REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lista cluburilor din Constanţa care AU autorizaţie de securitate la incendiu: DOAR 4 din cele 15 aflate în evidenţa ISU

Lista cluburilor din Constanţa care AU autorizaţie de securitate la incendiu: DOAR 4 din cele 15 aflate în evidenţa ISU

Replica API 26 octombrie 2017 | 00:00 416

INADMISIBIL!

INADMISIBIL!

sursa foto HelloTravel

Cotidianul „Replica” de Constanţa prezenta, într-un material anterior, că doar 15 cluburi ar avea autorizaţie emisă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Într-adevăr, sunt 15 locaţii cu destinaţia de club în evidenţa instituţiei, dar DOAR patru locaţii au emisă autorizaţia şi se află cu actele în regulă. Celelalte cluburi care sunt în evidenţă ori sunt în procedeu de emitere, ori nu este necesară emiterea unei astfel de autorizaţii.

Cele patru cluburi care se află în deplină legalitate la data de 19.10.2017, în sunt: Club Doors, Club Phoenix, Club Fratelli Mamaia şi Club Goblin, autorizaţia fiind emisă pe clubul Megallos, dar în legalitate. Datele sunt oficiale, comunicate în urma solicitării făcute de reporterii cotidianului „Replica” de Constanţa. Celelalte obiective aflate în evidenţa inspectoratului se află în următoarele situaţii: nu este necesară solicitarea/obţinerera unei autorizaţii sau nu se supun avizării/autorizării, deoarece au fost puse în funcţiune anterior intrării în vigoare a legii şi nu au fost aduse modificări la locaţie SAU sunt în curs de întocmire a documentaţiei tehnice necesare solicitării autorizaţiei menţionate SAU sunt în curs de obţinere a documentului.

De menţionat este că cei care au făcut modificări sau investiţii au termen până la 30.12.2017 să obţină avizul. Mai mult, obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine „persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei”, potrivit legii în vigoare. Aceste date vin ca un şoc, după ce doar patru cluburi funcţionează pe timp de vară (!!!) cu autorizaţie de securitate la incendiu, unde staţiunea este plină ochi de aşa-zise cluburi, iar amenzile au curs „fără număr”.

Situaţia este cu atât mai gravă, mai ales că sunt mai multe cluburi în Constanţa, care funcţionează de ani de zile şi chiar dacă nu se supun legii în vigoare, legislaţia ar trebui să se muleze pentru siguranţa tinerilor care frecventează locurile respective. Mai precis, există diverse cluburi în Constanţa care nu se supun legislaţiei în vigoare, iar cum nu este necesară autorizaţia, se pot observa cu ochiul liber neregulile.

Reamintim că în ultimele 6 luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanța a efectuat controale periodice în cluburile, dar și barurile aglomerate vizitate de tineri. Au fost efectuate 30 de controale, fiind depistate 190 de deficiențe. Într-un oraș unde viața de noapte este foarte activă, 190 de deficiențe înseamnă un risc foarte ridicat pentru clienții care calcă în local. Au fost aplicate 48 de amenzi în valoare de 67.000 de lei.

Surse din cadrul ISU Constanța au punctat foarte clar aspectul că printre amenzile aplicate au fost și pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu. Ca să ne facem o idee de ansamblu, la ultimul control efectuat de pompieri, care a avut loc în weekendul 14-15 octombrie a.c., pe parcursul nopţii, au fost verificate5 locații: un club, o discotecă și trei restaurante. Din sursele noastre, ar fi vorba şi despre Club Ego, aflat în atenția opiniei publice după ce la un bal al bobocilor a fost depășită cu mult capacitatea clubului. Astfel, au fost constatate 30 de nereguli, date 24 de avertismente și aplicate 5 amenzi în valoare de 17.000 de lei.

Situația actuală a fost adusă și în atenția instituțiilor de conducere a județului, care au punctat că începând de săptămâna viitoare, după ce vor fi făcute verificări în cadrul instituțiilor responsabile cu avizările, vor fi întrunite comisii pentru a demara o campanie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dracu cotetele unde se aduna toti cocalarii
0
0
Acum daca se intampla Doamne Fereste , sa nuzuca romanul ca nu a fost instiintat !
0
0
pai ce citeste romanul mai mult ... de cluburi sau de primarii si spitale ... se scrie despre ce vinde mai bine ... cancan
0
0
Ca si informare pentru dvs. Orice obiectiv care si a instalat incalzire pe gaz si-a pierdut autorizarea emisa. Este o problema la nivel national instalarea centralei in interior este interzisa aceasta necesita camera separata in afara locatiei .. asa ca nici primaria,spitalul mare si chiar Primaria Constanta SI AU PIERDUT AUTORIZATIA IN MOMENTUL INSTALARII GAZELOR si trebuie REAUTORIZATE. Asta articol, nu cluburi si cafenele. Copii pot muri in gradinite,scoli si licee iar bolnavii in spital voi scrieti de baruri si cafenele.
2
0
Madame Corbu si-a facut un obicei sa arate mai multe nereguli cu viata de noapte. Bravo, doamna! Sunteti un justitiar
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102