REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Li se prăbușesc afacerile pe litoral: frații Micula au scos din nou la vânzare mai multe hoteluri

Li se prăbușesc afacerile pe litoral: frații Micula au scos din nou la vânzare mai multe hoteluri

Replica API 8 octombrie 2018 | 00:00 590

După ce Fiscul i-a ”scăpat” de două, au mai rămas cu zece

După ce Fiscul i-a ”scăpat” de două, au mai rămas cu zece

Frații Micula încearcă din nou să vândă mai multe hoteluri și alte active pe care le dețin în sudul litoralului. Anul trecut, gemenii milionari au scos la vânzare 11 din cele 12 hoteluri pe care le au pe litoral, acesta fiind cel mai mare pachet turistic oferit spre vânzare vreodată în România. Nu au găsit însă niciun cumpărător, dar între timp Fiscul a reușit să-i ”scape” de o grijă, reușind să-i execute silit la a patra încercare în cazul hotelurilor Romanța și Prahova, ajunse în proprietatea lui Ion Dumitrache, respectiv Mohammad Murad.

Bâlea Estival 2002 SA, Terra Estival 2002 SA și Service Neptun 2002 SA au anunțat vineri că vor scoate la vânzare activele pe care le dețin, decizia finală urmând a fi aprobată și de Adunarea Generală a Acționarilor de pe 8 noiembrie 2018. Astfel, Service Neptun 2002 SA vinde clădirea administrativă, un laborator de cofetărie, o bază și anexe, depozite, o cameră frig, carmangeria, spălătoria, centrala termică și atelierele, adică aproape toate activele sale.

La rândul său, Bâlea Estival 2002 SA a scos la vânzare hotelul și clubul Bâlea, din Neptun, în timp ce Terra Estival 2002 SA vinde hotelurile Terra, Caraiman și restaurantul Caraiman, toate din Neptun. Prețurile urmează să fie stabilite în funcție de evaluările care vor fi făcute, iar AGA va desemna și persoanele care să negocieze tranzacțiile.

Povestea rușinii în turismul din sudul litoralului

Nu este prima dată când frații Viorel și Ion Micula încearcă să vândă hotelurile de pe litoral. Cumpărate în mandatul fostului ministru al Turismului Dan Matei Agathon cu câte 500.000 de dolari bucata (de cel puțin 10-15 ori mai puțin decât valorau), hotelurile au devenit în timp un etalon al rușinii și a turismului românesc de proastă calitate.

Cu mobilier și dotări de acum 40-50 de ani, cu pierderi de milioane de euro, fără niciun fel de investiții, pentru că așa le-au permis contractele de privatizare semnate de ”genialul” Agathon, unitățile deținute de frații Micula au mai făcut obiectul unei tentative de vânzare, în mai 2017.

Nu au găsit atunci niciun investitor interesat de clădirile vechi și de jumătate de secol. Între timp, ANAF a reușit să vândă, în iunie 2018, hotelurile Romanța și Prahova din Neptun, la o sumă totală evaluată la circa 3,7 milioane de euro.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai hoti
4
0
Poate se prabusrste si BADESCU LAURENTIU MENEJER LA AMBULANTA. FURA TOTI BANI PRIN CONTRACTE A OMORIT O FATA IN 2017 DIN NAVODARI. DNA LUATIL. FURA INPREUNA CU HOITUL DE NEVASTASA BANI DE LA AMBULANTA. DIICOT VENITI SA VEDETI CUM REPARA MASINILE DOAR PE HIRTIE.
4
0
dar cu totii sunteti tampiti, nu li se prabuseste nici o afacere, si-au scos banii inzecit fata de cat au bagat, acum vand niste active cu valoare de inventar "0".
8
0
Cu cat va platesc hotii astia de Micula de le faceti atata reclama?
4
0
Poate le i a cineva cu creier! Focar de infectie Unirea! Pacat.
7
0
duterte e solutia. Judecata rapida si moarte sigura. ii linistesti pe baieti imediat, indiferent ca e dealer sau consumator...
5
0
Este o coincidenta ca Cristina Dumitrache este in parlament si aveau nevoie de acel hotel? Oare bagabontuui de Dumitrache cand are cineva de gand sa ii dea o pereche de catuse?
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367