REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Ligia Deca: Proiectele de lege ale educaţiei, o prioritate a mandatului meu

Ligia Deca: Proiectele de lege ale educaţiei, o prioritate a mandatului meu

Redacție 5 octombrie 2022 | 00:00 617

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marţi că o prioritate a mandatului său în perioada "imediat următoare" o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei.

Ligia Deca

Ea a afirmat că pe baza observaţiilor primite în procesul de dezbatere publică se va consulta "cu vocile relevante" din domeniul educaţiei şi va "armoniza" actele normative cu recomandările care susţin calitatea, echitatea, integritatea şi predictibilitatea în sistemul românesc de învăţământ.

La sediul Ministerului Educaţiei a avut loc marţi procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educaţiei.

"O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei. Pe baza observaţiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educaţiei şi voi armoniza actele normative cu recomandările care susţin calitatea, echitatea, integritatea şi predictibilitatea în sistemul românesc de educaţie", a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat remis presei.

Ligia Deca a afirmat că în colaborare cu membrii Guvernului şi cu autorităţile publice locale, ca ministru al Educaţiei, va face toate demersurile necesare, astfel încât unităţile de învăţământ să nu aibă de suferit în contextul "dificil" generat de situaţia economică şi energetică existentă la nivel global.

"Nu în ultimul rând, ştiu că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educaţie este predictibilitatea. Un obiectiv esenţial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaţionale, astfel încât elevii, profesorii şi părinţii să ştie din timp cum se desfăşoară procesul de învăţământ", a susţinut ministrul Educaţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teachers master clantza la Iohanus
1
0
Ati distrus invatamantul sistematic. O masa de oameni inculti pot fi usor de manipulat. Vedem asta zilnic, la Tv ce se promoveaza , in scoli nivelul de pregatire al elevilor. Despre ce vorbim aici iar ai cu FB chiar nu o inteleg iar propunerea aia idioata sa nu se mai de premiu la copii alta aberatie. Cum se mai naste COMPETITIVITÁTE intre copii, abiti etc. Apar tot felul de asociati de parinti frustrati si tot felul de psihologii care mai de care acum toti sunt mari specialisti. Parerea mea ca pe vremea mea era mult mai calitativ sistemul de invatamant decat acum.
1
0
Ca rahat mananca mahoarca asta?fmm de oaie Câmpie cu predictilbiliatate matii de machedoanca
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212