REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locatarii unor blocuri din Tomis Nord au ajuns la DISPERARE din pricina străzii blocate! Primăria ARE O SOLUŢIE

Locatarii unor blocuri din Tomis Nord au ajuns la DISPERARE din pricina străzii blocate! Primăria ARE O SOLUŢIE

Replica API 9 ianuarie 2018 | 00:00 321

Strada Capidava ar putea deveni cu sens unic

Strada Capidava ar putea deveni cu sens unic

Locatarii unor blocuri din cartierul constănțean Tomis Nord susțin că au ajuns la disperare. Este vorba despre Aleea Capidava, care se înfundă în blocul U4, iar oamenii, de multe ori, nu pot ieși cu mașinile din parcare întrucât strada este blocată. Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că au discutat despre această problemă și că, cel mai probabil, în zonă se va institui sens unic.

Oamenii susțin că tot calvarul a început în urmă cu mai mulți ani. Pe Aleea Capidava din Tomis Nord, cum vii dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu înspre blocul U4, s-au construit o școală și o biserică. De precizat că străduța este foarte îngustă, iar de la data finalizării construcțiilor, traficul rutier a devenit în zonă foarte aglomerat, chiar paralizat. Fie că vorbim despre părinții care își duc minorii la școală, că îi iau de la unitatea de învățământ, sau despre faptul că la biserică are loc un eveniment, cert este că locuitorii zonei susțin că traficul devine paralizat și nu mai pot ieși cu mașinile din parcare. Așa s-a întâmplat și de dată recentă, când, din păcate, a avut loc o slujbă de înmormântare. Mai mulți constănțeni, care au avut treabă și care au vrut să plece de la domicilii cu autoturismele nu au putut face acest lucru. Un bărbat a precizat că a așteptat, în mașină, circa 45 de minute, pe când altul cam jumătate de oră. ”Și așa aleea aceasta e destul de îngustă. Nu există parcări și toți își lasă mașinile pe sau pe lângă trotuar. În plus, mai sunt și biserica și școala. Sunt situații în care efectiv nu poți ieși cu mașina din parcare să pleci la serviciu, la spital, piață, oriunde. Efectiv nu știm ce să mai facem. Ne simțim blocați aici de multe ori”, a spus un constănțean. Însă, oamenii susțin că astfel de situații devin tot mai frecvente. Numai că, iată, se pare că Primăria Constanța a luat deja în discuție problema de față. ”În luna octombrie a anului trecut a fost pusă în discuție problema fluidizării traficului pe aleea Capidava în cadrul Comisiei de Circulație. Astfel, în cadrul Comisiei s-a decis că soluția tehnică potrivită pentru fluidizarea traficului în zonă este instituirea unui sens unic. În această perioadă se lucrează la elaborarea proiectului și la obținerea avizelor din partea autorităților competente”, au spus reprezentanții Primăriei. Încă nu se știu amănunte întrucât se lucrează la elaborarea proiectului, dar, din câte se pare, aceasta ar fi singura soluție până acum.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O s-o rezolve si p-asta cum au rezolvat intersectia de la Bulevard, unde nici acum nu sunt trase linii, iar pietonii trebuie sa faca 100 de metri garduri peste separatoarele de sens montate aiurea. Comisia aia de Circulatie e plina de niste taraie-brau care taie frunza la caini.
6
1
Sa ma cac in biserica lor. Cum a spus si el de jos jumatate din parcare a fost acaparata de biserica. Au pus un lant acolo si sta degeba sa foloseasca partea aceea. Mai este o problema si cu straduta de la geamie. La fel este jale acolo. Ar trebuii largita ca se poate sa mute boschetii
16
1
Nu rezolva nimic sensul unic.Din cauza bisericii se blocheaza totul cind vin masini mortuare.Exista loc in curtea bisericii pt a face o parcare,dar nu vor popii.Prefera sa l tina pe post de depozit si magazii de gunoaie si focar de infectie.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108