REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lucrări executate la Hotel Alcor din Mamaia, DEMOLATE la cererea Primăriei Constanța

Lucrări executate la Hotel Alcor din Mamaia, DEMOLATE la cererea Primăriei Constanța

Replica API 28 august 2019 | 00:00 808

Deși legea este clară în domeniul construcțiilor, în sensul că, pentru orice construcție ori modificare este nevoie de autorizație, ei bine, sunt și investitori care fac rabat de la legislația în vigoare. Acestas este și cazul societății SC Oyster Bar SRL din Mamaia, care a executat lucrări de construcții la barul hotelului. Nici după patru ani de la finalizarea de când reprezentanții Primăriei Constanța au constat, în urma unui control, că s-au realizat lucrări ilegale, investitorul nu a binevoit să intre în legalitate, deși poliția Locală i-a impus acest lucru. Fapt pentru care, lucrările vor fi demolate.

SC Oyster Bar SRL din Mamaia a realizat lucrări de construire la imobilul situat în în Mamaia, Hotel Alcor, constatate prin procesul – verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din 03.07.2015, constând în edificare bar din material lemnos cu o suprafață de aproximativ 20 mp și înălțime aproximativ 3 m și realizare terasă cu podină din lemn cu o suprafață de 80 mp, pe teren proprietate privată, pe latura de est a Hotelului Alcor. Reprezentanții Primăriei Constanța, prin Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, au impus societății să intre în legalitate, iar în decembrie 2016 inspectorii au efectuat un nou control, prin intermediul căruia au constatat că societatea nu s-a conformat măsurilor, respectiv de a obține, în termen de 90 de zile de la primirea procesului verbal de contravenție, o autorizație de construire pentru lucrările edificate fără autorizație, în caz contrar, în termen de 15 zile de la împlinirea termenului de 90 de zile, acordat pentru intrarea în legalitate, de a desființa lucrările de construire edificate în mod nelegal.

Așa se facă că Primrăia Constanța a solicitat în instanță autorizarea desființrii lucrărilor. Și a obținut-o, însă societatea a formulat recurs.

Reamintim că hotelul unde s-au filmat numeroase secvente din "BD la munte şi mare" şi-a schimbat în urmă cu câţiva ani proprietarul. Hotelul a fost deţinut de familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu, fiind cumpărat de omul de afaceri giurgiuvean - George Cușa, care deţine firma de construcţii Gecor Călugareni. Gheorghe Cuşa este supranumit regele asfaltului în Giurgiu, după ce a obţinut, ani la rândul, contracte de la CNAIR, prin firma Gecor SRL Călugăreani. Fiul său, George Cuşa, l-a cununat pe fiul lui Gabriel Bădălău, acesta din urmă căsătorindu-se în 2016 cu constănţeanca Claudia Pătrăşcanu, de care s-a și despărțit, recent.

În mai, familia Cușa a obținut autorizația de construire pentru refațadizare imobil hotel Alcor prin modificarea culorii fațadei din crem -verde în alb și amplasare două firme luminoase de culoare verde pe fațada de est a imobilului -intrare în legalitate conform proces verbal contravenție nr.91354 din 18.07.2017.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai gresit persoanele si proprietatile.
1
1
Investitor , la felul cum gandesti esti investitor de "2 bani" ! Orice constructie tb facuta dupa anumite reguli si legi ! Nu poate construi fiecare dupa bunul plac , decat in cadrul unor reguli bine stabilite , altfel ar fi haos ... investitorul lui peste ....
4
1
Rusine politia locala : 4 ani sa demolezi o constructie de lemn de 20 mp, Sau va mai adapostiti si voi pe acolo? Mai primiti si medalii si sporuri de hrana ....vai de Constanta
15
0
Pentru toti.idiotii demai jos. Hotel Alcor este al lui Comanescu. Hotel Vega e langa el. Idiotilor
6
5
Este usor sa darami si greu sa construiesti. Legile constructiilor sunt schimbatoare deci daca nu s a construit pe domeniul public lasati o mai moale cu demolarile.
4
11
Fagadau , atentie esti urmarit de DNA pentru spaga pe care ai luat-o de la Babu Nicu ptr autorizarea blocului din Tomis Plus ! Stie multa lume ca ti-a carat bani cu sacosa ...
8
0
Cel mai slab primar , Fagadau , si cea mai slaba administratie a orasului Constanta , de la origini ...Multe constructii tb demolate , vezi Tomis Plus , iar marionetele nu fac nici un demers .... Atentie , constanteni sa-l mai votati pe Fagadau ...
9
0
Sarma moldo olto nu poate de grija altuia . astias romanache toti hotii
2
8
Fumigenele cu demolarea de la Alcor, alt fief machedonesc, sunt doar "basini de cuc", asa ca sa puna botul mucanii aia creduli si fraieri... Machedonii lu' Stavrositu au facut un shmen si au vandut al altii cu "perdea", dar tot tzantzarii sunt la butoane..Avdza??
17
5
Stati linistiti ca nu darama nimeni nimic. Machedonii fac Legea in Primaria Custanta, in orasul Custanta si in toata Dobrogea, pe care o considera deja teritoriul vechilor machedoni. In Primarie totul e coordonat nu de Fagabou, ori Cacalau ci de Beca Luminita, fata lu' Beca Stere, adica Seful pe Custanta al Uniunii Machedonilor si Tantarilor din Romania, si de Guci Maria, aia cu Hotelul de langa Posta Mare. Sunt multe alte dosare cu constructii ilegale, care trebuiau excutate silit dar nu s-a intamplat exact NIMIC.
24
5
Alo, cand veeniti la de silva, sea one, lake kkt, toate mizerile din mamaia sa le daramati. Javrele de mmachedoni sa se tavaleasca pe jos
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108