REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Licitaţie EŞUATĂ pentru în contractul asfaltărilor în Costineşti. GAFĂ INCREDIBILĂ a proiectantului

Licitaţie EŞUATĂ pentru în contractul asfaltărilor în Costineşti. GAFĂ INCREDIBILĂ a proiectantului

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:00 367

Lucrări amânate

Lucrări amânate

sursa foto Facebook Ce se aude prin Costinesti

Locuitorii comunei Costineşti vor mai avea de aşteptat până la modernizarea drumurilor, după ce primăria a anulat procedura de achiziţie a lucrărilor. Edilii au sesizat că proiectantul a modificat din pix cantitatea de mixtură asfaltică necesară, pe care a micşorat-o de patru ori. Autoritatea contractantă nu a făcut public numele proiectantului care a încercat furtişagul. Achiziţia de un milion de euro a fost anulată.

Primăria Costineşti a anulat ieri procedura de achiziţie pentru „Execuţie lucrări de modernizare a reţelei de drumuri de interes local în localitatea Costinesti în cadrul proiectului ‘Modernizare infrastructurii rutiere locale din Costineşti, jud. Constanţa’”.

Primăria a sesizat „abateri grave de la prevederile legislative” care „afectează procedura de atribuire” sau fac „imposibilă încheierea contractului”. „Prin răspunsul la solicitările de clarificări, proiectantul a modificat cantitatea de mixtură asfaltică BA 16 prevăzută în proiectul tehnic la 1.037 tone, de la 4.170 tone, rezultând o valoare financiară subestimată cu cel puţin 20% faţă de valoarea totală menţionată în Anunţul de participare simplificat”.

Lucrări de peste un milion de euro

Contractul urma să fie atribuit în urma unei proceduri simplificate de achiziţie iniţiat pe 6 decembrie 2018 şi presupunea modenizarea a 6.228 metri de drumuri de interes local, realizarea de trotuare pietonale, a rigolelor de acostament şi lucrări de semnalizare rutieră. Valoarea estimată iniţial a lucrărilor era de 4.018.648 lei, fără TVA (cheltuieli privind investiţia de bază), la care se adăugau 18.802,42 lei, fără TVA, reprezentând cheltuieli de şantier. În total, lucrările ar fi valorat peste un milion de euro, cu tot cu TVA.

Traian Cristea, primarul localităţii Costineşti, a declarat: „Facem totul conform legii. Este o gafă a proiectantului, nu o comentez, doar că proiectantul va reface documentaţia pe cheltuiala lui. Partea proastă e că întârziem circa 3 luni până atribuim contractul”.

„Cel care a sesizat eroarea, şi anume că la numărul de metri liniari din proiect nu ajung 1.037 de tone de mixtură, a fost una din firmele înscrise pentru atribuirea contractului. Am comunicat acest aspect proiectantului, care a recunoscut că a greşit, a spus că e o sesizare pertinentă şi va reface proiectul”, a conchis Cristea.

R.C., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va veni nici un DNA ca are grija sa fie totul ca la carte ,nu-si risca pielea pentru 20% paraindarat.Si daca ar veni nu pe el ar trebui sa fie bataia ci pe firma SC Viralex Complex 2005 care absoarbe contractele directe cu primaria in ultimii 10 ani.Toate la timpul lor !
0
0
acum vine dna si ancheteaza cazul
2
0
Tot asa ati ramas?pe inteligenta din 94?
2
0
Daca era prost nu lua in calcul gafa facuta de catre proiectant ,prin lipsa materiei prime din asfalt si asumandu-si raspunderea prin a se reface proiectul pe cheltuiala proiectantului.Asta inseamna sa-l preocupe realizarea proiectului in baza legii si cu simt de raspundere.Lucrurile de mantuiala nu-i stau in caracter.! Iar despre alegeri a fost si va mai fi ales cu 90%,asta daca va mai candida .Merita tot respectul pentru cea ce a facut si va mai face pentru Costinesti! O zi buna tuturor, chiar si carcotasilor !
4
3
Dati ma cu glet!
3
0
La cat e de prost primarul asa sunt si locuitorii care il voteaza
8
0
Sa vedeti la aeroport la Artagea licitatii trucate!
6
1
Si uite asa ne dam al gioale pana gastiga lucitatia cine trebuie. Tipic romanesc !
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272