REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Locuitorii din zona spitalului Euromaterna blochează construcţia clinicii de oncologie

Locuitorii din zona spitalului Euromaterna blochează construcţia clinicii de oncologie

Replica API 5 februarie 2019 | 00:00 662

Dosarul se rejudecă!

Dosarul se rejudecă!

Dosarul prin intermediul căruia locuitorii din zona spitalului Euromaterna încearcă să blocheze construirea clinicii de oncologie se va rejudeca. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Constana, astfel că, speța va ajunge, din nou, la Tribunalul Constanța instanță care, pe fond, a respins solicitarea locuitorilor.

De când Euromaterna și-a propus construirea, pe terenul amplasat pe strada Ştefăniţă Vodă, a unei clădiri cu funcţiunea de servicii medicale în vederea tratării pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa şi vecinătăţi, locuitorii din zonă nu mai au liniște. Aceștia susţin că autorizația de construire a fost ilegal eliberată. Reamintim că, peste 30 de persoane contestă în instanță autorizația de construire a centrului oncologic şi totodată cer anularea PUZ-ului aprobat de Consiliul Local Municipal în 2015.

Pe 13 februarie, Consiliul Local Municipal Constanta a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de str. Badea Cârțan, Aleea Murelor la est, strada Ștefăniță Vodă la Sud, Aleea Afinei la Vest, alee acces la Nord, terenuri proprietate publică și privată. Urmare a aprobării acestui PUZ, au fost edificate blocuri de locuit, un spital, Euromaterna, și diverse parcări care deservesc aceste construcții.

Locuitorii din zonă contestă acest PUZ, întrucât au fost edificate blocuri cu regim de înălţime de P+10, în condiţiile în care toate celelalte blocuri de locuință din zona aveau regim de inălțime de P+4, spun locuitorii. Prin aprobarea acestui PUZ, au fost încălcate dipsozițiile Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța, prin schimbarea destinației zonei respective, în condițiile în care în zonă a fost construită o unitate spitalicească.

Mai mult, constănțenii care locuiesc în zona spitalului spun că autorizația nr. 48 emisă pe 27 ianuarie 2017, în urma căreia urmează să se ridică o clinică de oncologie, nu este legală, intrucât ar fi fost emisă fără acordul acestora, acord ce face parte din categoria avizelor prealabile și obligatorii pentru emiterea autorizației de construire a celor lucrări care prin natura lor nu au destinație de locuință.

Autorizația are ca obiectiv construire imobil P+2E+etaj 3 parţial - Unitate Medicală împrejmuire șantier și organizare șantier. Oamenii spun că din certifictul de urbanism obținut de la Primăria Constanța lipsește acest acord care, spun ei, ar trebui să existe în document.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot vrei de la Dna? Nu ai inteles ca nu mai exista?
0
0
Vanturache si comisia de urbanism din cadrul primariei sunt incompetenti si dc nu fac ei proiectul il blocheaza, dar aici e mana lor verificati
0
0
Dna, verificati modul cum terenuri ale domeniului public destinate ca spatii verzi ajung la destinatia de constructii
0
1
titlul articolului nu corespunde cu realitatea. cum poti sa mai blochezi constructia a ceva deja construit si dat in folosinta? daca sunt ceva lacune se pot regla ca intre oameni prin obtinerea semnaturilor sau avizelor. Multa sanatate!
3
1
Cred ca e vorba de locuitorii aia cu vile construite langa bloc. Acum le a venit si lor randul
2
1
Bai cretinilor! Ce treaba are ca este spital oncologic sau clinica dentara? Conteaza doar cum a fost eliberata autorizatia de construire! Multi cretini, frate!
5
4
Resentimentele si ura sunt cauzele aparitiei cancerului si din cate vad chiar o sa fie nevoie de construirea de spitale si sectii de oncologie.
7
3
COMISIA DE URBANISM in frunte cu seful ei arhitectul ISACOV sunt vinovati, ei au dat avizul in cadrul primariei pentru astfel de constructii. Se ia spaga la greu pe asa ceva. Ptr dna verificati aceasta comisia corupta.
7
0
pentru toti comentatorii: Sa va fereasca dumnezeu familia de cancer. este cumplit....
4
1
nu va mai satura banii cretinoizilor. Cancer faci si daca respiri aer betonat si poluat pe care voi euromaterna pulii incercati sa ni l bagati pe gat...nu era mai frumos in afara orasului si in locul ala sa fii facut un parc? sau va pierdeati clientii..?? imbuibatilor. imi e scarba!
13
3
Trei comentarii bizare, idioate, ce vor sa spuna balbaitii astia e greu sa intelegi. Ba , daca esti prost, cu handicap, stai ba in banca ta, nu mai arata dobitocia si la altii.
7
4
Sa se construiasca spitalul ca sa avem si noi un loc unde sa ne intalnim,comunitatea Lgbt
6
4
cum? in vederea tratarii pacientilor oncologic, serios? nu va mai saturati ma de bani? nu mai sunt gravide? e simpla afacerea asta, orice chis, nodul sau malformatie, pentru acesti ticalosi, este cancer, de ce? ce de bani se fac din aceste cancere... nu pot pune ghilimele la cancere ca pagina asta a lui Replica e de tot rasul, ei scriu diacticritice, tu nu poti, pagina tampita
17
7
Geniul Urbanismului, Vanturache, zis si "Autorizatie-n 2 ani", a semnat asa ceva? PUZ pe baza de PUG subred? ca sa nu spunem altfel. Si 525 nu spune ca nu mai mult de doua niveluri peste ce e existent in zona?? Si atunci cum P-10e langa existente de P-4e??
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212