REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Locuitorii din Independența, supărați că nu mai sunt străzile iluminate noaptea. Video

Locuitorii din Independența, supărați că nu mai sunt străzile iluminate noaptea. Video

Valentina CAMARA 24 decembrie 2022 | 00:00 1615

Localnicii din Independența sunt nemulțumiți de modul în care primarul face economie la curentul electric. De frică să nu le intre hoții în casă sau în gospodării, au cerut de mai multe ori să nu mai fie oprit curentul electric în comună, seara. În replică, alesul șef le urează... să fie sănătoși.

Facturile crescute la electricitate i-au împins pe primarii din județul Constanța să ia decizii importante pentru economia bugetului local, cum ar fi oprirea iluminatului stradal. Însă, spun unii, economia la curentul electric creează alte probleme mult mai grave: crește riscul de accidente rutiere grave, iar infractorii sunt, practic, invitați să acționeze, pe întuneric.

Iluminatul stradal

De exemplu, localnicii din comuna Independența sunt nemulțumiți de modul în care primarul din Independența a decis să facă economie. Astfel iluminatul public este întrerupt după ora 23.00 până la ora 03.00, ceea ce îi îngrijorează pe localnici, mai ales din cauza pericolelor ce pot avea loc în acel interval orar, când tot satul este în beznă.

Iluminatul stradal

Mai exact, spun ei, oricine ar putea să le intre în gospodării și să le fure lucrurile. Cine merge pe stradă între orele 23.00 și 03.00 este nevoit să se doteze cu lanternă, pentru a putea vedea pe unde merge. Lipsa iluminatului, se mai plâng oamenii, este un pericol chiar și pentru șoferi.

Iluminatul stradal oprit

Cristea Gâscan, primarul comunei Independența, îi asigură pe localnici că ”Hoții, după Crăciun, nu mai au ce fura”, iar în preajma sărbătorilor iluminatul public nu va mai fi oprit.

Să fie sănătoși… Facem economie de la ora 23.00  la ora 03.00, erau unii nemulțumiți că e întuneric și că este posibil să le fure hoții animalele. În perioada sărbătorilor vor avea lumină. Avem lumini puse la fiecare stâlp în mijlocul satului, iar satele noastre sunt pe lungime. Avem 700 de puncte luminoase și ca să desfacem câte un bec să lăsam unul da, unul nu, ne costă foarte mult, manopera de urcare cu scara, a celor de la Enel și atunci am procedat mai eficient, 4 ore pe noapte stingem lumina. Cine umblă pe strada noaptea? Ce să caute la ora aia…  decât hoții…. Hoții, dacă după sărbători nu mai au ce fura, nu se mai bagă. Am făcut și noi să fie bine, din 12 ore funcționează 8, 4 le oprim, avem multe becuri, iar la 5 sate se cunoaște. Sunt ele pe leduri, dar tot e o economie. Am hotărât acest lucru în ședință de consiliu, nu am făcut de capul meu.”, a declarat primarul din Independența.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
probabil ssau plins hotii!
1
0
si la Ovidiu aceeasi golanie. sunt infinit mai mari pagubele create de hoti decat patetica economie la energie electrica.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272