REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lucrările sunt în toi la Cazinoul din Constanța!

Lucrările sunt în toi la Cazinoul din Constanța!

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 4188

Lucrările sunt în toi la Cazinoul din Constanța! Astfel, miercuri, 8 aprilie, muncitorii erau la datorie, urcați pe schele, muncind de zor. Clădirea simbol a urbei de la malul mării își va recăpăta, încet – încet, strălucirea de altădată. La finalul săptămânii trecute, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a semnat autorizația pentru lucrările de consolidare și restaurare.

În cadrul ședinței de luni, 6 aprilie, a Guvernului, Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a dat asigurări că lucrările de reabilitare vor fi realizate în termen. „Nu mai avem semne de întrebare, vom reconstrui Cazinoul Constanța. Avem finanțare, avem bani, avem proiectul, ne ținem de termen, vom finaliza așa cum ne-am angajat”, a precizat Ion Ștefan. Până în prezent, au fost făcute expertize ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii.

Ce a spus Orban

„Ar fi foarte frumos pentru Constanța să reușim noi, practic, restaurarea și reabilitarea Cazinoului din Constanța, care este o clădire emblematică și care, într-adevăr, este extrem de importantă pentru Constanța”, a precizat prim-ministrul României, Ludovic Orban. Cazinoul din Constanța a fost inaugurat în anul 1910 și este considerat monument de arhitectură ce face parte din patrimoniul cultural național.

Ce spune arhitectul

Arhitectul Radu-Ştefan Cornescu a precizat că se lucrează la identificarea soluţiilor optime pentru redarea cât mai fidelă a elementelor originale care au stat la baza stilului art nouveau al Cazinoului.

Trei proceduri de achiziție la CNI

La nivelul CNI, în perioada 2012 – 2018, au fost derulate 3 proceduri de achiziție publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiții. Principalele motive ale anulării procedurilor demarate de-a lungul timpului de către CNI au fost reprezentate tocmai de lipsa unor operatori economici capabili să îndeplinească toate condițiile impuse de caietele de sarcini. Astfel, după aproape 8 ani de zile și nu mai puțin de 4 proceduri de achiziție publică, Cazinoul din Constanța are o șansă reală de a-și recăpăta măreția de altădată. Aedificia Carpaţi SA este firma care se va ocupa de restaurarea Cazinoului.

Liliana IONIȚĂ, Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu se va termina niciodata @
1
2
Un ziar de rahat care il pupa in cur pe primarul de doi lei. Voi chiar nu vedeti ca pierde toate procesele? Concluzia: e un bou, are o are chipa de doi bani alcatuita din oameni pusi politic iar de juristi .. Majoritatea machidoni ca de da papu banul pt angajare
6
1
ori esti prost ori o dai in vrajeli ieftine . Dreapta , sa spunem ca ai dreptate , 12 ani si PSD ultimii 18 ani . Cum cacat ne spui tu ca orasul a fost condus in principal de dreapta ?
4
2
Dau scris la notariat , 100% o sa se intample ceva cu lucrurile pe parcurs si o sa se opreasca ! Proiectele politice de genul asta nu merg niciodata cap coada
4
1
De la 08:57 si 11:24, pentru tine si neamul tau de cracanati: fara numar. Se termina cu virusul pulii si se schimba oranduirea la nivel mondial. Vin partidele nationaliste iar voi si tigani sunteti pe lista neagra.
7
2
poate in toi-toi...
1
1
reabilitarea tine ani de zile, nu va bucurati dinainte, ca imediat ce se termina cu campania electorala lucratile or sa fie stopate si or sa ramana cu el nefinalizat
2
4
Muye @ Dan si@ 10.11 muye fagabou kakaneilor rupti in bostan. Draq de neam zdrente si secaturi
4
14
O sa iasa o cacanarie precum a iesit renovarea falezei.
5
6
dane muistule, enuta si alex, lucratori in primaria care colcaie de infractori, sa va dau cacatul la lins. Asta pana termina firma voastra sa puna schelele alea de doi lei. Sa ma anuntati si pe mine peste zece ani in ce stadiu se afla cladirea !!! Futu-va-n gatlej de cacati !!!
7
4
kakanel de ce te-a facut mamitica ta prost ,asta nu o sa o pot intelege.
2
8
@Mokanel.ro. Special pentru tine, scurt istoric : Constanta a fost administrata in principal de primari 'de dreapta'. 4 ani taranistul Neagoe apoi 4 ani liberarul Mihaesi. Apoi Mazare. Da, Mazare, nu beli fasolea a mirare. La primul mandat a candidat din postura de independent, dar demisionar din PD-ul lui Basescu. Ca a cotit-o ulterior, e alta poveste. Dar tu l-ai votat fiindca era de dreapta.
6
6
Bravo si success in continuare . Si muye psd muye fagabou
11
14
Nu credeam ca mai apuc sa vad Cazinoul reabilitat.
14
2
Antreprenorul general este o societate cunoscuta, cu rezultate bune si multe proiecte similare finalizate. Succes si spor la treaba!
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108