REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Liviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Liviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Replica API 18 mai 2022 | 00:10 5169

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de Constanța, spune că rămâne loial partidului din care face parte și nu l-ar trăda, chiar dacă nu mai este băgat în seamă, nici dacă un alt partid i-ar servi pe tavă o funcție de ministru. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, fostul parlamentar a vorbit despre goana după funcții, despre o eventuală candidatură la Primăria Constanța, despre haosul din oraș pe care, culmea, îl înțelege. ”Și eu aș fi făcut la fel”, spune Brăiloiu, cu riscul de a-și lua injurii de la ai săi colegi.

Liviu Brăiloiu: Rămân la PSD. E bun, e rău, e de ciumați, de pușcăriași… eu acolo rămân

În debutul interviului, Tit Liviu Brăiloiu a vorbit despre tragedia prin care trec frații Mazăre. Fostul senator a fost prezent la înmormântarea Gabrielei Mazăre, în semn de respect față de colegii săi de partid, Radu și Alexandru Mazăre. Întrebat cum i s-a părut fostul edil al Constanței, după trei ani petrecuți în spatele gratiilor, acesta a declarat: ”Asemenea evenimente triste pot să producă doar tristețe pentru cei care sunt apropiați sau membri ai familiei, pentru altă lume este doar o știre. Din păcate, nimeni nu scapă de asta. Au trecut niște de ani de când Radu este acolo, viața de acolo te schimbă. Nimeni nu se aștepta la un asemenea deznodământ în cazul lui Alexandru, dar nu știu exact speța în care a fost condamnat.”

Brăiloiu, despre politicienii care ”l-au uitat pe Mazăre”: ”Sunt foarte mulți bine puși care l-au uitat”

Liviu Brăiloiu a vorbit și despre absența, de la înmormântare, a colegilor de partid ai lui Mazăre care, cândva, au fost foarte apropiați de fostul edil. ”Așa cum știm, atunci când ești o persoană importantă în politică sau în administrația publică, toată lumea te sună, te caută, te deranjează, primești reproșuri. Așa se întâmplă și în asemenea cazuri. Dacă evenimentul ăsta se întâmpla pe vremea când Radu Mazăre era primar, cu siguranță era mai multă lume ca la Parascheva. Cine a fost legat de o prietenie a venit, cine a fost legat doar de partid nu a mai venit. Dar chiar și așa, tot trebuiau să vină să aducă măcar o floare și să aprindă o lumânare. Nu este treaba mea și nu sunt nimeni ca să judec eu pe alții, fiecare trăiește cum dorește în viața asta. Sunt foarte mulți care sunt bine puși și care au uitat total. Credeți că pe mine mă mai sună lumea? Nu mă sună nimeni și îmi e foarte bine așa. Lucrurile astea le știe toată lumea, unii trec ușor peste asta, alții stau și suferă și se duc la psiholog.”, a spus fostul senator.

România e pregătită de război, dacă nu e atacată

Fostul senator PSD, și fost președinte al Comisiei de Apărare din Parlament, a vorbit și despre războiul dintre Ucraina și Rusia și spune că România nu are motive de îngrijorare. Întrebat cât de pregătită ar fi țara noastră de un război, Brăiloiu a spus: ”România este pregătită atâta timp cât nu este atacată. Nu sunt în măsură să fac analiză militară, nu vreau să fiu ridicol, dar mă uit în jurul meu și observ că tineretul nu vrea să mai efectueze serviciul militar. Armata nu oferă nimic tinerilor, normal că nimeni nu vrea să facă serviciul militar. Noi nu mai avem industria care să producă.

Avioanele de luptă sunt foarte scumpe și nu putem să ne permitem să cumpărăm noi, așa că le-am luat la mâna a doua. Ca să ai bani de armament trebuie să ai de unde să-i dai, ca să ai de unde să-i dai, trebuie să-i produci, ca să-i produci trebuie ca lumea să înțeleagă că trebuie să plătească și impozite, pentru că pentru toate astea se lucrează cu bugetul și bugetul dacă-i mic, nu ai cum să cumperi arme scumpe și noi. Armata a primit destui bani, dar nu au fost suficienți. Eu nu văd o problemă cu aeronavele, ci cu personalul militar specializat care să le piloteze. Durează foarte mult să școlarizezi piloții militari, este vorba și despre foarte mulți bani. Capacitatea unei armate nu se creează imediat, ci în timp”.

Dacă ar fi primar, ar face ca și Chițac: ar rupe străzile

Brăiloiu a vorbit și despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța și a spus că nu ia în calcul acest aspect pentru că… nu s-a gândit. ”Nu m-am gândit la niciun fel de candidatură. Nu cred că m-aș gândi, poate mâine am altă gândire”.

Dar, dacă ar fi primar, ar face la fel ca și Vergil Chițac: ar rupe străzile în două. ”Acum, să nu mă înjure nimeni de la mine de la partid: dar cum vrei să faci curat? Dacă aș fi primar aș rupe toate străzile din oraș, aș pune capace, să merg civilizat, aș face borduri, lumina, aș face curat. Probabil ca asta face și omul ăsta, dar dacă nu le rupi cum vrei să le faci? E ceva care se face fără sacrificiu? Aș rupe străzile și să le repar, dar este o diferență, una e să le rupi azi și să le faci mâine, alta e să le rupi și să le lași așa. Acesta (n. red. Chițac) a avut un mare curaj și să-și asume Primăria Constanța, mai ales că nu are specializarea în administrație publică”, a mai spus Brăiloiu.

Cât despre posibilitatea de a schimba partidul…”Nu, nu mă duc la niciun alt partid, eu rămân la PSD. E bun, e rău, e de ciumați, de pușcăriași, de deștepți sau proști, eu acolo rămân (…) Nu am fost niciodată vânător de funcții. Să-mi spună mâine cineva, de la alt partid, că-mi dă o funcție de ministru, nu aș pleca din PSD”, spune Brăiloiu.

Nu sunt de acord cu funcția de city manager. Primarul ce mai face?!

În cadrul interviului, Tit Liviu Brăiloiu a vorbit și despre funcția de city manager, înființată în cadrul Primăriei Constanța, ocupată de Felicia Ovanesian. Fostul senator spune că nu-i vede rostul. ”Nu sunt de acord cu funcția asta. Păi primarul ce mai este? Nu este administrator public? Consider că nu este normal așa ceva. După schimbările Legii 215, nu doar primarul este responsabil pentru actele semnate, ci toți care semnează acele acte, răspunderea e în solidar. În momentul acesta, ce rol are administratorul public. Dacă eu te-am ales pe tine primar, vreau să fii tu primarul meu, nu să scapi de responsabilitate”.

Cât despre activitatea viceprimarilor, Brăiloiu spune că alesul de la USR, Florin Cocargeanu, nu mai are ce căuta în primărie, în contextul în care s-a rupt alianța USR-PNL.”Vorbesc pe linia generală de partid. Primăria ai câștigat-o politic. Dacă nu mai faci parte din alianță, nu mai ai ce căuta acolo”, a spus Brăiloiu. Cât despre activitatea lui Ionuț Rusu, nu o comentează, pentru că nu o cunoaște.

Mai multe declarații puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367