REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Licitația pentru serviciul de tăiere și toaletare a arborilor din zona periferică a orașului Constanţa, ANULATĂ

Licitația pentru serviciul de tăiere și toaletare a arborilor din zona periferică a orașului Constanţa, ANULATĂ

Replica API 20 august 2019 | 00:00 427

Firma unui fost consilier județean a contestat procedura!

Firma unui fost consilier județean a contestat procedura!

Ioan Mărcuş

Primăria Constanța a atribuit, pe 28 martie 2019, contractul pentru ”serviciul de tăiere, toaletare și tăiere de corecție arbori din municipiul Constanța pentru cele două zone de lucru (zona I și zona II)”, în urma unei licitații lansate încă de pe 28 septembrie 2018, către două societăți, valoarea maximă a contractului fiind de 15.021.429,16 lei, valabil pe 4 ani. Zona I de lucru, ce cuprinde centrul Constanței, inclusiv stațiunea Mamaia, a fost oferită de primărie celebrei firme Pomacost SA. Zona II, ce cuprinde periferia Constanței, a fost oferită societății Multiservice G&G SRL, din Ploiești, județul Prahova. Numai că, supriză! Rezultatul lotului II a fost contestat în instanță de către firma unui fost consilier județean PSD Ioan Mărcuş, care a și câștigat, de altfel. Decizia este definitivă. Așa că, Primăria Constanța trebuie să reevalueze dosarele și să reia licitația.

Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, pe 25 martie 2019 SC Sport Turism SR, cu sediul în 23 August, în contradictoriu cu Municipiul Constanța a formulat contestație împotriva procedurii de licitație deschisă pentru atribuirea acordului-cadru de servicii având ca obiect „Serviciul de taiere, toaletare si taiere de corecție arbori din Municipiul Constanta pentru cele doua zone de lucru (Zona I si Zona II)" - Lo2 - Zona II", organizate de Municipiul Constanta. Societatea a solicitat anularea comunicării rezultatului procedurii din 12.03.2019, a oricăror și tuturor actelor care au stat la baza acesteia. De asemenea, societatea din 23 August a solicitat obligarea primăriei la reevaluarea ofertei declarate câștigătoare depuse de Multiservice G&G SRL și continuarea procedurii de atribuire prin aplicarea în mod corespunzător a criteriului de atribuire doar ofertelor admisibile și atribuirea acordului-cadru, precum și emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii.

Oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de ofertantul Multiservice G&G S.R.L cu punctaj total de 100 de puncte, iar oferta SC Sport Turism s-a clasat pe locul II cu punctaj final de 95,75 puncte. Cea din urmă societate a relatat în instanță că oferta câștigătoare este inadmisibilă, întrucât nu respectă cerințele caietului de sarcini, impunându-se respingerea acesteia ca neconformă. MGG a răspuns, spune societatea pierzătoare, în mod neconcludent solicitărilor de clarificări adresate de Autoritatea Contractantă și a modificat/completat în mod nepermis propunerea tehnică și propunerea financiară prin răspunsurile la solicitările de clarificări. Mai exact, SC Sport Turism spune că propunerea financiară a MGG conține în cadrul propunerii financiare prețuri care nu sunt rezultatul liberei concurente și care nu pot fi justificate. În replică, Primăria Constanța a arătat judecătorilor că oferta depusăd e firma în cauză îndeplinește criteriile minime prevăzute de caietul de sarcini, în sensul că personalul de lucru cuprinde un expert cheie-inginer horticol care întrunește criteriile minime de calificare și vechime, propunerea tehnică este conformă, prin oferta financiară depusă, că a respectat condițiile impuse prin documentația de atribuire în ceea ce privește modalitatea de exprimare a tarifului orar pentru forța de muncă angajată în manevrarea utilajelor, iar pe de altă parte și-a asumat în mod expres prin semnarea declarației pe proprie răspunderea, respectarea normelor naționale în materia muncii.

Instanța de fond a admis cererea, Curtea de Apel a avut ultimul cuvân: licitația trebuie ANULATĂ

De aceeași părere au fost și judecătorii de la instanța de fond, respectiv Tribunalul Constanța, care au respins acțiunea pe 24 mai a.c. Însă, decizia nu a fost definitivă, iar SC Sport Turism SRL a formulat recurs. Curtea de Apel a avut cu totul altă opinie față de magistrații Tribunalului, în sensul că au constatat că oferta Multiservice G&G SRL nu este conformă. Așa că, a admis, pe 14 august a .c., recursul și a casat decizia primei instanțe. ”Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi rejudecând admite contestaţia în parte. Dispune anularea Comunicării rezultatului procedurii nr. 50163/12.03.2019 şi a Raportului procedurii nr.50146/12.03.2019, în ceea ce priveşte Lotul nr. II. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei declarate câştigătoare depusă de SC Multiservice G&G SRL sub aspectul ofertei financiare”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța, pronunțată pe 13 august a.c.

De precizat faptul că cele două societăți și-au mai disputat un contract ce vizează banul public. Anul trecut, Sport Turism a contestat licitația organizată de Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. DR. Alexandru Obregia, din București, în calitate de autoritate contractantă, pentru încheierea acordului-cadru de Prestări servicii decurățenie interioară, exterioară, vidanjare, întreținere spații verzi,defrișare și toaletare arbori. În aceste condiții, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor Amenajarea Domeniului Public 4 SA, Administrarea Domeniului Public Bucuresti SA, Domenii Construct SRL, SC Geca Impex PM SRL și Multiservice G&G SRL.

Firma Sport Turism SRL are sediul în localitatea 23 August şi îi are ca asociaţi pe Marius Pandu Guriţă, Ioan Mărcuş, fost consilier judeţean PSD în Constanța, şi Aurel Radu Nicoraş, care este și administrator. Cifra afaceri, în 2018 a fost de 13.800.509, față de 2017, când a fost de 10.635.564. Profitul net, în 2018 a fost de 1.614.675 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fuga dar fuga faceti o felatie domnului Gagadau Japitelor
1
0
Cum este posibil a se plati o suma asa mare unei firme indoielnice cat cifra de afaceri a unei firme pe un an de zile???interessee???
0
0
sa vina fasole ca se face pe direct contractul dar e retinut o vreme lunga,.
2
1
fagadau nu este om ci un pielea pulii ajuns printr-o intamplare nefericita primar !!! Muie fagadau cu mult cacat !!!
7
1
ati facut ceva in acest mandat domnule primar? nimic nu se vede
6
0
O tristate de OM!
6
1
tot ei conduc orasul ca niste mafioti , aceleasi contracte paguboase prin care ne fura viitorul copiilor, datoria tarii a ajuns la peste 100miliarde euro. vor sa ajungem ca Venezuela
7
0
In constanta se poate orice, deschide ochii
6
1
Uite asa vin aceste capuse si strica tot, Asa facea si dobre si fii, contestau pana gastigau si apoi faceau kktul praf. Ei contesta si apoi daca gastiga, fac o treaba de toata rusinea. Acesta este psd-ul. Coruptia este din cangrena societati care ucide. Numai firmele agreate de ei gastiga. Cum se poate ca o firma fara niciun salariat si fara experienta sa gastige o licitatie ? Pentru ca este fiul, nora sau ginerele cuiva? Nu conteaza interesul pentru cetatean, doar interesul personal. Si complicitatatea contribuabilului care are mentalitatea, lasa-i sa fure, dar sa faca si ceva si entru noi.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108