REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Locuitorii din Henri Coandă, la o partidă de barbut: Am scăpat de închisoare, ce să-mi facă o gripă?

Locuitorii din Henri Coandă, la o partidă de barbut: Am scăpat de închisoare, ce să-mi facă o gripă?

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 4428

Întreaga lume este afectată de pandemia de coronavirus, astfel că o serie de măsuri au fost impuse populației. Locuitorii cartierului Henri Coandă din Constanța par că sunt imuni la acest virus, pentru ei fiind o perioadă de continuă sărbătoare.

Vacanța neașteptată ocazionată de închiderea școlilor, dar și vremea neașteptat de frumoasă de afară, a făcut ca străzile din Henri Coandă să fie pline de copii ”scăpați” de sub autoritatea părintească. Cu toate că școlile fac cursuri online, copiii de aici nu par să fi auzit vreodată de acest lucru, singura lor preocupare fiind fie ceva jocuri cu mingea, fie ”onorabilul” joc de barbut.

Nici adulții nu par mai responsabili, singura lor preocupare fiind fie tablele, fie dacă luna aceasta primăria are de gând să îi mai scoată la muncă, sau primesc ajutorul social fără să facă nimic.

În privința coronavirusului, părerile sunt împărțite.

”Am auzit și eu de corona asta, de la televizor. Nu mi-e frică mie de așa ceva, am scăpat eu de închisoare, ce poate să îmi facă o gripă?”.

” Eu nu prea ies din casă de obicei, așa că nu cred ca o să mă îmbolnăvesc. Acum am ieșit să îmi cumpăr un bidon de bere, și gata, înapoi la izolare”.

”Nu cred eu în boli din astea. Să ne lase în pace aștia. Pe Mazăre de ce l-au băgat la închisoare, că a făcut numai bine?”, sunt doar câteva din declarațiile locuitorilor din cartier.

Totuși, există și oameni care conștientizează pericolul și care își iau toate măsurile pentru a preveni infectarea cu coronvirus:

”Evit aglomerația, încerc să păstrez distanța, evit să dau mâna cu prietenii, ma spăl foarte des pe mâini, dezinfectez suprafețele, și în momentul în care se încălzește afară o să mă duc la serviciu cu bicicleta.

În legătura cu aprovizionarea, nu trebuie să ne alarmăm și să luăm cu asalt magazinele pentru că acest virus trebuie tratat ca atare, să avem o igienă corespunzătoare și o alimentație sănătoasă” a declarat pentru ziarul Replica, un locatar din cartier.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
auziti da de ce descriminati pe toti din cartierul henri coanda ca nus toti la fel si an primu rand nu ne plateste nm noua antretinerea si nici chiria nu mai comentati atat pt ce nu stiti daca nu va convine punetiva streangu de gat an rasa voastra de ciori albe ce santeti bescarusi dracului ce santeti voi nu stit ce sa vb va tinut prea mult covid 19 an casa
0
0
Cancerul te haleste avortonule
3
0
Sa va sug pula romani spurcati
8
0
Sa ne sugeti pula la toti din cartier romani spurcati
1
6
Henri Coanda pepiniera de puscariasi. Viitorii puscariasi ai Europei, mizerii umane. Or sa fie batuti flamanziti si inchisi in toata Europa. Bravo Mazare! Tu maxar ti-ai scos banii pentru 7 generatii!
7
0
Fagadau a construit blocuri pe spatii verzi pe lapusneanu mazare a vandut parcu tabacarie dezastru psd
6
1
Ce provizii Magazinul din cartier le ofera tot ce vor si fara bani Mita electorala acolo face Vor umple spitalele si vor urla din gura de sarpe ca sunt discriminati
6
1
Puneti armata in jurul lor, cum vrea unu sa iasa, un pat de arma in mecla. Scurt !
10
1
"Pe Mazare de l au bagat?ca a facut numai bine" Fereasca Dumnezeu ce societate bolnava. Ce sa i explici urangutanului ?ce sa i spui maimutei ca el o tine pe a lui " facut numai bine" Si va mai intrebati de ce suntem cum suntem. De virusi scapam da de astia niciodata.
11
1
Virgil Stoian a dat mata 2:1 cu zaru!
5
2
Astia trebuiesc folositi precum cobaii .
20
0
De astia nu se atinge nici coronavirusul! Are si el demnitatea lui!
19
1
Niste paraziti ordinari,licani...
18
0
e cel mai frumos cartie , are spatii intre blocuri nuca la amarastenii care isi cumpara apartamente
10
4
ia hai, astia trebuie stransi de acolo, demolate cotetele si trimisi la munca ca o sa fie nevoie
27
1
dusmanul lor sapunul
39
0
iese un sapun bun din ciorile astea ,
32
0
Acestia se pot numi pe buna dreptate - parazitii Constantei. Problema este ca trebuie noi ceilalti sa-i ducem in spate.
40
2
De fapt adevaratii virusi ... astia sunt ! In afara ca sunt niste nespalati , sunt leprele societatii ! De ce trebuie sa-i suportam ? De ce trebuie sa le platim noi caldura acestor infractori !
57
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272