REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

La Viișoara, un cal a fost lăsat liber în curtea școlii, să-și facă de cap! Video

La Viișoara, un cal a fost lăsat liber în curtea școlii, să-și facă de cap! Video

Replica API 29 aprilie 2022 | 23:10 900

Mediul rural din România se confruntă cu o acută criză de analfabetism, o cauză fiind și starea școlilor de la sate. În satul Viișoara, comuna Cobadin, singura problemă par a fi musafirii nepoftiți din jurul școlii. Astfel, un cal a fost filmat în timp ce păștea tacticos lângă terenul de sport al școlii, fără ca cineva să îl deranjeze. Probabil că în acest fel se face economie la costurile pentru îngrijirea spațiului verde.

Folosit poate ca un fel de mascotă a școlii, calul pare a fi o prezență obișnuită în jurul instituției de învățământ, spațiile verzi arătând destul de îngrijite, lucrul care poate se datorează apetitului pentru iarbă al patrupedului. Părerile localnicilor în privința aceste prezențe destul de inedite sunt împărțite. Astfel, dacă unii sunt total împotrivă și nu văd un lucru bun prezența animalului în preajma copiilor: ”nu vrem să se murdărească copiii noștri de excremente„; există și oameni care nu văd nimic rău în aceasta: ”Ce rău poate sa facă un cal? Mănâncă iarba ,rău fac oamenii nu animalele. Și să nu uităm, copiii nu sunt la școală, așa că... lăsați calul să pască„.

Primarul, de negăsit

Reporterii Replica au încercat să îl contacteze pe primarul din Cobadin, Cristian Telehoi, însă până la ora scrierii acestui articol, primarul a fost de negăsit.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari Replica articol ,,extraordinar"
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272