărul cu PERMISUL ANULAT care a încercat să-i PĂCĂLEASCĂ pe polițiști cu date FALSE, CONDAMNAT1054
Vremea
28.3°21.4° - 29.7° joi, 20 iunie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 41%
Vânt: 3.73 m/s din ENE
Presiune: 1011.28 milibari

Loto
6/4982230344142
5/404112231379
joker41027363712
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 iun 00:25SportViitorul Constanţa a fost învinsă de vicecampioana Greciei, Olympiakos Pireu, scor 3-2, într-un meci amical

FC Viitorul Constanţa a fost învinsă de vicecampioana Greciei, Olympiakos Pireu, cu scorul de 3-2 (2-1), miercuri...343

20 iun 00:00SportTudor Băluță și Adrian Petre, noi declarații după debutul de senzație la EURO: „Fanii reprezintă forța noastră!”

România U21 a trecut de Croația U21, scor 4-1. Tudor Băluță (20 de anI) și Adrian Petre (21 de ani), marcatorii...214

20 iun 00:00SportMirel Rădoi, discurs fantastic în vestiar: „Trebuie să continuăm povestea! Mergem până la sfârșit!”

România U21 a trecut de Croația U21, scor 4-1, în primul meci de la EURO 2019. Selecționerul Mirel Rădoi (38 de...298

20 iun 00:00SportSimona Halep l-a felicitat pe Ion Ţiriac prentru alegerea sa ca preşedinte al FRT

Jucătoarea Simona Halep, numărul trei mondial, l-a felicitat pe Ion Ţiriac pentru alegerea sa ca preşedinte ale...311

Local
20 iun 00:00LocalMicrobuz cu pasageri, implicat într-un accident rutier

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Somova, în dimineața de miercuri, 19 iunie, în timp ce conducea un microbuz...330

20 iun 00:28LocalJoaca unor copii cu focul A DISTRUS acoperişul unei case, un grajd, porumb şi lucernă!

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină miercuri, 19 iunie, la Sinoe, acolo unde a luat foc un grajd...2102

20 iun 00:29LocalCODURI de VIJELII în toată țara, inclusiv PORTOCALII!

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor...2184

20 iun 00:34LocalIncendiu în Cumpăna! VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, 19 iunie, pe strada Ștefan cel Mare din...1336

20 iun 00:34LocalINCENDIU la Spitalul CF Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercurim 19 iunie, pe bulevardul 1 Mai din...1821

20 iun 00:33LocalDECLARAȚIILE lui Vladimir Drăghia în fața judecătorilor constănțeni: 'Viața mi s-a SCHIMBAT COMPLET!'

Vladimir Drăghia a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare, având termen de încercare 2...6693

20 iun 00:37LocalSe așteaptă mulți turiști la mare! Iată ce trebuie să facă în caz de pericol

În plin sezon estival, reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că se așteaptă la o afluenţă mare de turişti,...600

20 iun 00:41LocalMicrobuz cu pasageri, implicat într-un accident rutier

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Somova, în dimineața de miercuri, 19 iunie, în timp ce conducea un microbuz...1535

20 iun 00:41LocalZeci de năvodăreni amendați de Poliția Locală. „Cei sancționați au obligația să igienizeze în urma lor!”

Poliția Locală Năvodari a demarat acțiunea de combatere a comportamentului neadecvat care poate transforma orașul...1018

20 iun 00:40LocalDOLIU la Sanatoriul Balnear Techirghiol. „A fost un foarte bun coleg, dovedind multă omenie și înțelegere”

Șeful Serviciului Managementul Calității Serviciilor Medicale din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare...1860

Politică
20 iun 00:44PoliticăLudovic Orban vorbește despre TRĂDAREA de la moțiunea de cenzură

Ludovic Orban susţine că moţiunea a picat din cauza măsurilor luate de PSD şi ALDE de a-şi ţine parlamentarii în...557

20 iun 00:35PoliticăLegea pensiilor a PICAT la vot în Senat

Deznodământ complet neașteptat pentru PSD. Noua lege a pensiilor a picat la vot în Senat. Legea pensiilor a picat la...810

20 iun 00:35PoliticăCine râvneşte la un loc în Consiliul de Administraţie al RAEDPP!

Şase candidaţi şi-au depus dosarele de candidatură pentru posturile de membri ai Consiliului de Administraţie al...990

20 iun 00:43PoliticăPrimăria Constanța atrage atenția: parcările, destinate riveranilor după ora 17:00!

În toate orașele țării există parcări rezidențiale și parcări cu plată. Cele rezidențiale pot fi utilizate de...2937

20 iun 00:32PoliticăNicolae Moga îl înlocuieşte pe Claudiu Manda la Senat: este noul vicepreşedinte

Senatorul PSD Nicolae Moga a fost ales miercuri, prin vot secret electronic, în plen, vicepreşedinte al Camerei...1194

20 iun 00:36PoliticăDacian Cioloș, lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European

Dacian Cioloș a fost ales șef de grup în Parlamentul European cu 64 de voturi, informează Antena3. Dacian Cioloş,...372

20 iun 21:17PoliticăNoi TAXE SPECIALE, votate de Consiliul Local Agigea

Consiliul Local Agigea, întrunit în ședință extraordinară, miercuri, 12 iunie a.c., a votat completarea HCL...403

20 iun 00:42PoliticăMinistrul Justiției, față în față cu procurorul general al SUA. Ce au discutat cei doi oficiali

Ministrul justiției, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, interimar, doamna Ana Birchall, a...309

20 iun 00:42PoliticăPrima vizită a unui șef de stat arab după scandalul mutării ambasadei la Ierusalim - Pe cine va primi Klaus Iohannis la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Egiptului, Abdel Fattah...339

20 iun 00:45PoliticăDăncilă: Revenirea la alegerea primarilor în două tururi este imposibilă

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a afirmat că este imposibil revenirea la alegerea primarilor în două...592

Monden
20 iun 00:00MondenAdele a slăbit drastic după despărţirea de soţul ei

Cântăreaţa britanică a pus punct mariajului cu Simon Konecki, bărbatul cu care are un băieţel, la începutul...310

20 iun 00:00MondenNadine: "De doi ani m-am lăsat de băut şi de fumat!"

Ani de zile, Nadine s-a luptat cu viciile. A reuşit să renunţe definitv la fumat şi la alcool, în urmă cu doi ani....327

20 iun 00:00MondenAnunțul făcut de Andreea Bălan i-a luat pe toți prin surprindere

Nu este numai mamă, ci şi gospodină! Andreea Bălan petrece mult timp în bucătărie, mai ales de când a adus pe...251

20 iun 00:00MondenCristina Spătar, fericită alături de iubit, la mare

Cristina Spătar a trăit, ultimii ani, o dezamăgire, după ce a divorţat de tatăl copiilor ei. I-a luat ceva timp...360

20 iun 00:00MondenAnca Serea naște la sfârșitul lui iulie, dar nu și-a schimbat garderoba

Anca Serea poate fi considerată mama-eroină din showbiz, întrucât are o familie numeroasă, iar ea de fiecare dată...287

20 iun 00:00MondenIoana Ginghină și Alexandru Papadopol au depus actele de divorț

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au demarat procedurile pentru despărțire și în acte, după ruptura produsă...193

20 iun 00:00MondenAndreea Bănică nu și-a schimbat numele de familie nici după 10 ani de mariaj

În timp ce multe femei își schimbă numele de familie imediat ce spun „da” în fața ofițerului de stare...216

20 iun 00:00MondenDoliu în lumea muzicală. A murit Dj Official

Dj Official a fost împușcat mortal în Los Angeles. El este producătorul care a câștigat un premiu Grammy cu Cardi...196

20 iun 00:00MondenIuliana Luciu, sexy în valurile mării! Cum arată apetisanta tânăra în costum de baie!

Iuliana Luciu este destul de "scumpă" la vedere în ultima vreme, misterioasa vedetă alegând cu atenţie evenimentele...334

20 iun 00:00MondenImagine emoționantă cu fetița Andreei Ibacka!

Foarte multă vreme, fanii Andreei și ai lui Cabral Ibacka s-au întrebat cu cine anume seamănă micuța Namiko, dacă...336

Mapamond
20 iun 00:00MapamondHorror! Adolescentă din SUA, acuzată că a organizat asasinarea unei prietene, în schimbul a 9 milioane de dolari

O americancă în vârstă de 18 ani a fost inculpată pentru că a organizat asasinarea 'cele mai bune sale prietene',...200

20 iun 00:00MapamondDoborârea zborului MH17: anchetatorii au dezvăluit numele a patru suspecţi

Echipa internaţională de anchetatori care investighează doborârea de către o rachetă rusă a zborului MH17 al...198

20 iun 00:00MapamondSemnatarii acordului nuclear cu Iranul se întâlnesc la Viena

Reprezentanţii ţărilor semnatare ale acordului nuclear cu Iranul din 2015 - cu excepţia SUA - se vor întâlni la...137

20 iun 00:00MapamondBoris Johnson e de neoprit în cursa spre Downing Street, după al treilea tur de scrutin

Campionul susţinătorilor Brexitului Boris Johnson este asigurat că se va afla între cei doi finalişti care îşi...154

20 iun 00:00MapamondJustiţia l-a trimis pe Nicolas Sarkozy în faţa unui tribunal corecţional şi devine primul fost preşedinte acuzat de corupţie

tribunal corecţional, în dosarul ”interceptărilor”, iar pentru prima oară în Republica a V-a un fost...163

20 iun 00:39MapamondMacedonia de Nord şi Albania nu mai au loc în UE: Integrarea lor a fost AMÂNATĂ

Uniunea Europeană (UE) a decis marţi să amâne până în luna octombrie decizia sa cu privire la angajarea de...309

20 iun 00:39MapamondRăzboiul comercial produce efecte spectaculoase - Era 'Made in China' s-a terminat?

Grupul taiwanez Giant Manufacturing Co., cel mai mare producător mondial de biciclete, a început să îşi mute din...426

20 iun 00:40MapamondUn șofer român de TIR a zburat cu cabina de pe șasiu. Accidentul ar fi putut provoca un carnagiu

Un şofer român în vârstă de 38 de ani a fost grav rănit luni de dimineaţă pe o autostradă din Germania şi e pe...906

20 iun 01:09MapamondDonald Trump şi-a lansat campania pentru 2020

"Patru ani în plus!": Donald Trump şi-a lansat marţi în Florida, în strigătele mulţimii entuziaste, campania...216

20 iun 01:09MapamondPrelevarea forţată de organe continuă să fie practicată 'în toată China'

Prelevarea forţată de organe continuă să fie practicată 'în toată China', iar membrii mişcării spirituale Falun...308

Sănătate
20 iun 22:17SănătateÎncă un pas spre înfiinţarea Centrului de reumatologie Constanţa!

Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost, mult timp, un focar de infecție, după ce clădirile...806

18 iun 01:40SănătateAproape 2000 de bolnavi la Urgența Spitalului Județean, de Rusalii

1790 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul...498

18 iun 01:49SănătateSpitalul de Boli Infecţioase angajează şef laborator analize medicale. Iată ce alte modificări mai pune la cale Primăria!

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se află în subordinea primăriei, administraţia locală fiind cea care...762

18 iun 04:10SănătateGRAVIDA LA PLAJĂ. Sfaturi de la medicul ginecolog!

Este vară, temperaturile sunt ridicate și toată lumea ar dori să fie pe plajă, să se bucure de răcoarea apei....1239

15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...488

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...4055

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1250

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...983

10 iun 00:17SănătateApel către Colegiul Medicilor pentru găsirea de anesteziști pentru Spitalul Județean Tulcea

Autoritățile tulcene, printre care Consiliul Județean Tulcea și Direcția de Sănătate Publică Tulcea caută...469

9 iun 23:09SănătatePacienți cu tumori maligne, operați la Spitalul Județean Constanța de prof. dr. Irinel Popescu

Vineri, 9 iunie a.c., la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a...1993