REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
10.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Liderul celei mai mari asociaţii pentru drepturile omului din Turcia a fost arestat

Liderul celei mai mari asociaţii pentru drepturile omului din Turcia a fost arestat

Replica API 20 martie 2021 | 00:00 1464

Liderul celei mai mari organizaţii pentru drepturile omului din Turcia a fost arestat vineri, la câteva săptămâni după ce preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat un plan ambiţios de reformă în domeniul drepturilor, transmit dpa şi AFP, citate de Agerpres.

Ozturk Turkdogan

Sursa foto: İnsan Hakları Derneği - Human Rights Association/facebook.com

Asociaţia pentru Drepturile Omului turcă (IHD) a anunţat că poliţia turcă a percheziţionat locuinţa co-preşedintelui său Ozturk Turkdogan, pe care l-au arestat. Deşi motivele arestării nu sunt cunoscute, IHD a denunţat o ''încălcare flagrantă a drepturilor omului'' şi a cerut eliberarea imediată a lui Turkdogan.

IHD a fost fondată în 1986 şi în prezent numără peste 10.000 de membri.

Asociaţia a precizat că arestarea co-liderului său a avut loc la scurt timp după un discurs al ministrului de interne Suleyman Soylu în parlament, îndreptat împotriva IHD.

''Este greu de imaginat un motiv valid şi legal'' pentru detenţia lui Ozturk Turkdogan, a declarat Milena Buyum, reprezentantă a Amnesty International în Turcia, în contextul în care Ministerul Justiţiei turc chiar a avut consultări cu Turkdogan cu privire la planul de acţiune privind drepturile omului.

Reformele anunţate de şeful statului turc în această lună sunt menite să tempereze criticile aliaţilor occidentali ai Turciei despre reprimarea drepturilor omului în această ţară.

''Se pare că planul de acţiune privind drepturile omului a devenit un plan de violare a drepturilor omului'', a scris, pe Twitter, Emma Sinclair-Webb, expertă pe Turcia în cadrul ONG-ului internaţional Human Rights Watch.

Gulseren Yoleri, reprezentantă a filialei IHD din Istanbul, a atenţionat că nu este prima dată când asociaţia este supusă măsurilor de opresiune din partea autorităţilor turce. Ea a apreciat că detenţia lui Ozturk Turkdogan are o ''însemnătate simbolică'' şi este o ''expresie foarte clară'' a modului în care guvernul de la Ankara priveşte drepturile omului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mancator de kkat esti tu si ma-ta, mai spala-te la gura dupa ce mananci atata kkat, ce altceva stii in afara de a o da cu capre? stai prea mult capra? si de asta ai o angoasa cu caprele? du-te de te pune capra in continuare ca altceva nu esti in stare sa faci, daca nu gandesti macar sa "muncesti" pe post de capra pentru a produce
5
2
nu va mai uitati in gura mancatorilor de cacat !!! Erdogan a fost, este si va fi un futarlau de capre !!! Ca si prostul de sub mine.
2
7
acest om a fost retinut si nu arestat, si de ce nu spuneti ca a fost arestat in TANDEM cu cei din HDP? de ce nu mentionati asta? ca sa nu subliniati legaturile teroriste cu organizatia HDP? niciunde cineva nu este retinut pe un CAPRICIU sau pe un MOFT, intr-un stat precum Turcia unde domneste legea, nimeni nu poate aresta sau retine pentru anchetare pe nimeni fara temei.Daca in Romania se decopera ca cineva unelteste impotriva Romaniei sub acoperirea unui organizatii a drepturilor omului, ce credeti ca face ministrul de interne roman?il lasa in pace?nu cred, nu mai judecati fara sa cunoasteti
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515