REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Liviu Chesnoiu: Fata care a murit în Mamaia a regizat „o ieșire din scenă frumoasă“

Liviu Chesnoiu: Fata care a murit în Mamaia a regizat „o ieșire din scenă frumoasă“

Victor ROTARU 30 septembrie 2023 | 00:00 4521

În cursul zilei de joi, 28 septembrie, o nouă tragedie a avut loc la malul mării, în zona Diplomatic, din Mamaia, acolo unde a fost găsit trupul neînsuflețit al unei tinere. Tânăra găsită moartă pe plajă este Laura Roșca, cunoscută sub numele de scenă de DJ Lalla, iar potrivit apropiaților săi, aceasta ar fi suferit de depresie. Contactat de către reporterii de la Replica, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, este de părere că femeia a recurs la suicid, „regizându-și parcă ieșirea din scenă.”

Liviu Chesnoiu: Fata care a murit in Mamaia a regizat  „o iesire din scena frumoasa“Laura Roșca - DJ Lalla

O nouă descoperire macabră a avut loc joi, 28 septembrie a.c., pe o plajă din Mamaia, în zona Diplomatic, acolo unde a fost găsit cadavrul unei fete. Tânăra este Laura Roșca, cunoscută drept DJ Lalla, iar potrivit familiei și prietenilor săi, aceasta ar fi suferit de depresie. Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a transmis faptul că în astfel de cazuri, de depresie, oamenii nu trebuie lăsați singuri cu problemele lor: „În astfel de situații, oamenii sunt mai mult singuri. Dacă cer ei așa, pe undeva, sfatul medicului de familie, unui psiholog, unui psihiatru, se pune un diagnostic, se ia un tratament medicamentos. Ei cred că se pot lupta cu această boală. Dacă nu ești ajutat de cei din jur, de familie, de prieteni, nu ai cum să reușești singur să învingi această boală. Chiar dacă ai o mască de om fericit, chiar dacă socializezi, ești activ pe rețelele de socializare, este o mască. Această tânără slăbise în ultimul timp, ne spun apropiații, chiar familia ne spune că ar fi vorba de o depresie, dar parcă au făcut prea puțin oamenii pentru a o ajuta pe această tânără. Numai vorbind reușesc să scoată ce e mai rău din ei. În țările civilizate chestia aceasta se tratează cu foarte mare atenție, nu după ureche cum se tratează la noi.” 

Chesnoiu: Ea și-a regizat parcă ieșirea din scenă

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, consideră că DJ Lalla și-a regizat ieșirea din scenă: „Ea și-a regizat parcă ieșirea din scenă, în maniera aceasta artistică în care ea trăia. A venit la malul mării, lună plină, mare turbată, valuri foarte mari și a fost găsită într-o ținută intimă. Nu te duci să înoți în ținuta aceea, era o ținută de stat în casă. Medicul legist ne va spune nouă ce o să găsească în stomacul victimei... cina sau micul dejun. După părerea mea, noaptea s-a întâmplat, sau spre dimineață și nu a lăsat nici un bilet de adio, dar ea postase ceva, înjurase colorat depresia, a recunoscut. Înjurând depresia, nu o învingi, poate asta era forma ei de a-și manifesta revolta. Degeaba te duci la un psiholog sau un psihiatru, la care nu găsești empatie. O găsești la un prieten, la cineva foarte apropiat, care pune sufletul la bătaie ca să te scoată din starea aceea.” 

Liviu Chesnoiu: Fata care a murit in Mamaia a regizat  „o iesire din scena frumoasa“Liviu Chesnoiu

„Familia nu a știut cum să o ajute cu adevărat”

Legat de depresie, Chesnoiu spune că în alte țări această boală este tratată cu seriozitate, pe când în România este tratată cumva după ureche: „În țările civilizate se insistă pe proceduri. La noi e după ureche. În astfel de situații, cum e copilotul în carlingă, deschide catastiful și cu glas tare începe să concretizeze acele proceduri. Procedurile ne lipsesc, noi - hei-rup. Noi nu avem lucrurile bătute în cuie clar. Trebuie să vină nu știu ce somitate, un ministru, ca să conducă stingerea unui incendiu... asta este o chestie simplă. Când sunt 100 de moașe se întâmplă o nenorocire cu acel copil. Și în astfel de situații, cu depresia, nu lași o femeie tânără, frumoasă, care a slăbit în ultimul timp, care s-a izolat, singură la mare, că nu știu cui i-a zis că s-a dus să admire răsăritul la mare. Oamenii aceștia nu au nici o șansă. Familia nu a știut cum să o ajute cu adevărat. Aici, ea nu a vrut să recunoască că a fost învinsă de boală, că unii oameni se gândesc că făcând așa ceva nu au drept la o înmormântare, dar neexistând biletul de adio, ei zic că ar fi fost înec. Dar cum să te îneci în ținută intimă, aia e o ținută de stat prin casă. Poate suferea din dragoste, poate murise cineva, oamenii sensibili au un șoc la astfel de întâmplări.” 

După umila mea părere, avem parte de o sinucidere bine mascată, o ieșire din scenă, așa, frumoasă, un om delicat, care trăia în domeniul acesta al artei, a simțit nevoia de a termina cu viața într-o manieră, așa, frumoasă”, a concluzionat Liviu Chesnoiu.   
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Familia putea să o ajute să îi zică ca s-a inventat munca și nu e nevoie să te rupi în figuri ca sa supraviețuiești
2
1
Ridicol, un soi de sablon, copy-paste. Nu inteleg de ce il mai deranjati pe mosneag sa-si dea cu prresupusul.
1
2
Domnul Liviu Chesnoi este in continuare un băiat deștept și meseriaș
3
2
Sa ti-o sugă cu flexul sau drujba.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468