REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lazia şi-a scăpat ARGOS-ul de FALIMENT!

Lazia şi-a scăpat ARGOS-ul de FALIMENT!

Replica API 22 septembrie 2018 | 00:00 1655

Cererea unei avocate din Tuzla, respinsă de instanţă!

Cererea unei avocate din Tuzla, respinsă de instanţă!

Lucian Lazia

SC Argos SA, ce are ca domeniu de activitate construcţiile hidrotehnice, se confruntă, în ultimii ani, cu o avalanşă de cereri de faliment din partea partenerilor de afaceri, deși compania controlată de familia milionarului Lucian Lazia a primit contracte de circa 70 de milioane de euro de la stat și raportează pierderi şi datorii de zeci de milioane de lei, după ultimele date prezentate de ANAF. Printre creditorii care au cerut falimentul compnaiei se numără și o avocată din Tuzla însă, spre ghinionul ei, instanța nu i-a dat câștig de cauză.

O avocată din Tuzla a cerut în instanţă falimentul constructorului Argos SA, firma din Cernavodă beneficiind de aproape doi ani de prevederile unui artificiu legal rar întâlnit în România. Acaesta a înregistrat pe 15 iunie, în calitate de creditor, un dosar la Tribunalul Constanţa prin care cere falimentul debitoarei Argos SA, cea mai cunoscută firmă de la malul mării, reprezentată de administratorul concordator Tomis IPURL.

Tribunalul Constanța, după analizarea tuturor documentelro depuse la dosar, a constat că nu este nevoie să dispună deschiderea procedurii insolvenței. ”Respinge excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a administratorului concordatar Tomis IPURL pentru debitoarea SC Argos SA, invocată de creditoare.

Respinge cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditoarea Seimeanu Ioana în contradictoriu cu debitoarea SC Argos SA, ca nefondată”, se arată în minuta instanței de fond. Avocata a mers mai departe, la instanța ierarhică, iar pe 5 septembrie a .c. a înregistrat cererea de recurs.

Argos SA a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 3.032.599 lei şi pierderi de 2.049.234 lei, cu 80 de angajaţi, dar şi datorii totale de 35.637.448 lei. Potrivit ultimelor date ANAF, firma din Cernavodă este datoare la bugetele de stat cu 15.594.607 lei. Argos SA se află din iulie 2016 sub incidenţa unei prevederi legale rar folosită în România, care i-a permis să scape de faliment.

Este vorba despre concordatul preventiv, care îi permite să-şi rezolve pe cale amiabilă problemele cu zecile de creditori care îi cereau insolvenţa. Asta în condiţiile în care Argos SA devenise celebră pentru faptul că nu-şi plăteşte cu lunile angajaţii, dar şi pentru numeroasele firme din toată ţara pe care le-a ţepuit prin neplata serviciilor prestate.

Potrivit specialiștilor de la Ascent Group, concordatul reprezintă o înțelegere, un acord de voință al părților care presupune încheierea unui contract între debitor și creditorii care dețin cel puțin două treimi din valoarea creanțelor acceptate și necontestate, contract în baza căruia debitorul propune un plan de redresare a întreprinderii sale și de acoperire a creanțelor creditorilor împotriva sa, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de depășire a dificultăților în care se află afacerea acestuia.

Pentru ca aceasă prevedere să aibă succes, este obligatoriu ca atât creditorii, cât și salariații să sprijine aceste demersuri, pentru a se putea preîntâmpina intervenirea stării de insolvență și odată cu aceasta, imposibilitatea de plată. Principalul efect al acestei proceduri îl reprezintă posibilitatea acordată debitorului de a-și conserva lichiditățile bănești, acestea urmând a fi folosite pentru continuarea activității, generându-se astfel veniturile necesare acoperirii creanțelor acceptate prin concordat.

De asemenea, pe perioada aplicării concordatului preventiv, va fi stopată curgerea debitelor accesorii – penalități, dobânzi și interdicția de deschidere a procedurii de insolvență. Această înțelegere amiabilă între debitorul aflat în dificultate financiară momentană și creditor oferă primului posibilitatea executării obligațiilor la noi termene scadente, pe o perioadă mai lungă de timp.

Argos SA, obligată de judecători să plătească firmei Metropolitan aproape 150.000 lei

Un alt creditor, nevoit să ajungă în instanță pentru a-și recupera debitele este și firma de transport Metropolitan. Avocații societății au deschis acțiune în instanță, solicitând obligarea SC Argos SA, la plata sumei de 138.991,2 lei, bani rezultați în urma unui contract de prestări servicii transport încheiat cu firma din Cernavodă. Tribunalul a admis cererea.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MUIE FAMILIA GIRLEANU CEI CARE AU DISTRUS SI PUS PE CHITUCI SOCIETATEA COMERCIALA ARGOS SA.CAND A VENIT GIRLEANU DIN COSMESTI ERA INCALTAT IN TINESI ACUM ARE PANTOFI.MUISTII DRACULUI AU MINTIT SALARIATII SI SI AU BATUT JOC DE EI.
4
2
pulii mele...Oamenii seriosi dupa o viata de 30 de ani intr-o societate nu pleaca la alta societate oricum ca nu mai sunt tineri. Ei au fost mintiti de ,,SFORARUL,,Girleanu aceasta ,,PISICA BLANDA " care zgaraie rau, ca societatea isi va reveni,amenintati sa nu plece din societate,ii amagea pe oameni cu un avans din avans si asa si-a batut joc de oameni. Girleanu a facut un acord scris intre ARGOS si CERNAVODA SHIPYARD sa nu ii primeasca pe oameni.Acum Girleanu dupa ce a distrus intreaga firma, vanzand impreuna cu Dorin Lazia si ultimul fier din Argos si-a dat demisia.
9
1
Un hot asta e
9
0
Prost este cine a stat pana acum la Argos.Vezi ca nu primesti banii 2 luni pleci tata .Nu acum comentezi si barfesti ca un prost.Jeguri care sunteti.
7
10
Daca scapa de faliment isi platea salariatii care au restante la salarii de 1 an de zile,cati ori mai fi ei vre-o 4 la Cernavoda si aia detasati la Rotinvest si vre o 6 - 7 la Constanta.A vandut la fier vechi tot ce se putea din Argos,salariatii nemaiavand nici macar un mijloc de transport cu ce se misca,iar daca ar avea de munca nici macar scule nu mai au ce munci.Eu zic Lazia Dorin sa-ti pui dracului un streang de gat ca ai distrus o societate unde munceau candva aproximativ 1000 de oameni.Prietenii si jocurile de noroc te-au dus la faliment.Ai avut o caciula mult prea mare ptr mintea ta..
12
0
cine dracului te mai tine pe tine la munca betivo ordinara?.cat ai fost la constructii ai vandut cu barjile nispul lui lazia pe bautura si tigari iar acum il lingi in cur pe hotul de girleanu sa mai furati si ultimul fier vechi din argos.voi a-ti pus pe chituci argosul,jigodiile drakului.ce mai stati pe la argos daca nu mai sunteti salariati si banii nu vi i-ati luat de ani de zile?.goneste-i dorin pe acesti hoti din argos.
11
1
Moldoveanul imputit garleanu a lins in cur fam.lazia cu care au vandut si distrus tot, acum vrea director la gospodaria comunala!Aua si sasa sunt in cacat, Garleanu mai lipsea
20
2
ESTI LOVIT LA CAP CA SI LAZIA.LAZIA LUCIAN ESTE PENSIONAR.FIUL ACESTUIA LAZIA DORIN UN ESCROC DE TALIE MONDIALA NU SI A PLATIT CEI 10-15 SALARIATI DE 12 LUNI DE ZILE. AJUNS ,,MAHAR,,LA ARGOS NU STIE PE CE LUME TRAIESTE.LA CERNAVODA MAI SUNT 4 SALARIATI IAR LA CONSTANTA VRE O 10.IN SEDIUL DIN CERNAVODA PRIMARIA CERNAVODA A RELOCAT DOUA FAMILII DE ASISTATI SOCIALI CARE O DOMNESC PE BANII LUI LAZIA DORIN,UTILITATILE LE PLATESTE DORIN, MOMENTAN SOCIETATEA NU MAI DESFASOARA ACTIVITATE. ARGOS A DEVENIT UN CIRC NATIONAL.GIRLEANU OCTAVIAN A CONCURAT LA DISTRUGEREA ACESTEI SOCIETATI.
20
0
Lazia e un domn, un lord, n-o sa se mai nasca prea curand un al doilea ca el in Cernavoda.
9
31

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920