REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Lucian Bode, către poliţiştii protestatari: 'Îmi doresc să majorăm salariile'

Lucian Bode, către poliţiştii protestatari: 'Îmi doresc să majorăm salariile'

A.F. 21 octombrie 2022 | 00:00 925

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri, la Antena 3, după protestele poliţiştilor, că îşi doreşte majorarea salariilor precum și modernizarea echipamentelor și schimbarea armamentului. El a apreciat faptul că protestul nu a avut loc săptămâna trecută, în perioada în care experți străini au verificat îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare la spaţiul Schengen, potrivit news.ro.

Lucian Bode

”Este dreptul domniilor lor să protesteze şi eu mă bucur totuşi că au protestat astăzi, pentru că, din datele pe care noi le aveam, intenţia unei părţi din ceea ce reprezenta sindicatele din Ministerul de Interne era de a protesta săptămâna trecută, exact în perioada în care aveam vizita experţilor evaluatori, pe îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare la spaţiul Schengen.

”Mă bucur că înţelepciunea şi raţiunea au învins, nu au recurs la mijloace şi metode care nu ne făceau cinste în perioada respectivă”, a spus el.

Ministrul de Interne a precizat, despre motivul pentru care au protestat, că are imaginea corectă a salarizării din sistem şi a tuturor categoriilor.

”Îmi doresc să majorăm salariile, să aducem la zi legea de salarizare. Ştiţi foarte bine că anul acesta s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din MAI, nu la nivelul la care ne-am fi dorit pentru că, pentru a aplica legea cadrul, mai avem diferenţa, încă o pătrime pentru a aplica legea 153. Dar, trebuie să înţelegem un lucru, noi facem un efort foarte mare pentru a majora salariile, dar în acelaşi timp ne dorim şi modernizarea echipamentelor de intervenţii, investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului. Sunt lucruri la care trebuie să ne gândim”, a afirmat Bode, citează stiripesurse.ro.

Ministrul a arătat că bugetul pe anul acesta a fost de 23,1 miliarde şi 55% a fost alocat pentru cheltuieli salariale şi 205 pentru cheltuieli sociale, pentru pensii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faptul ca nu au protestat saptamana trecuta, denota faptul ca PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212