REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Lia Olguţa Vasilescu lansează acuzaţii: 'Guvernul Orban secretizează pensiile speciale'

Lia Olguţa Vasilescu lansează acuzaţii: 'Guvernul Orban secretizează pensiile speciale'

Replica API 11 ianuarie 2020 | 00:56 548

Olguța Vasilescu a afirmat, vineri, că adevăratul scop pentru care Guvernul PNL a decis să nu mai fie publice salariilor angajaților din instituțiile de apărare și ordine publică este acela de a secretiza pensiile speciale, scrie stiripesurse.ro

„Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională, atunci trebuie să aflați că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plată al celor aflați în activitate. Dacă nu mai poți afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, că ministru, nu mi s-au pus la dispoziție asemenea date”, a scris Lia Olguța Vasilescu, vineri, pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii a amintit că PSD a plafonat pensiile speciale prin ordonanță de urgență, în timp ce actualul Guvern a dcis abrogarea acestei măsuri.

„Menționez că, în 2017, Guvernul PSD a decis prin OUG plafonarea pensiilor speciale. Asta în cazul în care nu înțelegeți de ce am fost cel mai înjurat ministru de «speciali» ... Ce a făcut actualul guvern? A solicitat în comisia de muncă a Parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivalează cu creșterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld...”, a explicat Vasilescu.

Deputatul PSD a mai spus că cea mai bună soluție cu privire la pensiile speciale a fost a PSD și anume impozitarea progresivă a acestora.

„Cea mai bună lege pentru pensiile speciale este cea introdusă de PSD în Parlament, de impozitare progresivă a acestora. Nicio altă lege nu poate rezolva situația discriminărilor care vor apărea atunci când unii vor rămâne cu pensiile speciale pe care le au în plată exact la cuantumul de acum, iar pentru cei care se pensionează de acum înainte va opera o altă lege. Scriu asta pentru cei care mai merg încă după fenta că PNL vrea eliminarea pensiilor speciale...”, a conchis Olguța Vasilescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
V-am mai spus ca sunt o curva proasta si nu trebuie sa va luati dupa mine!
3
0
Bai mi se pare mie sau a vorbit amanta lu' Vadim?Cine ma asta?faaa facusi prea multi"purici politici" si nu vazura ai tai ca o luasesi razna?Facui si eu o mica gluma olteneasca sa nu te superi!Supara s ar viata pe tine de bagaj!
3
1
De ce n-ati facut voi impozitarea progresiva ?----ca n-ati vrut !----Ati marit preturile si ne-ati dat lapensionarii obisnuiti citiva banuti ----ne ati mintit tot timpul 3 ani ----Pnl tot asa ameninta cu taieri inghetari concedieri etc----Nu mai mergem la vatare ca mergem degeaba
3
3
S-o footem pe Olguta cu puta!
4
0
are perfecta dreptate, documentati-va, dar creierele spalate o injura ca asa au fost dirijate, asa le zice stapanul so pe ea!!!!
1
6
Olguta manca-mi-ai puta.Ne mai dai ceva ori ramanem cu ce-am furat?
3
0
Jos pensiile speiale. Anulati-le cat mai repede.
6
2
Daca are dreptate, nu vom sti ce salarii mai au bugetarii acestia platiti din taxe si impozite. Deci nu vom mai protesta pentru ca unii au salarii mult marite. Simplu. Cumva si ministrul PNL confirma chestiunea asta.
3
4
imi vine sa vomit cand o vad pe zdreanta asta
8
0
Iar a aparut peremista, traseista... MUISTA lui Vadim ?!Ti-ai batut joc de cele doua legi, ai umilit pensionarii, hoato, mincinoaso si penalo. Dispari parasuto, cu tiganul tau cu tot !
12
1
taci in plm de curva penala !!!
11
3
Amice Alook ia mai taci din gura ca numai prosti spui din gura ta iar referitor la Lia Olguta Vasilescu a zi Adevarul 100% ca cei de la PNL fac Greseli in Pensiile speciale Altora bai Maimutoi Tolomac!
3
9
olguta zdreanto. minti cu nerusinare
11
2
oare chiar toti oltenii sunt niste nenorociti ordinari, sau numai cei care fac politica?
13
1
vezi ca s a eliberat un sant arunca te in el cu doamna Manda de manuta
14
1
nu l-e mai taie , l-e ascund?
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272