REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Logan înmatriculat în România, abandonat în staţiunea din Italia unde a avut loc avalanşa

Logan înmatriculat în România, abandonat în staţiunea din Italia unde a avut loc avalanşa

Replica API 5 iulie 2022 | 00:00 1563

Informaţii despre tragedia care a avut loc duminică, în munții Dolomiți din Italia. O Dacie Logan cu număr de România, nerevendicată, a fost găsită în parcarea din staţiunea montană, semn că probabilitatea ca un turist român să fie printre morţi sau dispăruţi este foarte mare.

Autorităţile italiene iau în calcul să detoneze restul gheţarului Marmolata, din Alpi, pentru a evita un viitor accident precum cel de zilele trecute.

Cei trei români daţi dispăruţi au fost găsiţi teferi

Este un adevarat mister în privinţa românilor care ar fi fost surprinşi de avalanşa din Munţii Dolomiţi.

Surse guvernamentale susţineau luni la prânz că doi romani s-ar afla printre victime. Oficial, MAE nu confirmă existenţa celor două victime.

Mai mult, alţi trei români consideraţi iniţial dispăruţi au fost găsiţi teferi. Ei nu s-au aflat în pericol fiind cazaţi la o pensiune unde nu aveau semnal.

Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariția a trei cetățeni români a informat MAE cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație, scrie antena3.ro.

MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români.

Un logan cu numere de România, parcat în staţiunea montană

"Informaţia orei este că în parcarea de la Marmolada se află şi o maşină cu număr românesc şi este posibil ca printre cei dispăruţi sau printre morţii încă neidentificaţi să fie un român, sau poate chiar doi, informaţii vehiculate ieri, din surse guvernamentale. Căutările sunt în plină desfăşurare în acest moment. Salvatorii au spus că azi-noapte au identificat mai multe geci şi haine pe traseul pe care l-au urmat (...) Astăzi, autorităţile la nuntă sunt în alertă, pentru că excursioniştii au început să urce din nou pe munte şi vor să vadă exact unde şi-au pierdut viaţa victimele de duminică. Autorităţie au făcut apel în mod repetat să nu se mai urce pe munte şi se gândesc chiar să închidă întreaga zonă, toate staţiunile, tocmai pentru a evita o nouă tragedie, asta pentru că o bucată din gheţar care este de dimensiunile unui edificiu s-au putea prăbuşi în orice moment", a transmis Naty Badea, corespondent Antena 3 în Italia.

Utimul bilanţ al autorităţilor italiene: 7 morţi, 8 răniţi şi 14 dispăruţi

Identificarea victimelor este foarte dificilă. Elicoptere, drone dotate cu camere cu termovizune şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost trimise în zonă să caute persoanele prinse sub zăpadă, bucăți de gheață și pietre.

Între timp, în Italia continuă căutările turiştilor dispăruţi. Potrivit ultimului bilant difuzat de presa italiana indică 7 morti, 8 răniţi şli 14 dispăruţi. Dintre cei 7 morţi, doi sunt încă neidentificaţi.

Salvmontiştii spun că este aproape imposibil să mai găsească supravieţuitori în viaţă acum. Ar mai fi 10-15 oameni sub gheaţă.

Căutările sunt îngreunate de pericolul unei alte prăbuşiri din gheţar. Căldura excesivă pentru acestă zonă şi ploaia favorizează fisuri în peretele de gheaţă.

Experţii spun că incidente precum cel de la Marmolata s-ar putea întâmpla din ce în ce mai des din cauza schimbărilor climatice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102