REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Liviu Dragnea e păzit 24 de ore din 24 pentru că intră în categoria deținuților vulnerabili

Liviu Dragnea e păzit 24 de ore din 24 pentru că intră în categoria deținuților vulnerabili

Replica API 7 iunie 2019 | 02:05 584

Liviu Dragnea

Fostul președinte la PSD, Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova din București, după condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, dată de judecătorii Curții Supreme, este o persoană vulnerabilă.

Potrivit Legii 254/2013, privind executarea pedepselor, Dragnea este inclus în categoria persoanelor care trebuie supravegheate atent în spatele gratiilor, la fel ca magistrații, polițiștii sau persoanele care au deținut funcții în statul român. Și asta pentru că, oricând, spun sursele stiripesurse.ro, se poate întâmpla o tragedie.

"Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci? De aceea, chiar și Becali era transportat cu mascații, să nu fie probleme. Fiecare director de penitenciar își ia măsuri ca să nu aibă incidente", ne-au declarat sursele noastre.

Iată ce se precizează în lege cu privire la persoanele vulnerabile, așa cum este și Liviu Dragnea.

"(1) Criteriile privind vulnerabilitatea deținuților sunt:

a) orientarea sexuală;

b) dizabilitățile;

c) tulburările psihice;

d) etnia;

e) infectarea cu HIV/SIDA;

f) săvârșirea de infracțiuni asupra minorilor sau asupra integrității și libertății sexuale;

g) situația sociofamilială deosebită, lipsa sprijinului din partea mediului de suport, statutul socioeconomic diminuat sau situația socioeconomică mult peste medie;

h) profesia sau funcția deținută anterior arestării;

i) oferirea de informații instituțiilor cu atribuții de ordine publică și siguranță națională cu privire la săvârșirea unei infracțiuni sau abateri disciplinare;

j) orice alte asemenea situații, stări sau împrejurări care pot vulnerabiliza deținutul.

(1) În cazul deținuților vulnerabili, al martorilor vulnerabili și amenințați se pot lua următoarele măsuri de protecție:

a) cazarea într-o cameră de deținere pentru eliminarea factorilor de risc. Cazarea în aceste spații se poate dispune de către directorul penitenciarului, pe motive de siguranță sau la cererea deținuților în cauză, pe durata pentru care este necesară luarea acestei măsuri;

b) stabilirea locurilor și a intervalului orar de desfășurare a activităților, a itinerarelor de deplasare și a persoanelor cu care intră în contact;

c) desemnarea de personal cu experiență pentru pază, escortare, însoțire, supraveghere, monitorizare și intervenție operațională;

d) crearea unui sistem care să asigure informarea în timp util a factorilor decizionali în vederea înlăturării potențialului pericol;

e) verificarea operativă a tuturor sesizărilor deținuților, ale membrilor familiilor acestora, precum și a unor terțe persoane cu privire la actele de violență exercitate asupra lor, în vederea luării măsurilor legale;

f) derularea de programe și activități educative, de asistență psihologică și asistență socială adecvate", se precizează în lege.

Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Este a doua condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, după cea din dosarul referendumumului, când a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vezi ce se-ntampla daca nu urmezi tratamentul urmat de psihiatri. Nu-ti pierde speranta, au fost unii mai nebuni ca tine si sau facut bine, acum miros florile la radacina ...
0
0
Dupa cum ai scris parca ai fi o gaina de aia careia i s-a taiat capul:sare in sus in toate directiile improasca tot cu sange dar degeaba ,asa si tu poti sa zici ce vrei tot puscarias vulnerabil ramai.
3
1
bai labagiilor, o sa-mi sugeti cocarul pana o sa mi se usuce coaiele Cica unii beau sampanie in Victoriei dupa arestarea mea ,sanchi erau la o sticla de pishat se antrenau pentru misa barna ciolos!Sa va dau muie la astia care postati impotriva mea acum sunt liber MUIE bai prostilor! sa va futa PNL USR pana o sa vi se bulbuce ochii Am auzit deja ca FMI vrea sa taie pensiile si prima casa Hai sclaveti in genunchi in fata multinationalelor hai justitia reveniti la protocoale kovesi la DNA , portocala , bogdan onea pe functii acum pe cine mai arestati ca neamtu nu uita dupa cum spunea rares bogdan
3
5
de ce dracnea este vulnerabil doar ce a inchinaat romanica lui bibi netaniahu i-a dat toaata bogaatia tarii ,sa fie gaz,petrol ,apa curata din aqvifer,teren arabil mai ramane sa ne dea si pe noi la masina de tocat jidaneasca,muiesde
4
3
Propun s-o facem posta pe curva de ma-ta!!! Dupa ce terminam cu ma-ta te violam si pe tine in guritza! Ce zici? Iti convine, retardatule?
2
5
De ce l-am impuscat pe Ceausescu! Ca sa conduca tara un HOT penal ca dracnea inconjurat de alti hoti penai!! Aveam o economie dezvoltata, oamenii erau egali si traiau bine, acum avem o mana de hoti milionari in euro sau dolari si, 90% saraci pamantului. Robi in tara lor. Aia care traiesc bine, sa voteze psd, ceilalti sa-i ia cu parul sa-i faca sa se ascunda singuri in puscarii de furia poporului pe care l-a jefuit.
4
3
ma - ta a fost violata in gura ! dupa aceea , ea s-a razbunat si l-a futut pe agresor . Din bulibaseala asta , ai aparut tu , avort ratat !
3
4
Faruc si Nas sunt fetele mele rele si in caz de ceva vedetiva de patratica voastra ca va ameninta cu vibratorul din dotare ..
3
1
Vezi Livache cum e viata, de la ala care bagai frica in toti ai ajuns sa fii pazit pentru ca iti este frica pentru viata ta.Acum s-au lamurit si admiratori tai cat de curajos esti.
6
4
Sa nu ii sparga cineva rozeta!
7
6
Las' ca va racoreste sica mandolina,Rares Bogdan,turcana,Blaga,Ialomitianu ,PDListii ascunsi sub sub sigla PNL.Ce ati votat asta meritati deci nu va puteti plange!
8
9
Mai rar patriot ca Liviu D.
8
11
cu primele vulnerabilitati sun deacord.
1
3
Propun sa fie violat in anus. Acest jeg care a distrus Romania. Cine fura tara sa ajunga langa el.
15
11

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212