REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lucrările de asfaltare din Cernavodă, întârziate de contestaţiile la licitaţie. Getnic, scos "din joc" de Telor

Lucrările de asfaltare din Cernavodă, întârziate de contestaţiile la licitaţie. Getnic, scos "din joc" de Telor

Replica API 14 iulie 2017 | 20:34 456

Oraşul Cernavodă are unul dintre cele mai generoase bugete din judeţul Constanţa. În aceste condiţii, este de aşteptat ca în localitate să fie demarate o serie de lucrări serioase. Şi, probabil că ar fi început, măcar o parte dintre ele, dacă legea achiziţiilor publice ar fi fost modificată! În continuare însă, legea permite ca orice licitaţie să fie contestată până la "sfântul aşteaptă", iar câştigătorul să fie desemnat în funcţie de preţ! Adică, poate fi cel mai neserios contractant, dacă îl ajută preţul cel mai mic.

În fine, trecem peste aceste aprecieri şi ajungem la următoarea situaţie concretă: anul trecut, oraşul Cernavodă s-a pregătit pentru asfaltări. Licitaţia a fost câştigată de o societate locală, SC Get Nic, deţinută de Valentin şi Marius Gherghiniţă. Nu au început însă lucrările, pentru că o altă firmă doritoare să preia asfaltările, SC Telor Invest a contestat licitaţia. Consiliul pentru Soluţionarea Contestaţiilor a dat dreptate SC Telor, aşa că licitaţia de atribuire a fost reluată şi... surpriză! A câştigat SC Telor, diferenţa făcând-o preţul cel mai mic, în ciuda faptului că Telor nu are cele mai bune recomandări vis-a-vis de seriozitate. În plus, toată această tevatură a durat până în luna octombrie a anului trecut.

Din octombrie şi până în prezent, asfaltarea nu a demarat, însă de o lună de zile lucrurile au început să mişte. Se pare însă că vor exista întârzieri, şi asta pentru că societatea controlată de George Oliviu Cătană întâmpină anumite probleme. Reprezentanţii administraţiei locale au precizat că acest lucru nu interesează comunitatea: "Ei au un contract în care se specifică foarte clar termene. Data când încep şi data când trebuie să termine lucrările. Alte chestiuni de-ale dumnealor pe noi nu ne interesează. Lucrările se execută cu bani de la bugetul local, şi aşa a întârziat demararea lor din cauza contestaţiilor la licitaţie", a declarat primarul oraşului, Liviu Negoiţă.

Lucrările de asflatare cuprind: străzile Titulescu, Salciei (începute) şi urmează Panait Cerna (cu tot cu înlocuirea sistemului de canalizare şi pluvial), Energiei (cu înlocuire conductă de apă potabilă), Gheorghe Doja, Cazărmii.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108