REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Lectorul UMC, acuzat de luare de mită, se întoarce în arest

Lectorul UMC, acuzat de luare de mită, se întoarce în arest

Replica API 15 octombrie 2013 | 00:00 65

N-a stat mult în libertate

N-a stat mult în libertate

Bucuria de a fi liber, aici referindu-ne la lectorul din cadrul UMC, Emilian Costache Anatoli, acuzat de luare de mită, nu a durat prea mult. Chiar dacă la data de 2 octombrie a.c. Tribunalul Constanţa a decis să fie pus în libertate, iată că luni, 14 octombrie, tot Tribunalul Constanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

"Admite propunerea de prelungire a măsurii arestului preventiv formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Dispune prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţii Merăuţă Dumitru Florin şi Costache Emilian Anatoli , pe o durată de 30 de zile, de la 19 octombrie 2013 şi până la data de 17 noiembrie 2013. Respinge ca nefondate cererile formulate de inculpaţii Merăuţă Dumitru Florin şi Costache Emilian Anatoli , privind înlocuirea măsurii preventive a arestului cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea", se arată pe portalul instanţelor de judecată la data de 14 octombrie. Reamintim că ziua de joi, 19 septembrie, a fost una agitată pentru Universitatea Maritimă Constanţa. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, alături de procuorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au luat la puricat secretariatul şi au stat de vorbă atât cu profesorii, cât şi cu studenţii. În acelaşi timp au fost efectuate şi percheziţii domiciliare, vizat fiind lectorul Emilian Costache, dar şi traficantul de influenţă Florin Merăuţă. La scurt s-a stabilit şi care era traseul şpăgilor. Ca atare, în sarcina lui Costache Emilian-Anatoli, lector la Universitatea Maritimă Constanţa, s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. În ceea ce-l priveşte pe Merăuţă Dumitru-Florin, fost student al UMC, el este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, fals privind identitate şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Al treilea personaj este Ştefan Răzvan Călin, student la aceeaşi universitate, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: trafic de influenţă şi dare de mită. Studenţii, respectiv Burasan Ersin, Badea Victor Mihai, Constantin Tinel Alexandru, Grigoraş Mihai Emanuel, Buja George Ştefan, Luca Claudiu Alin, Guzganu George Ciprian, Niculescu Lucian Victor, Meilă Cornel Dumitru, Ghiţă Iulian Florin, Ţiripan Valentin Nicolae, Olaru Mihai Cătălin, Ilie George, Lupu Aurelian, Maxim Ştefan Marius, Gruia Aurel George, Aliosman Deniz sunt cercetaţi pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă. Ese vorba de şpăgi cuprinse între 100 şi 1000 de euro, care ajungeau fie direct la lectorul universitar, acesta promovând studenţii chiar dacă dădeau foaia în alb, sau care ajungeau la Florin Merăuţă, fost student al UMC, care se prezenta la examen în locul realilor candidaţi. De asemenea, mai există şi o a treia persoană, un intermediar, care primea bani şi punea o vorbă bună pe ici, pe colo, fiind vorba de studentul Ştefan Răzvan Călin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212