REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lovitură dură pentru milionarii din Cernavodă. O firmă din Franţa, angajată în premieră de centrala nucleară

Lovitură dură pentru milionarii din Cernavodă. O firmă din Franţa, angajată în premieră de centrala nucleară

Replica API 18 decembrie 2017 | 23:59 1138

Sfârşitul unei ere?

Sfârşitul unei ere?

Cele mai cunoscute firme din Cernavodă au primit o lovitură grea din partea Nuclearelectrica. Societatea de stat a decis să angajeze o firmă din Franţa pentru lucrări la centrala nucleară, domeniu rezervat exclusiv de circa două decenii celor mai bogaţi oameni de afaceri din oraş. Firma care pune capăt monopolului local are însă datorii uriaşe, de trei ori mai mari decât cifra de afaceri.

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atribuit pe 11.12.2017 un contract privind „servicii complete de exploatare, întreţinere şi reparaţii a sistemului de termoficare CNE Cernavodă”, în urma unei licitaţii pentru care s-au depus două oferte. Valoare estimată iniţial a contractului era de 9.182.446 lei, pentru ca, în cele din urmă, să fie declarată câştigătoare oferta venită din partea Veolia Energie România SA Bucureşti, pentru suma de 7.859.993,98 lei, fără TVA. Veolia poate subcontracta 39% din lucrări.

Datorii uriaşe

Cele două oferte au venit din partea Veolia Energie România SA şi Veolia Apă Servicii SA, având ca subcontractanţi Ronterm SA şi Vital Termo Construct SRL, toate din Bucureşti, respectiv Energotech SA (Bucureşti), cu subcontractanţi Argos Industrial Construcţii SRL (Cernavodă) şi Energomontaj SA (Bucureşti). Firma câştigătoare, Veolia, este cel mai mare producător şi furnizor privat de servicii energetice din România, parte a concernului cu acelaşi nume controlat de statul francez, lider mondial în acest domeniu. Veolia Energie România SA are ca domeniu de activitate furnizarea de abur şi aer condiţionat şi a declarat pentru anul trecut afaceri de 95.004.653 lei şi un profit net de 1.453.743 lei, cu numai 29 de angajaţi, dar şi datorii uriaşe, de 276.407.685 lei.

Contracte de sute de milioane de euro

Este primul contract prins de Veolia în Cernavodă, după două decenii de monopol din parte a trei companii locale: General Concrete (deţinută de Valentin Popescu), Elcomex IEA (patronată de Ion Grecu)şi Argos (controlată de Lucian Lazia). Numai în ultimii zece ani, cele trei firme au primit contracte de la Nuclearelectrica în valoare de peste 300 de milioane de euro.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt sufleteste alaturi de acesti colegi dar trebuie sa intelegem rolul important pe care il are sindicatul. Multi dintre noi ne zgarcim pentru un dolar dar cerem ajutor de la sindicat cand avem probleme. Se merge pe ideea ca numai prostii platesc cotizatia.
1
0
GRECU??? Un hot ordinar !!!
3
0
nu mai faceti reclama basinosului de socru ca eu nu mai dau doi bani pe actualul inca sot care e un fel de popa pacalit .
6
3
Cu mafia. Lazia a distrus Argosul...nici la ora actuala nu si-a platit angajatii de luni de zile. A spart banii oamenilor pe distractii si pacanele.. anaf-ul sa caute mai adanc...si pe restul
15
1
Ginermiu e sef in oras ! O rasfata de Dienuca non stop ! Vis a vis de restul nu contessa !
11
4
Poate un motiv ar fi si faptul ca directorul de acolo e intrebat de sanatate de ceva timp de DNA.
9
2
de securisti a intrat pe piata SNN cu ajutorul mafiei...Si datorita faptului ca cei de la Argos si Elcomex au prezentat mari lacune in a termina cu bine contractul.Lipsa materialelor au dus la intarzieri de lucrari dar si intarzieri de plata ale salariatiilor de la Argos.Bieti muncitori ii puteai repera pe strada cu echipament de protectie uzat si lesinati de foame.De multe ori au facut greva pe la semafoare iar cel care incasa banii din contract era in croaziera pe oceane.Acum are conturile blocate de ANAF si poate sa si traga un glont in freza si sa inchida mustaria.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614